• Jótékonysági koncert a Szent László Kórház javára

    Szerző: Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány

    A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány adománygyűjtő koncertet szervez a Szent László Kórház Hematológiai és Őssejt-Transzplantációs Osztályának javára, melyre szeretettel vár minden kedves támogatót!

    A MOHA célja egy olyan 12 csatornás EKG készülék megvásárlása, amely lehetőséget nyújt a szívizom repolarizációjának automatizált vizsgálatára, mivel számos hematológiai gyógyszer ezt a folyamatot zavarja meg. A készülék ára 1.000.000 forint.

    Hirdetés

    Időpont: 2017. február 18. szombat, 17 óra
    Helyszín: Wesselényi utcai Baptisa Közösségi Ház, 1077 Budapest, Wesselényi utca 53.

    Közreműködik a Magyar Örökség-díjas Budapesti Kórus
    MOHA adománygyűjtés - Meghívó (Kattintson a képre a nagyobb méretért!)- Karigazgató: Uzsaly Bence
    - Szólót énekel: Nász Renáta
    - Zongorán közreműködik: Boross Barbara
    - Vezényel: Uzsaly Bence

    Kegyelem
    Mendelssohn: 55. zsoltár
    Franck: Krisztus hét szava a keresztfán
    (O vos omnes; Pater, dimitte illis; Deus meus; Consummatum est tételek)
    Gounod: Parce Domine
    Schubert: Mirjam győzelmi éneke

    Budapesti Kórus – a Budapesti Kórust 1941-ben Bárdos Lajos karnagy és zeneszerző alapította és hamarosan a hazai oratóriumkórus-kultúra egyik legjelesebb képviselőjévé vált. Az együttes célja kezdetektől az a capella és a zenekari karénekművészet ápolása és a magyar zenei kultúra fejlesztése idehaza és külföldön egyaránt. A kórus 75 év alatt 145 szerzőtől 350 zeneművet énekelt, 149 karmester vezényletével közel 1500 hangversenyt adott Magyarországon és Európa számos országában, 50 zenemű pedig a kórus közreműködésével került hanglemezre. A kórus igen gazdag repertoárja felöleli az ismert klasszikus és romantikus művek mellett a 20. század szinte valamennyi híres oratóriumát. A kórus mind a mai napig látogatott koncertek szereplője országszerte és az elmúlt években több új művet vett fel repertóriumába. Az együttes 2011-ben Magyar Örökség-díjas lett. Az együttes karigazgatója 2015-től Uzsaly Bence.

    Adakozási lehetőség
    A koncerten való részvétel kapcsán várjuk 10.000 Ft-os vagy 3.000 Ft-os adományaikat a Gránit Bank 12100011-10160019 bankszámlaszámra, de bármilyen nagyságrendű adományt örömmel fogadunk. Kérjük, hogy a közlemény rovatba ezt írják: EKG

    Külföldről utalás esetén:
    IBAN: HU37 1210 0011 1016 0019 0000 0000
    Swift/BIC Code: GNBAHUHB

    Kérjük, hogy a terem korlátozott befogadóképessége miatt jelezzék részvételi szándékukat a [email protected] e-mail címen vagy a +36 20 439 8645-ös telefonszámon!

    50.000 Ft-nál magasabb összeget adományozó magánszemélyeknek vagy cégeknek díszoklevéllel köszönjük meg segítségüket.

    Bővebb információkért kattintson ide!

    Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány 

    Legutóbb frissült: 2017.02.13 10:46
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Orvosok vonóval: május 28-án koncertezik a kvartett

    A négy belgyógyász orvosból álló Semmelweis Vonósnégyes tagjai többféle hangszeren is játszanak, munka után összejárnak és gyakorolnak, gyakran pedig koncertre hívják őket.

    Fülzúgás: hogyan készüljünk az orvosi vizsgálatra?

    A fülzúgás, fülcsengés gyakori panasz, melynek több kiváltó oka is ismert. A kezelés eredményesebb lehet, ha nem halogatjuk a problémát, nem várunk arra, hogy magától elmúljon, hanem már az első tünetek megjelenése után rövid idővel orvoshoz fordulunk. Az orvosi kivizsgálásra érdemes néhány dolgot átgondolni, melyek fontos információk lehetnek a diagnózishoz.

    Gyűjtést indított a Magyar Vöröskereszt Haiti támogatására

    Gyűjtést indított a Magyar Vöröskereszt, hogy segítse a Matthew hurrikán okozta katasztrófa áldozatait, a karibi térségben.

    1 millió forintos támogatás a leukémiás gyermekek gyógyítására

    A Swing á la Django zenekar és Darmai Gábor, a zenekar támogatója, december 5-én 11 órakor a Heim Pál Gyermekkórházban 1.000.000 forintot adományozott az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak.

    Több mint 6,5 millió gyűlt össze a Gyermekmentő Szolgálat támogatására

    Több mint 6,5 millió forint gyűlt össze a Segíts egy mosollyal című jótékonysági akcióban a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) javára, az adományt a szervezet vezetője csütörtök este vehette át.

    Startol az építkezés, épül a 21. század kórháza Nyíregyházán

    A 27 ezer négyzetméteren megépülő tömbkórházban elsőként az új Onko-hematológiai Centrum kap helyet, a belgyógyászati feladatokat kiszolgáló kubatúra a második ütemben, míg a Gyermekgyógyászati Központ a harmadik szakaszban valósulhat meg.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.