• Szimfóniával gyógyítanak az európai orvosok Budapesten

    Szerző: zeneakademia.hu

    Nagyszabású szimfonikus hangversenyt rendez júniusban az Európai Orvosok Zenekara (European Doctors Orchestra). A koncert teljes bevételét a Heim Pál Gyermekkórház Gyermek- és Ifjúsági Pszichiátriai Osztálya javára fordítják.

    A több mint 80 fős, öt magyar orvosból is álló szimfonikus zenekar június 12-én ad koncertet Budapesten a Liszt Ferenc Zeneakadémián, ahol előadják Debussy Egy Faun délutánja című ismert zenekölteményét, valamint Bartók és Brahms művei, az I. Hegedűverseny és a IV. Szimfónia is felcsendülnek. A befolyt összeget teljes egészében a Heim Pál Gyermekkórház Gyermek- és Ifjúsági Pszichiátriai Osztálya javára fordítják.

    „Ifjúsági pszichiátriai osztályunkon a  legsúlyosabb mentális betegségekkel küzdő fiatalokat kezeljük, egy légtérben azonban nem tudjuk a különböző problémákkal érkezett betegeket hatékonyan ellátni. Pár héttel azután, hogy nyilvánvalóvá vált, hogy új épületre van szükségünk, eljutott hozzánk Dr. Resch Béla felajánlása és a jótékonysági koncert lehetősége. Bízunk abban, hogy hamarosan elkülönítve fogjuk tudni kezelni például a drogos vagy akár a bűnelkövető fiatalokat a többi beteg gyerektől, akiknek szintén szüksége van az ápolásra– mondta Dr. Sófi Gyula, a Heim Pál Gyermekkórház Ifjúsági Pszichiátriai Osztály vezetője.

    Hirdetés

    „A magyar egészségügyben jelenleg ilyen felajánlások bárhol elférnének, de talán a gyermekegészségügy az a terület, ahol a leghatékonyabban fel tudják használni  a koncertből befolyt összeget” –emelte ki a jótékonysági hangverseny beharangozó sajtótájékoztatóján Dr. Resch Béla, a koncert főszervezője.

    Prőhle Gergely, a nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkár megjegyezte, hogy mivel maga is zenész családból származik, ismeri az örömöt, amikor az ember a mindennapi munkáján kívül aktív zenélésben is kiteljesedhet. „A koncert továbbá azértis fontos számomra, mivel egy olyan tárcát képviselek, az Emberi Erőforrások Minisztériumát, amely a kultúrát és az egészségügyet együttesen képviseli, a jótékonysági hangversenyen pedig ez a kettő együtt lesz jelen.”

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    2004 őszén egy magyar származású, jelenleg Ausztráliában működő plasztikai sebész, Dr. Pohl Miklós, ötletéből és munkájából indult el a szerveződés, amelynek célja, hogy Európa-szerte támogassa a gyermekegészségügyet és népszerűsítse a komolyzenét is. Minden évben kétszer koncerteznek a kontinens különböző országaiban, bevételüket mindig a helyi gyermekegészségügy támogatására ajánlják fel.

    A júniusi nagy eseményen a zenészeket Christopher Morris Whiting fogja vezényelni, szólistaként fellép Kokas Katalin, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedű- és brácsaművész.

    Jegyek kaphatóak a jegy.hu, a zeneakademia.hu oldalakon, vagy személyesen a Zeneakadémián.

    (zeneakademia.hu)

    Legutóbb frissült: 2016.06.03 14:51
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Gyermekintenzív osztály javára gyűjtenek az orvostanhallgatók

    Évente több száz (negyedmillió gyereklakosra jutó súlyos betegről van szó) súlyosan beteg gyermek gyógyulását segítheti az a betegőrző monitorrendszer, melyet a főként orvostanhallgatókból álló Medikus Zenekar március 19-i, zeneakadémiai jótékonysági koncertjének bevételéből vásárolnak a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának Intenzív Terápiás Osztályára

    Életmentő eszközhöz jut a Heim Pál Gyermekkórház az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány jóvoltából

    Kiemelkedő támogatást, 12 millió forintot adott át az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány a Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztályára egy életmentő véralvadás-diagnosztikai készülék megvásárlására a gyermekleukémia gyógyításához.

    Eltűnt egy állandó gyógykezelésre szoruló gyerek a Heim Pál Gyermekkórházból

    Eltűnt egy állandó gyógykezelésre szoruló, krónikus beteg serdülő gyermek a Heim Pál Gyermekkórházból hétfőn - tájékoztatta a budapesti intézmény csütörtökön az MTI-t.

    Bach és Mozart-segítség a fogyatékos gyerekeket nevelő családoknak

    Március 29-én, virágvasárnap felcsendül a Kálvin téri Református templom orgonájának hangja a fogyatékos gyermekekért. Teleki Miklós, Artisjus-díjas orgonaművész kezdeményezésére a KézenFogva Alapítvány ebben az évben is megrendezi jótékonysági koncertjét, támogatva ezzel a fogyatékos gyermekeket nevelő családokat.

    Új műtéti eljárást vezetnek be a Heim Pál Gyermekkórházban

    Új laparoszkópiás műtéti eljárást vezetnek be a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban, aminek köszönhetően a veseműtétek után a gyerekek, a korábbi többhetes kórházi benntartózkodás helyett, akár a beavatkozás után egy-két nappal hazamehetnek - közölte a projekt médiaügynöksége csütörtökön az MTI-vel.

    Dr. Korponay-Szabó Ilma: a cöliákia nem gyógyítható, de gluténmentes diétával kezelhető

    A hatéves korosztály 1,5 százaléka coeliakia betegségben szenved. A köznyelv ezt az állapotot lisztérzékenységnek nevezi. Pontosabb kifejezés a gluténérzékenység, amely minden 80. gyereket érint. Általában 2-3 éves kor között jelenik meg. Fontos lenne mindenkinél időben kimutatni egy gyorsteszttel, amelynek fejlesztése Dr. Korponay-Szabó Ilma nevéhez kapcsolódik.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.