Gyermeknapi rendezvény fogyatékossággal élő és nem fogyatékossággal élő gyermekeknek

Szerző: immanuelotthon.hu

25 éves a Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona és Fejlesztő Nevelés - Oktatást Végző Iskolája.

Intézményünk 25. születésnapját a „Lépj közelebb!” Fesztivál egész napos programjaival ünnepli. A rendezvény célja, az ünneplésen túl, a fogyatékos emberek társadalmi integrációjának segítése és gyermeknapi rendezvény szervezése a tanulók számára. A nap bepillantást enged fogyatékossággal élő és nem fogyatékossággal élő gyermekek együttműködésébe, közös munkájába és örömébe.

IMO 25 kórus

1991-es megalakulásunk óta azzal a céllal működünk, hogy komplex ellátást, gyógypedagógiai oktatást, szociális és egészségügyi, rehabilitációs ellátást biztosítsunk halmozottan sérült gyermekek és fiatalok számára. Fontos számunkra, hogy a tanulók és fiatalok életminőségén javítsunk, ösztönözzük őket az önkifejezésre, gazdagítsuk a kommunikációs készletüket.

„Nagyon fontosnak tartjuk az ünnep megélést és azt, hogy az általunk nevelt gyermekek is részesei lehessenek mindennek. Azért munkálkodunk nap mint nap, hogy lehetőségeik maximumát hozzuk ki diákjainkból és ennek során egyenlő partnernek tekintjük őket. Az évfordulós ünnepség-sorozat jó alkalom, hogy kinyissuk a kapukat, megmutassuk, hogy milyen érték van a fogyatékos emberekben, melyet ritkán van lehetőségük felszínre hozni.” – mondta el Győri Zsófia, DNRE Immánuel Otthon és Iskola igazgatója

A rendezvényen „Emlékek és üzenetek órája” címmel egyórás kerekasztal-beszélgetést szerveztünk és azt kértük a résztvevőktől, hogy elevenítsenek fel egy kedves emléket, amely az Immánuel Otthon és Iskoláról eszükbe jut.

Czibere Károly, szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár felelevenítette két évvel ezelőtti látogatását, amikor azt tapasztalta, hogy az intézmény rugalmas szolgáltatásokat nyújt, nem kizárólag a kötelező feladatokat próbálja letudni, hanem közel megy a családok problémáihoz, nehézségeihez. Az Államtitkár azt mondta, hogy a szakma és az egész társadalom számára jó példa az a munka, ami az intézményben zajlik.

A programok közül fontos kiemelni a Pötyi és Pille című zenés mesejátékot a barátságról, melyet az Immánuel Otthon diákjai a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola diákjaival közösen adtak elő.

(Forrás: immanuelotthon.hu)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Angolkór Angolkór

A kóros D-vitamin-hiány tünetei, kezelése és megelőzése.

Semmelweis-nap a Bethesda...

Semmelweis-nap az egészségügy ünnepe. Békeidőben is, járványidőben pedig különösen. Ennek alkalmából adták át a Bethesda Gyermekkórházban a...

Kárpátaljai magyaroknak rendez...

Idén is gyűjt adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet a kárpátaljai magyaroknak - mondta a szervezet kommunikációs igazgatója az M1 aktuális...

Ha a négy fal között telik a...

A gyereknap a legtöbb kicsi számára felhőtlen játékkal, szabadban futkározással, élményekkel telik. De mi van akkor, ha gyermekünk pont most...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.