• Középpontban a prevenció

    Szerző: Debreceni Egyetem

    Idén is szűrésekkel és tanácsadással várják a látogatókat a Natural Expon a Debreceni Egyetem szakemberei, akik a SZEBB-programot is bemutatják.

    Tavaly tavasszal több mint ötszázan keresték fel a Debreceni Egyetem standját a Fórum bevásárlóközpontban rendezett egészség kiállításon, ahol a Klinikai Központ szakképzett ápolói egészségügyi szűrést végeztek.

    A régió egyik legnagyobb egészségügyi szolgáltatójaként, a Debreceni Egyetem Klinikai Központja a szűrővizsgálatok népszerűsítésével és a lakosság tájékoztatásával komoly szerepet vállal a prevencióban, ezért idén is részt vesz április 14-étől három napon át a Natural Expon.

    Hirdetés

    - A kiállításon a Debreceni Egyetem Klinikai Központja és Klinikai Vizsgálatok Irodája közösen jelenik meg mivel nagyon fontosnak tartjuk a szűrővizsgálatokat, ugyanakkor fontos célunk a klinikai vizsgálatok jelentőségének bemutatása is. Hazánkban a szív- és érrendszeri megbetegedés az egyik leggyakoribb halálok, ezért készülünk vérnyomásméréssel, vércukorszűréssel, vérzsír-vizsgálattal, testtömeg meghatározással. Emellett növekszik az igény arra, hogy megismertessük az új terápiás lehetőségeket a laikus közvéleménnyel, a betegekkel és a betegek hozzátartozóival – mondta el Páll Dénes egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem Gyógyszerfejlesztési Koordinációs Központ igazgatója.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A Debreceni Egyetem idén januárban indította el a klinikai vizsgálatok biztonságának növelésére a "Szakemberek Betegeink Biztonságáért" című országosan egyedülálló programot. Ennek részeként a hatásosság és biztonságosság jegyében az egyetem szorosabban működik együtt a megye háziorvosaival és gyógyszerészeivel a hiteles tájékoztatás és az optimális betegút-kiválasztás érdekében.

    A kiállításon „Egészségünk mindennapos figyelmet igényel!” mottóval várják az érdeklődőket árpilis 14-16. között a Fórum Bevásárlóközpont alsó szintjén.

    (Debreceni Egyetem)

    Legutóbb frissült: 2016.04.07 09:54
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Életmódváltás már a fogantatás előtt!

    Az önmegfigyelésen túl törekedni kell az esetleges ártalmas, a magzatot vagy az anyai szervezetet károsító tényezők kiküszöbölésére. Sőt, a leendő apáknak is ki kell venniük a részüket a felkészülésből!

    Fogorvostan-hallgatók: hatással vagyunk a páciensekre

    Fülöp Zsanett, végzős fogorvostan-hallgató a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán, amely idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. A hallgató államvizsga előtt áll, és a folytatáson gondolkodik, ha minden igaz, a szájsebészet felé veszi az irányt.

    Gyakori daganatos betegségek első tünetei

    Napjainkban egyre többeket érdekel, hogy melyek az életkorral járó természetes változások, és melyek azok a problémák, amelyeket életmódváltással, mozgással, egészséges táplálkozással elkerülhetnénk. Nos, összegyűjtöttük azokat a daganatos megbetegedéseket, melyek elsősorban 50 éves kor felett jelentenek nagy veszélyt. 

    Hogyan szűrhető ki a Down-szindróma?

    Sok gond, probléma merülhet fel egy terhesség során. Legtöbbször nem is gondolunk arra, hogy sajnos nem minden magzat egészséges. A Down-szindróma a leggyakrabban előforduló kromoszómarendellenesség.

    Dr. Frecska Ede: a betegségeket nem lehet csak biológiai oldalról megközelíteni

    Kétszer tett pszichiátriai szakvizsgát, először itthon, majd Amerikában, ahol az autentikus ősi gyógymódok érdekelték, jó ideje a dél-amerikai orvosságos emberek, a curandero-k főzetét kutatja. A Debreceni Egyetem Pszichiátriai Klinikájának vezetője, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Pszichiátriai Osztályának orvos-szakmai igazgatója nyilatkozott portálunknak.

    Évente egy szűrővizsgálat is életet menthet

    A daganat keletkezésének folyamatában az első lépcső csupán egyetlen sejt működésének zavara, mindaddig viszont, amíg ez az elváltozás 1 centis lesz, minimum 5 év telik el.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.