• Korszerűen az elsősegélyről

    Szerző: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

    Mellény, amivel gyakorolható, hogyan mentsük meg azt, aki félrenyelt és fuldoklik; újraélesztés tanulásához csecsemő- és kisgyermek-AMBU: ezekkel és más 21. századi szintű eszközökkel gyarapodott a Vöröskereszt oktatási központja megyénkben.

    Új, korszerű eszközökkel tanulhatják nyártól a Közúti és a Munkahelyi elsősegélynyújtást a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Oktatási és Vizsgaközpontjában a járművezetésre készülők és az érdeklődők. Az oktatók a legkorszerűbb ismereteket ezen túl a legkorszerűbb technikával tudják átadni. Például, olyan – az újraélesztés gyakorlására szolgáló – AMBU-bábuval, ami számítógépen mutatja, hatékonyan nyomja-e a mellkast a tanuló, és megfelelő e a befújás. Szintén új az a mellény, amelyen gyakorolható, mit kell tenni, ha félrenyelt valaki a környezetünkben; aki felveszi, azon még a Heimlich-féle műfogás is élethűen kipróbálható.

    Gyakorlásra gyártott külső félautomata defibrillátorral is felkészülhetnek az éles helyzetekre a résztvevők, és csecsemő- és kisded-AMBU-n is tanulhatnak újraélesztést.

    Hirdetés

    Nyári szünetben

    Diákoknak minden évben ajánlják az oktatók és a vöröskeresztes szervezők, hogy használják ki a nyári szünetet. Szerezzék meg a jogosítványhoz szükséges közúti járművezetői tanúsítványt, amikor van szabad idejük.

    A tanfolyamra online (http://hajdubihar.voroskereszt.hu), telefonon (52/316-330, 52/316-679), a [email protected] e-mail címen, és személyesen a megyei Vizsgaközpontban (4025 Debrecen, Hatvan utca 37.) jelentkezhetnek az érdeklődők.

    (Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

    Legutóbb frissült: 2015.06.26 17:03
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Vízi balesetek: mit tegyünk, és mit ne?

    Nyáron sajnos gyakran hallunk vízi balesetekről, melyek sokszor tragikus véget érnek. A vízbe fulladással kapcsolatos esetek ugyanakkor a strandok, télen is nyitva tartó fürdők számának megnövekedése miatt minden évszakban előfordulhatnak.

    Elsősegély alkoholmérgezés esetén

    Alkoholmérgezésről akkor beszélhetünk, ha a véralkoholszint eléri a 2,5-4 ezreléket, ami körülbelül 100 g alkohol fogyasztása után következik be.

    Nyilvános defibrillátor mentette meg egy férfi életét az osztrák parlament épületében

    Nyilvánosan használható defibrillátor mentette meg egy férfi életét, aki az osztrák parlament épületében kapott szívinfarktust szombaton késő délután.

    Újraélesztés - sokan még mindig nem tudják, vagy nem merik

    Ma Magyarországon évente mintegy 25 000 ember esik a hirtelen szívhalál áldozatául. Az esetek 90 százalékában felkészületlenségünk és félelmünk miatt meg sem próbálunk segíteni, így mire kiér a mentő, esély sem marad az életben maradásra, erősíti meg mentőorvosok tapasztalatai alapján a szomorú tényt az Országos Mentőszolgálat Alapítvány.

    Oktatásokat tartanak országszerte a nemzetközi újraélesztési napon

    Ma országszerte több helyen segítenek önkéntesek minden érdeklődőnek, hogy elsajátítsák az újraélesztés alapfokú lépéseit A kezed életet menthet nemzetközi újraélesztési napon.

    Újraélesztő készüléket helyeztek el a zalai kormányablakokban

    A járókelők számára is hozzáférhetően félautomata újraélesztő készüléket helyeztek el a két zalai kormányablakban, ahol több kormánytisztviselő az életmentési ismereteket is elsajátította - tájékoztatta a Zala Megyei Kormányhivatal kedden az MTI-t.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.