• Blues koncerttel segítenek az autizmussal élő embereknek

    Szerző: MOZAIK Egyesület

    Április 19-én vasárnap a Budavári Művelődési Házban blues koncertet adnak az autizmussal élő gyerekek, fiatalok támogatására. A MOZAIK Egyesület szervezésében megvalósuló eseményen a Mojo Workings, a Blues Rádió Budapest, valamint Ferenczi György és a Rackajam zenél.

    Kinőhető az autizmus?

    Néhány, kisgyermekkorban autizmus spektrumzavarral (ASD) diagnosztizált gyermek megszabadul tüneteitől, és a diagnózis sem érvényes rájuk, ahogy idősebbekké válnak - állapították meg amerikai kutatók. Kinőhető az autizmus?>>

    A 2011-ben alakult Mozaik Közhasznú Egyesület az Autizmussal Élő Emberekért elnöke, Kapitány Imola elmondta, hogy folyamatosan keresik az alkalmat, hogy felhívják az emberek figyelmét az autizmusra és bemutassák a szervezet szolgáltatásait. „A férjem zenész, már régóta szeretné segíteni az Egyesület működését, innen is jött egy blues koncert megszervezésének az ötlete. Szerettünk volna olyan programot összeállítani, amely nem csak egy jó ügyet szolgál, de lehetőséget biztosít a minőségi kikapcsolódásra.”

    „Azt gondolom, hogy a blues egy kicsit olyan a zenében, mint a többség számára az autizmus. Sokrétű, izgalmas és érdekes, ez is egyfajta ’spektrum jelenség’. Mindenkinek beugrik róla valami, de kevesen ismerik igazán. A blues rajongói egy szűkebb kör, ahogy az autizmussal érintettek, foglalkozók is. Jó ötletnek gondoltuk, hogy a két csoportot megmutassuk egymásnak.” – tette hozzá Imola.

    Hirdetés

    Kapitány Sándor, a Blues Rádió Budapest frontembere elmondta, hogy személyes érintettségéből fakadóan különösen fontosnak tartja az ilyen jellegű kezdeményezések támogatását. „Nekünk is van egy autizmussal élő kisfiúnk, így tisztában vagyunk vele, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie azoknak a szülőknek, akik autista gyermeket nevelnek. De nagyon megható számunkra, hogy a felkért zenész társak is készséggel támogatnak bennünket, és azonnal igent mondtak a megkeresésünkre.”

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Honfi Imre, a Mojo Workings zenekar tagja szerint a mai világban az embereknek nem mindig jut eszükbe maguktól áldozni a jótékonyság oltárán. „Részben, mert nem keresik ezeket a lehetőségeket, részben, mert azt gondolják, hogy csak anyagi természetű lehet a segítség. Azoknak, akik műveszettel foglalkoznak, egy kicsit könnyebb a helyzetük, mert a "szellemi valuta" bármikor mozgósítható. Ráadásul az autizmus nem érinti a lakosság egészét, ezért az azzal járó hírek, problémák, események nem jutnak el széles tömegekhez. Az érintett családokra, a segíteni tudó és vágyó emberekre marad minden feladat. Ha a zenénkkel hozzájárulhatunk az Egyesület, valamint az autizmus ügyének népszerűsítéséhez, mi örömmel állunk színpadra!”

    A szervezők a Blues for Blue koncert teljes bevételét a MOZAIK Egyesület szülősegítő programjainak támogatására fordítják.

    További információ: http://www.bem6.hu/hu/zene/item/209-blues-for-blue

    (MOZAIK Egyesület)

     

     

    Legutóbb frissült: 2015.04.14 22:55
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Az Asperger-szindróma és tünetei

    Az Asperger-szindrómát, amelynek diagnosztikai elemei közé tartozik a szociális válaszkészség hiánya, a mások iránti teljes érdektelenség, a zárkózottság, még napjainkban sem tudják helyesen értelmezni, diagnosztizálni a szakemberek.

    Asperger-szindróma tesztje - A pszichiáter válaszol

    Van-e az Asperger-szindrómára valamilyen elfogadott teszt? Hol találhatnék ilyet? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Több, mint csendes nyitva tartás

    Példaértékű együttműködés kezdődött 2018 májusában a Decathlon és az Autisták Országos Szövetsége között, melynek köszönhetően nemcsak csendben, hanem autizmusra felkészülten várják majd 2018 októberétől az autista vásárlókat és családjaikat.

    Autizmus, a bezárt világ - Ezek lehetnek a figyelmeztető jelek

    A gyermek fejlődése során leggyakrabban 3 éves kor körül válnak a tünetek olyan markánssá, hogy a szülők orvoshoz fordulnak, valójában azonban már pár hónaposan is vannak a betegségre utaló tünetek. Melyek ezek?

    Átadták Közép-Európa első autistavizsgáló-központját Budapesten

    A központ a felújított Heim Pál kórház Madarász utcai részlegében kapott helyet - mondta el Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatója.

    Idősebb nők gyermekeinél nagyobb az autizmus kockázata

    A nőknél az életkor előrehaladtával nő a kockázata annak, hogy születendő gyermekük autista lesz, az idősödő férfiak gyermekeinél azonban ez a veszély kisebb,mint azt eddig feltételezték – derül ki egy kutatásból, melyet több mint 5 millió születés adatainak kiértékelésével készítettek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
   • Orvos válaszol
    Dr. Árki Ildikó

    Dr. Árki Ildikó

    Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő

   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások