A KézenFogva Alapítvány idén is küzd az elfogadásért

Szerző: Kézenfogva Alapítvány

Még 4 napig jelentkezhetnek az iskolák a KézenFogva Alapítvány pályázatára. Az iskoláskorú gyerekek a Fogadd el, fogadj el! esélyegyenlőségi kampány rendezvényén vehetnek részt, ha az iskolájuk elnyeri a lehetőséget a pályázaton. A szerencsés tanulók a teljes napot az elfogadás és a tolerancia jegyében játszhatják végig ingyenesen.

Egy óriási kalózhajó képében horgonyoz le a KézenFogva Alapítvány átalakított kamionja a pályázaton nyertes iskolák udvarán. A cél már 10 éve ugyanaz: kiállni a fogyatékos emberekért és megmutatni, hogy teret adva nekik, ők is tökéletesen elvégzik a rájuk bízott feladatokat, értékes, hasznos tagjai a társadalomnak. A hajó-méretű játszótéren a gyerekek testközelből, játékos formában ismerkedhetnek meg a fogyatékos emberek mindennapi kihívásaival, és oldhatják meg ezeket találékonysággal, ügyességgel.

Az évek száma is jól mutatja, mennyire sikeres a rendezvény, de a legjobb mérőszám mégis minden évben a jelentkezők és résztvevők tömegei. Az elmúlt két évben évente több ezer gyereket mozgatott meg a rendezvény vidéken és Budapesten egyaránt.

A fogyatékos gyermekekért

Kihez forduljak, ha fogyatékossággal született a gyermekem? Hol kaphatok szakmai segítséget? Merre van a lakóhelyemhez legközelebbi speciális szakiskola? Milyen anyagi támogatásban részesülhetek? 12 éve nyújt segítséget a KézenFogva Alapítvány információs központja

A mai világban, ahol az emberek az ismereteiket és tudásukat tapasztalati úton szerzik, a felnövő generációnak is interaktív módon kell megmutatnunk azt, amit szeretnénk.

Emellett nagyon fontos a közös játék közben, hogy a fiatalok lássák, érezzék, nincs akkora különbség, játszótárs és játszótárs között, mint elsőre látszik. Így már gyermekkorban elsajátítják az elfogadás és a tolerancia képességét, ami hosszú távú célja az Alapítványnak - mondta Pordán Ákos, a KézenFogva Alapítvány ügyvezetője.

Több mint 110 pályázat, közel 100 településről érkezett be eddig, de továbbra is várják a kalózkodni vágyókat! Jelentkezés határideje: 2015.március 17. déli 12 óra.

(Kézenfogva Alapítvány)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A változékony időjárás hatásai A változékony időjárás hatásai

Fronthatások, nyári meleg - Minden korosztály szervezetének megterhelő.

Utazás tömegközlekedéssel Utazás tömegközlekedéssel

Hogyan maradjon fitt hosszú utazáskor buszon vagy vonaton?

Országos kampány a „Női...

A nőknek indít ötalkalmas szűrési kampányt a SZÍVSN Országos Betegegyesület, kapcsolódva ahhoz az európai, FH Europe kezdeményezéshez, ahol 1000...

Semmelweis-nap a Bethesda...

Semmelweis-nap az egészségügy ünnepe. Békeidőben is, járványidőben pedig különösen. Ennek alkalmából adták át a Bethesda Gyermekkórházban a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.