• A KézenFogva Alapítvány idén is küzd az elfogadásért

    Szerző: Kézenfogva Alapítvány

    Még 4 napig jelentkezhetnek az iskolák a KézenFogva Alapítvány pályázatára. Az iskoláskorú gyerekek a Fogadd el, fogadj el! esélyegyenlőségi kampány rendezvényén vehetnek részt, ha az iskolájuk elnyeri a lehetőséget a pályázaton. A szerencsés tanulók a teljes napot az elfogadás és a tolerancia jegyében játszhatják végig ingyenesen.

    Egy óriási kalózhajó képében horgonyoz le a KézenFogva Alapítvány átalakított kamionja a pályázaton nyertes iskolák udvarán. A cél már 10 éve ugyanaz: kiállni a fogyatékos emberekért és megmutatni, hogy teret adva nekik, ők is tökéletesen elvégzik a rájuk bízott feladatokat, értékes, hasznos tagjai a társadalomnak. A hajó-méretű játszótéren a gyerekek testközelből, játékos formában ismerkedhetnek meg a fogyatékos emberek mindennapi kihívásaival, és oldhatják meg ezeket találékonysággal, ügyességgel.

    Hirdetés

    Az évek száma is jól mutatja, mennyire sikeres a rendezvény, de a legjobb mérőszám mégis minden évben a jelentkezők és résztvevők tömegei. Az elmúlt két évben évente több ezer gyereket mozgatott meg a rendezvény vidéken és Budapesten egyaránt.

    A fogyatékos gyermekekért

    Kihez forduljak, ha fogyatékossággal született a gyermekem? Hol kaphatok szakmai segítséget? Merre van a lakóhelyemhez legközelebbi speciális szakiskola? Milyen anyagi támogatásban részesülhetek? 12 éve nyújt segítséget a KézenFogva Alapítvány információs központja>>

    A mai világban, ahol az emberek az ismereteiket és tudásukat tapasztalati úton szerzik, a felnövő generációnak is interaktív módon kell megmutatnunk azt, amit szeretnénk.

    Emellett nagyon fontos a közös játék közben, hogy a fiatalok lássák, érezzék, nincs akkora különbség, játszótárs és játszótárs között, mint elsőre látszik. Így már gyermekkorban elsajátítják az elfogadás és a tolerancia képességét, ami hosszú távú célja az Alapítványnak - mondta Pordán Ákos, a KézenFogva Alapítvány ügyvezetője.

    Több mint 110 pályázat, közel 100 településről érkezett be eddig, de továbbra is várják a kalózkodni vágyókat! Jelentkezés határideje: 2015.március 17. déli 12 óra.

    További információk:

    http://fogadjel.kezenfogva.hu/

    http://www.kezenfogva.hu/palyazat

    (Kézenfogva Alapítvány)

    Legutóbb frissült: 2015.03.13 16:03
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Szenvedélyek rabságában

    A cím nem egy szerelmi történetet takar, bár ezek a kapcsolatok is sajnos gyakran életre szólóak. Tönkrement házasságok, széthullott családok, eltékozolt tehetségek és karrierek írhatók a szenvedélybetegségek rovására.

    46407 vokssal ért véget június 2-án éjfélkor a szavazás

    Lezárult az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkárságának égisze alatt szervezett Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza: az internetes szavazás. Rengetegen szurkoltak orvosukért, így két héten át folyamatosan négyóránként szavaztak,hogy meghálálják a TOP listás praxisok áldozatos munkáját.

    Újra indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat!

    Nyolcadik alkalommal indult újra december 20-án Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat. A meghirdető az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága.

    Újra indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat!

    Nyolcadik alkalommal indul december 20-án Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat. A meghirdető az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága.

    Már 6 hónapos korban adhatunk allergéneket a babáknak

    Kisebb eséllyel lesz ételallergiás a gyermek, ha már 6 hónapos kora körül kap kis mennyiségben táplálékallergént is tartalmazó élelmiszert, mint ha csak később kóstolja meg például a tojást, a gabonaféléket vagy a tejtermékeket – mondja Dr. Arató András.

    Indul az Anyák Háza Országos Program

    Ma Magyarországon hiába írja elő jogszabály, hogy minden szülőnek joga van a gyermeke mellett tartózkodnia a kórházi kezelés ideje alatt, még sincs erre mindenhol lehetőség. Az egészségügyi intézmények nem tudják megoldani a szülők elszállásolását a gyógyulási idő alatt, éppen ezért szeretne az SCA Hygiene Products Kft. a Bethesda Kórház Alapítvány és a Magyar Gyermekorvosok Társaságának támogatásában pályázat útján lehetőséget kínálni a helyzet orvoslására.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.