• Jótékonysági est lesz február 15-én, Budapesten egy halmozottan sérült gyermek megsegítésére

    Szerző: capital.hu

    2015. február 15-én jótékonysági estet rendeznek a budapesti Angyalföldi József Attila Művelődési Központban egy halmozottan sérült, 9 éves kislány ausztriai műtétjéhez hiányzó közel 1 millió forint előteremtése érdekében.

    „A szeretet erejével” elnevezésű rendezvény fővédnöke és egyik előadója Prof. Dr. Bagdy Emőke, Prima Primissima díjas pszichológus, műsorvezetője pedig Joshi Bharat lesz. Az eseményen résztvevők ismert népzenei és könnyűzenei előadók színvonalas produkcióit élvezhetik. A jótékonysági est szervezői a vendégek által megvásárolt támogatói jegyekből befolyó teljes bevételt a beteg gyermek családjának ajánlják fel, a műtét költségeinek fedezésére.

    A bölcsőhalál

    A bölcsőhalál, vagy más néven hirtelen csecsemőhalál szindróma még ma is aggodalmat vált ki sokunkban. Az angol irodalomból vett rövidítéssel sokan csak SIDS-nek (sudden infant death syndrome) nevezik. A bölcsőhalál okai és megelőzése>>

    A Budapesten élő, 9 éves Szikszai Szintia születése után kétszer is bölcsőhalált szenvedett, ami miatt agysejtjeinek háromnegyede károsodott, ezért sem beszélni, sem járni nem tud, ráadásul a fellépő oxigénhiány következményeként súlyos epilepsziában szenved. Egy Bécsben elvégzendő őssejt-beültetési műtét sokat javíthatna Szintia állapotán, esélyt adhatna számára a beszéd és a járás elsajátításához is. A műtét teljes költsége mintegy 4 millió forint, amelyből még közel 1 millió forint hiányzik.

    „Szintia értelmileg teljesen egészséges, tiszta tudatú, és mindent megtesz a gyógyulása érdekében. A bécsi őssejt-kezeléssel állapota nagymértékben javulhatna, ugyanis garantáltan megszűnne az epilepsziája, emellett a mozgáskoordinációja is szépen fejlődhetne, valamint immunrendszere és izmai is megerősödnének” - mondja a Szintiát és nővérét egyedül nevelő édesanya, Bíró Evelina.

    Hirdetés

    Mivel Szintia napi 24 órás gondoskodást igényel, édesanyja dolgozni sem tud, ennek ellenére lányát az elmúlt években különféle speciális kezelésekre vitte, többek között egyéni fejlesztésre a Pető Intézetbe, speciális úszásra, tornára, illetve gyógypedagógiai foglalkozásokra, de a Dévény-módszert és az akupunktúrát is igénybe vették.

    Az őssejtek

    Olyan sejtek birtokában vagyunk, amelyek szinte mindent "tudnak", mindenre "kiképezhetők" és felhasználhatók - fantasztikus, új lehetőségeket nyitnak a modern orvoslásban. Sokan így könyvelik el az őssejtek tulajdonságait és szerepüket. Csodaszer vagy lehetőség? Az őssejtek>>

    A költséges kezelésekhez szükséges anyagi fedezetet az ugyancsak különféle betegségekkel küzdő édesanya korábban parókák készítéséből, manapság pedig műanyag kupakok, alumínium dobozok és papír gyűjtéséből teremti elő, ezekből azonban a bécsi műtéthez szükséges összeget nem tudja biztosítani. Az ország egész területéről érkező adományokból már összegyűlt a mintegy 4 millió forintba kerülő műtét költségének több mint háromnegyede, a fennmaradó részt szeretnék összegyűjteni a szervezők a február 15-én megrendezésre kerülő jótékonysági est támogatói jegyeiből befolyó összegből.

    A jótékonysági esten beszédet mond a szeretet erejéről az esemény fővédnöke, Prof. Dr. Bagdy Emőke, Prima Primissima díjas pszichológus, majd a nézők ismert népzenei és könnyűzenei előadók színvonalas produkcióit élvezhetik. A fellépők között lesznek a Thália Színitanoda művészei Seszták Szidónia vezetésével, a magyar népzene megkerülhetetlen személyisége, Herczku Ágnes és a bolgár származású muzsikus, zeneszerző Nikola Parov, illetve a Fölszállott a páva tehetségkutató versenyből megismert vajdasági tehetség, Csizmadia Anna népdalénekes és Krajcsó Bence Arany Páva díjas citerás, a Népművészet Ifjú Mestere állami kitüntetés birtokosa, a Fölszállott a Páva különdíjasa is.

    „A szeretet erejével” elnevezésű rendezvényen előad továbbá az X-Faktorból ismert Antal Timi, Batánovics Lili, Csordás Ákos, Pál Benjámin, Tóth Marci, az MDC zenekar, valamint a Rising Star zenei tehetségkutatóban feltűnt Takáts Máté és Fórizs Olivér, az Árpád-házi Szent Margit templom 1975-ben életre hívott ifjúsági énekkara, a Margitos Ifjúsági Énekkar és Veréb Tamás, a Budapesti Operettszínház színésze is.

    A 2015. február 15-én, vasárnap 16 órakor kezdődő, 2 órás koncert helyszíne az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ (címe: 1131 Budapest, József Attila tér 4.). A 2 ezer, 5 ezer, illetve 10 ezer forint értékű támogatói jegyeket az [email protected] e-mail címen igényelhetik az érdeklődők.

    (capital.hu)        

    Módosítva: 2015.01.28 11:57, Megjelenés: 2015.01.28 11:57
   • Cikkajánló

    Fáradékonyság

    Fáradékonyság

    Dr. Antalffy Katalin Anita

    A fáradékonyság hátterében különböző okok állhatnak. Mik lehetnek ezek?

    Száraz, hámló bőr

    Száraz, hámló bőr

    Dr. Lesznyák Judit

    Mik lehetnek az okok? Mit tehetünk a bőrszárazság megelőzéséért, kezeléséért?

    Új szervvel élők UltraBalatonja - Szervátültetettek futása a hosszabb életért

    A világon egyedülálló módon, 40 szervátültetett és 2 dializált futóból álló csapat rajtol holnap (május 11-én) reggel 7-kor Balatonfüredről, közölte a Magyar Szervátültetettek Szövetsége (MSZSZ) a különleges sporteseményre való felkészülés hírét a webbeteg.hu-val.

    Női kutatókat díjaztak: az agy öregedése, az Alzheimer- és a Parkinson-kór kezdeti felismerése

    Gyorsabban és hatékonyabban hathatnak a jövőben a gyógyszerek Dr. Csapó Edit, a LOréal és az UNESCO A nőkért és a tudományért díjazott kutatásai eredményeinek felhasználásával. Dr. Kubinyi Enikő viselkedési, genetikai és idegtudományi módszerekkel dolgozik azon, hogy az emberi öregedés megbízható állatmodellje legyen a kutya.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Füstmentes jövő?
    Az ártalomcsökkentés a társadalom, és így végső soron mindannyiunk érdeke. (x)
    Hogy lesz így párom?
    Az első lépés sokszor a legnehezebb: önmagunk elfogadása a betegségünkkel.
   • Orvos válaszol
   • Hirdetés
   • Szavazás
    Korábbi szavazások