• Háromezer önkéntest mozgósít a Magyar Vöröskereszt az önkéntesség napján

    Szerző: Magyar Vöröskereszt

    A Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalomnak 17 millió aktív önkéntese van világszerte. A Magyar Vöröskereszt az önkéntesség világnapján mintegy háromezer önkéntesét mozgósítja.

    Az ENSZ közgyűlésének 1985-ben hozott döntése óta december 5-e az önkéntesség nemzetközi napja. A Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom egyik legfontosabb mozgatórugója az önkéntesség. A világ legnagyobb humanitárius szervezetének 17 millió aktív önkéntese van világszerte.

    A Magyar Vöröskeresztnek közel 40 ezer önkéntese van, ez a szám egy-egy katasztrófa idején tovább emelkedik. A Magyar Vöröskeresztnek egyik legegyedülállóbb és innovatívabb programját, a Hétcsoda Élménytábort is önkéntesek találták ki és működtetik azóta is. A Hétcsoda egy különleges közösségi tábor, amely hidat képez egészségesek, fogyatékkal élők, bevándorlók, kisebbségi, gyermekvédelmi gondoskodásban részesülő és hátrányos helyzetben élő gyermekek között.

    A hazai legnagyobb humanitárius szervezet az Önkéntesség világnapján mintegy háromezer önkéntesét mozgósítja adománygyűjtései, véradásai és az elsősegélynyújtást népszerűsítő aktivitásai kapcsán.

    Hirdetés

    A Magyar Vöröskereszt több adománygyűjtő akciója is az Önkéntesség nemzetközi napján veszi kezdetét. December 5-én országszerte a Tesco 118 áruházában várják az élelmiszer-felajánlásokat a vöröskeresztes önkéntesek. Mindenki, aki aznap betér a hipermarketbe, nemcsak saját magának, hanem egy-egy rászoruló családnak is vehet egy-egy kiló lisztet, cukrot, vagy bármilyen más tartós élelmiszert.

    Karácsonyi ajándéknak szánt játékokat, könyveket, élelmiszert ugyancsak szerte az országban lehet majd leadni a felállított gyűjtőpontokon, melyek közül a legismertebb a fővárosi Mikulásgyár, az 56-osok terén. De ezen a napon indul az Adomány Expressz elnevezésű karitatív akció is, melynek során öt nagyváros plázáiban lehet majd élelmiszert, édességet, tisztító-és tisztálkodási szereket, játékokat és könyveket felajánlani.  

    Több településen Mikulás-ünnepséggel, ajándékokkal és édességgel lepik meg a rászoruló gyerekeket. A korábban vörösiszap katasztrófában érintett Devecseren a térség összesen hatszáz óvodása és kisiskolása számára szerveznek nagyszabású Mikulásünnepséget.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Ezen felül az ország számos pontján perselyes gyűjtés keretében pénzadományokat is fogadnak a vöröskeresztes önkéntesek. Pécsett, a Széchenyi téren pedig az elsősegélynyújtás fontosságára hívják fel a figyelmet egy flashmobbal, ahol mentőtiszt hallgatók tartanak majd sebkötözési bemutatót a járókelőknek.

    Aki pedig igazán különleges ajándékban szeretné részesíteni a rászorulókat, részt vehet a Magyar Vöröskereszt szervezésében megvalósuló véradások valamelyikén is.

    A Magyar Vöröskereszt adománygyűjtő akcióiról és az önkéntességről bővebb információ a www.voroskereszt.hu oldalon olvasható.

    (Magyar Vöröskereszt)

    Legutóbb frissült: 2014.12.05 16:46
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Elhúzódó sárgaság

    Elhúzódó sárgaság

    Semmelweis Egyetem

    A csecsemők epeútfejlődési rendellenességét nagyon fontos időben felismerni!

    Küzdje le az aftát!

    Küzdje le az aftát!

    WEBBeteg

    A fájdalmas gyulladással az emberek többsége találkozik életében. Mit tehet? (x)

    Véradás: soha nem késő elkezdeni

    November 27. a Véradók Napja. A WEBBeteg szerkesztősége közös véradással tisztelgett a véradók előtt, így hívta fel a figyelmet a rendszeres véradás fontosságára.

    Megyejárás a Vöröskeresztnél: célzottabb véradásszervezés, a fiatalok bevonása

    A Magyar Vöröskereszt vezetői az év végéig minden megyébe ellátogatnak, hogy felmérjék a rendelkezésre álló belső erőforrásokat és a felmerülő szükségleteket, valamint hogy közelebbről megismerkedjenek a megyei szervezetek munkájával, milyen körülmények között tevékenykednek, hogyan lehet motiválni a tagokat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.