• Országos élelmiszergyűjtésre hív a Magyar Vöröskereszt

    Szerző: Magyar Vöröskereszt

    Szerezz örömet! Legyen másoknak is szép a karácsony! – ezzel a mottóval hív kétnapos élelmiszergyűjtésre a Magyar Vöröskereszt. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet december 5. és 6. között a Tesco 118 áruházában várja az adományokat. Minden adományozó ajándékot kap a Coca-Cola Magyarország jóvoltából.

    A téli időszakban egyre többen fordulnak segítségért a Magyar Vöröskereszthez, karácsony közeledtével háromszorosára nő a segélykérők száma. A téli krízis közeledtével a családok mindennapi életét több tényező is nehezíti. A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsi költségek mellet sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása családja számára.

    Együtt az életért

    Összefognak a Baltazár Dezső teret körülölelő intézmények és a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete az ünnepek alatt vérkészítményre szoruló emberekért. Együtt az életért - adventi véradás a Kölcsey Központban>>
     

    Éppen ezért a Magyar Vöröskereszt, abban a reményben indítja el adománygyűjtési akcióját, hogy a nagy áruházakban vásárlók támogatásával 40 ezer kilogramm élelmiszert gyűjthet össze, amely 8-10 ezer családnak jelenthet segítséget.

    A kezdeményezésnek - a korábbi évekhez hasonlóan - idén is a Tesco hipermarketek adnak otthont. Mindenki, aki tartós élelmiszert adományoz, ajándékot kap a Coca-Cola Magyarország jóvoltából.

    A Magyar Vöröskereszt önkéntesei december 5-én és 6-án, 10 és 18 óra között várják a vásárlók felajánlásait a Tesco áruházakban. Az országos akció keretében 118 hipermarketben, mintegy 400 önkéntes várja a tartós élelmiszereket. A gyűjtésben résztvevő áruházak listája a www.voroskereszt.hu oldalon olvasható.

    Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezeti juttatják el a legrászorultabbaknak, még az ünnepek előtt.

    Hirdetés

    A hazai legnagyobb humanitárius szervezet idén azzal is segíti a nehéz helyzetben lévő családokat, hogy Filléres szakácskönyv néven a www.voroskereszt.hu oldalon elérhetővé tesz egy receptgyűjteményt, melyet a Magyar Vöröskereszt átmeneti otthonokban élő édesanyák és az otthonok dolgozói közösen állították össze. A könyvben Magyarország legnépszerűbb receptoldala, a NoSalty (nosalty.hu) a mindennapi sütés-főzéshez, életvezetési tanácsokat is adott, amelyekkel a szakácskönyv lapjain találkozhatnak az olvasók. A szakácskönyv a Magyar Vöröskereszt „Remény a sérülékeny gyermekeknek Magyarországon” című, a Velux Alapítványok által támogatott programjának a kiadványa.

    A receptek összeválogatását – a pénzügyi szempontokon kívül – az motiválta, hogy az ételek rövid idő alatt, egyszerűen elkészíthetők legyenek azok számára is, akiknek korábban nem volt lehetőségük hosszú időt tölteni a konyhában. A receptek nagy előnye, hogy teret engednek a kreativitásnak, és az ételek alapanyagai esetenként más hozzávalókkal is helyettesíthetők.

    Hajdú-Bihar megyében 6 áruházban gyűjtik az élelmiszert a Magyar Vöröskereszt területi szervezeteinek önkéntesei és munkatársai december 5-én és 6-án 10 és 18 óra között. A vásárlókat arra kérik, hogy – aki teheti  –  egy-egy darab tartós élelmiszerrel, konzervvel, liszttel, tésztával vagy a vöröskeresztes perselybe tett pénzadománnyal segítse a tél átvészelésében a nehéz körülmények között élő családokat és az egyedül élő idős embereket.

    A gyűjtés helyszínei Hajdú-Bihar megyében

    •    Tesco Extra Debrecen (4031 Kishegyesi út 1-11.)
    •    Tesco Debrecen Repülőtér Extra (4030 Mikepércsi út 73.)
    •    Tesco Berettyóújfalu Hipermarket (4100 Honvéd u. 13.)
    •    Tesco Püspökladány Hipermarket (4150 Pl., belterület 1589/12 hrsz.)
    •    Tesco Üzletsor Hajdúböszörmény Hipermarket (4220, Külső-Újvárosi utca)
    •    Tesco Hajdúszoboszló Hipermarket (4200, Kabai útfél 0228/2 hrsz.)

    A megyében összegyűjtött adományt az itt élők között osztják ki a területi szervezetek az ünnep előtt.

    (Magyar Vöröskereszt)

    Legutóbb frissült: 2014.12.06 18:37
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Elsősegély a munkahelyen: kötelező, fontos, elsajátítható

    A munkahelyi elsősegélynyújtást elsősorban kiképzett munkavállaló vagy középfokú egészségügyi képzettséggel rendelkező személy végezheti. Ezt a szabályt felülírhatja a közvetlen életveszély elhárítása, amely mindenki számára kötelesség a tőle elvárható mértékben.

    Nyár végéig több mint ezer véradást szerveznek országszerte

    Augusztus végéig több mint ezer véradást szervez országszerte a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.

    A bántalmazott nőknek indít mentorprogramot a Magyar Vöröskereszt

    Októberben új szolgáltatási körrel bővül a legnagyobb hazai humanitárius szervezet, a Magyar Vöröskereszt palettája. Az Abigél elnevezésű programmal a bántalmazott nőkön kíván segíteni. A program lényege, hogy a jogi és életviteli tanácsok mellett önkéntesek bevonásával személyre szabott támogatást, közösségi élményeket és szórakozási lehetőségeket nyújtsanak a fizikai és lelki sérüléseket elszenvedett nőknek.

    Kampány a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat támogatására

    Különleges kampányt indított a Magyar Vöröskereszt kiemelt Balaton parti vendéglátóhelyekkel és borászatokkal összefogva, hogy adományokat gyűjtsön a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat további sikeres működtetéséhez. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat az 1359-es adományvonal felhívásával vagy ’ADOMANY’ szó SMS-ben való elküldésével.

    Gördülékenyebben adományozhatnak

    Megnyílt a vöröskeresztes adománykezelő hely Debrecenben, a Cegléd utca 6. szám alatt. A területi szervezet itt veszi át az adományokat, és fogadja a segítséget kérőket nyitva tartási időben vagy telefonos egyeztetéssel.

    Dunai árvíz: segítsen!

    Hajdú-Bihar megyében is készül a Vöröskereszt a dunai árvíz miatti katasztrófahelyzetre. Kéri az itt élők segítségét, hogy segíthessen.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.