• Közös ügyük: az Ember

    Szerző: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

    A Magyar véradók napja alkalmából Ráckevei Anna, a Csokonai Színház igazgatója, Szombati Zsolt, a Best Fm igazgatója, színművész- és sajtós munkatársaikkal a véradás ügye mellé állnak a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének Nosztalgia véradásán.

    „Gyökereink a mélyben összeérnek a humanitásban, az emberi, erkölcsi értékekben” - ezt vallják a debreceni Csokonai Színház művészei, a média képviselői és a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete azzal, hogy kifejezik tiszteletüket a mindennapok névtelen hősei, a véradók előtt november 28-án.

    Ezen a pénteken a Magyar véradók napja alkalmából Nosztalgia véradást tart a humanitárius szervezet 7.30 és 18.00 óra között a Debreceni Regionális Vérellátó Központban. Kolbásszal, sörrel és ajándékokkal lepik meg a donorokat. Minden véradó belépőjegyet kap a füzesgyarmati Kastélypark Fürdőbe. Egyiküket-másikukat meglepetés érheti ezen felül is, például, ha megnyeri a színház ajándékát, a közelgő Rokonok című előadásra szóló belépőjegyet.

    Hirdetés

    Szóval és tettel az életért

    A humanitást és az életmentés ügyét nem csak a művészet eszközeivel, hanem tettekkel is támogatja  egy csapat színművész a debreceni Csokonai Színházban, hiszen véradók. Közülük  Ráckevei Anna igazgató, Jászai Mari-díjas színművész, Szakács Hajnalka és Pál Hunor színművészek november 28-án 14 órakor köszöntik a donorokat,  majd maguk is vért adnak a 70-es, 80-as évek hangulatát idéző véradáson. A fiatal művésznőt és a  Magyar Kultúráért díjas előadót A dühös lovag című Lackfi János-darabban láthatta a közönség a napokban.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A média képviselői is támogatják munkájukkal és konkrét tettel a véradást. A reggeli órákban vért ad Szombati Zsolt, a  véradónap médiatámogatójának, a Best Fm Rádiónak az igazgatója, és kolleganője, Szilágyi Icus. A hírszerkesztő-műsorvezető hölgy délig a  helyszínen, délután pedig a stúdióból tájékoztat arról, mi történik a Nosztalgia véradáson.

    Ily módon egyazon „véráramban” fog össze az életmentésért több debreceni igazgató, színművész, sajtósok és vöröskeresztesek a Magyar Véradók napján.

    (Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)

    Legutóbb frissült: 2014.11.25 15:45
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Megújult a Nébih debreceni laboratóriuma

    Megújult a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) debreceni laboratóriuma, a labor új, fokozott biológiai biztonságot is kielégítő, molekuláris biológiai részlegét mintegy 110 millió forintból alakították ki - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán a helyszínen.

    2018-ban is lesz lombikprogram Debrecenben

    A Kaáli Intézet szerződésének lejárta után is lesz lombikprogram Debrecenben. A meddő párokat ugyanott, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában látják el.

    Hiánypótló nőgyógyászati kezelés Debrecenben

    Magyarországon még hiányterületnek számító nőgyógyászati urológiai szakrendelés nyílt a Debreceni Egyetem (DE) szülészeti és nőgyógyászati klinikáján: az uroginekológiai szakrendelésen beutaló nélkül fogadják a betegeket - közölte az egyetemi sajtóiroda az MTI-vel.

    Nőtt a csecsemőknél a járványos hörgőgyulladásos esetek száma

    Jelentősen nőtt idén a csecsemőknél a járványos hörgőgyulladásos esetek száma, sok kisgyermeket Debrecenben ápolnak - tudta meg az MTI a Debreceni Egyetem (DE) gyermekklinikájának igazgatójától.

    Hazamentek a debreceni négyes ikrek

    Hazamehettek a debreceni négyes ikrek hétfőn a helyi szülészeti klinikáról: az 1600-1800 gramm közötti súllyal született babák világra jöttük óta egy-egy kilogrammal gyarapodtak - tájékoztatott Balla György professzor, neonatológus, a gyermekgyógyászati intézet igazgatója a babákat búcsúztató sajtóeseményen.

    Mérföldkő a debreceni veseátültetésben

    Az ezredik vesetranszplantációt végezték el december 1-jén a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. Az új szerv egy 57 éves vásárosnaményi férfi életét változtatja meg.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.