Közös ügyük: az Ember

Szerző: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

A Magyar véradók napja alkalmából Ráckevei Anna, a Csokonai Színház igazgatója, Szombati Zsolt, a Best Fm igazgatója, színművész- és sajtós munkatársaikkal a véradás ügye mellé állnak a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének Nosztalgia véradásán.

„Gyökereink a mélyben összeérnek a humanitásban, az emberi, erkölcsi értékekben” - ezt vallják a debreceni Csokonai Színház művészei, a média képviselői és a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete azzal, hogy kifejezik tiszteletüket a mindennapok névtelen hősei, a véradók előtt november 28-án.

Ezen a pénteken a Magyar véradók napja alkalmából Nosztalgia véradást tart a humanitárius szervezet 7.30 és 18.00 óra között a Debreceni Regionális Vérellátó Központban. Kolbásszal, sörrel és ajándékokkal lepik meg a donorokat. Minden véradó belépőjegyet kap a füzesgyarmati Kastélypark Fürdőbe. Egyiküket-másikukat meglepetés érheti ezen felül is, például, ha megnyeri a színház ajándékát, a közelgő Rokonok című előadásra szóló belépőjegyet.

Szóval és tettel az életért

A humanitást és az életmentés ügyét nem csak a művészet eszközeivel, hanem tettekkel is támogatja egy csapat színművész a debreceni Csokonai Színházban, hiszen véradók. Közülük Ráckevei Anna igazgató, Jászai Mari-díjas színművész, Szakács Hajnalka és Pál Hunor színművészek november 28-án 14 órakor köszöntik a donorokat, majd maguk is vért adnak a 70-es, 80-as évek hangulatát idéző véradáson. A fiatal művésznőt és a Magyar Kultúráért díjas előadót A dühös lovag című Lackfi János-darabban láthatta a közönség a napokban.

A média képviselői is támogatják munkájukkal és konkrét tettel a véradást. A reggeli órákban vért ad Szombati Zsolt, a véradónap médiatámogatójának, a Best Fm Rádiónak az igazgatója, és kolleganője, Szilágyi Icus. A hírszerkesztő-műsorvezető hölgy délig a helyszínen, délután pedig a stúdióból tájékoztat arról, mi történik a Nosztalgia véradáson.

Ily módon egyazon „véráramban” fog össze az életmentésért több debreceni igazgató, színművész, sajtósok és vöröskeresztesek a Magyar Véradók napján.

(Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Kárpátaljai magyaroknak rendez...

Idén is gyűjt adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet a kárpátaljai magyaroknak - mondta a szervezet kommunikációs igazgatója az M1 aktuális...

Új szervvel élők UltraBalatonja -...

A világon egyedülálló módon, 40 szervátültetett és 2 dializált futóból álló csapat rajtol holnap (május 11-én) reggel 7-kor Balatonfüredről...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.