Jótékonysági koncerten és aukción gyűjtenek a Heim Pál Alapítványnak

Szerző: MTI

Jótékonysági mesekoncertet adnak szombaton neves művészek a MOM Kulturális Központban, hogy ezzel támogassák a Heim Pál Alapítvány Mesekórház programját. Az előadás után árverést is szerveznek, amelynek bevétele szintén az alapítványt segíti.

A programon fellép Balázs János zongoraművész, Lajkó Félix hegedűművész, Mácsai Pál színművész, valamint Rácz Rita operaénekes, Mocsári Károly zongoraművész, az Anima Musicae kamarazenekar és Vásáry Tamás karmester is.

A koncert részeként rendezik meg első alkalommal a Mese aukció névre keresztelt jótékonysági árverést is, amelyre a fellépő művészek mellett a Molnár Ani Galéria és több elismert borászat is ajánlott fel alkotásokat, különleges borokat - közölték a szervezők az MTI-vel.

A koncert és az akció bevételét a Heim Pál Alapítvány Mesekórház Programjának ajánlják fel, amelyből a Bethesda gyermekkórház országos égési központjában létesülő első Mesekórház élményterápiás osztály kialakítását finanszírozzák.

A Mesekórház program a Heim Pál Alapítvány kiemelt gyermek-egészségügyi programja, célja, hogy a pozitív élmények előtérbe helyezésével hatékonyabbá tegye a gyerekek ellátását, valamint a vizsgálatok, kezelések nem kívánatos mentális hatásait csökkentse.

A program része az élményterápiás célú infrastruktúra kialakítása, az élménypedagógiai képzési módszertan fejlesztése és oktatása is.

Égési sérülések kezelése

Az égési sérülések bizonyos fajtája meggyógyul egy jól kiválasztott, helyileg alkalmazott, külsődleges ellátás eredményeként, de sok esetben a sérülés komolyabb, a bőr elhalásával jár együtt. Ilyenkor a felszíni, helyi kezelés már nem elegendő, műtéti beavatkozásra van szükség. Égési sérülések kezelése>>

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Egészségügy Egészségügy

Zárva lesznek pénteken a szak- és háziorvosi rendelők, gyógyszertárak.

HPV és méhnyakrák HPV és méhnyakrák

Hazánkban több, mint 1500 új esetet észlelnek évente.

Országos kampány a „Női...

A nőknek indít ötalkalmas szűrési kampányt a SZÍVSN Országos Betegegyesület, kapcsolódva ahhoz az európai, FH Europe kezdeményezéshez, ahol 1000...

Semmelweis-nap a Bethesda...

Semmelweis-nap az egészségügy ünnepe. Békeidőben is, járványidőben pedig különösen. Ennek alkalmából adták át a Bethesda Gyermekkórházban a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.