• Folytatódik a Richter Egészségváros Program országjárása

    Szerző: Merlin Communications

    Szeptemberben Pápára, Orosházára, október első szombatján Budapestre, a XIV. kerületbe érkezik a jótékonysági programmal összekötött eseménysorozat. A családi rendezvény célja: felhívni az emberek figyelmét a megelőzés fontosságára, egyben jótékonyan tenni a helyi kórházért a közösség erejével.

    Egészséges, tudatos táplálkozással és rendszeres testmozgással már sokat tehetünk egészségünk megőrzése érdekében, de sokan megfelejtkeznek a rendszeres szűrővizsgálatok jelentőségéről, amely segítségével egyes betegségek kialakulását még a tünetek megjelenése előtt valószínűsíteni, avagy kizárni lehet.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A Richter Egészségváros Program „Egészség ezreknek, milliók a kórháznak” felhívással hatodik éve ösztönzi az embereket, hogy aktívan tegyenek egészségük megőrzése érdekében, hogy ne csak akkor váljon értékké, amikor tartós fájdalom vagy betegség jelentkezik. Ennek érdekében olyan alapvető, ám  sokszor nehezen hozzáférhető, vagy sok utánajárást igénylő kiemelt jelentőségű vizsgálatokon vehetnek részt ingyenesen a lakosok, mint prosztata (PSA) szűrés, csontsűrűségmérés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, szív- és érrendszeri kockázatfelmérés, asztma szűrés.

    A helyi kórházak szakemberei amellett, hogy igyekeznek kiszűrni a rendellenességeket, tanácsadások keretében tájékoztatást adnak a szükséges további lépésekről, teendőkről. A fájdalomcsillapítás, memóriazavar, szorongás és depresszió, nőgyógyászati szaktanácsadás mellett új elemként mell-önvizsgálat tanácsadással bővült a tanácsadó sátrak sora.

    A szűrővizsgálatok mellett családi programok tarkítják az egészségnapot, a gyermekeket bábszínház, arcfestés várja, a felnőttek számára érdekes előadások, izgalmas beszélgetések, színpadi produkciókkal készülnek a szervezők.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az elmúlt évek során számos ismert személy állt a nemes célt szolgáló kezdeményezés mellé. Rudolf Péter színművész kezdetek óta a rendezvény fővédnöke, Katus Attila aerobik világbajnok, Béres Alexandra fitnesz világbajnok és Rácz Zsuzsa írónő szintén évek óta elkötelezett részvevői a programnak.

    Tavasztól Krizsó Szilvia újságíró, műsorvezetővel bővült az utazó nagykövetek csapata, illetve szeptembertől egy újabb híresség kötelezte el magát a jótékony ügy mellett, Radványi Dorottya műsorvezető tölti be a Richter a Nőkért sátor háziasszonyi szerepét. „ Ritka ma az ilyen jól kigondolt, komplex, mégis több síkon is nemes ügyet felkaroló projekt. Úgy gondolom, az én korosztályomban nagyon nagy támogatásra lelhet, ha adunk valami iránymutatást, mit hogyan érdemes tenni.  Egymást kellene erősítenünk, tudva, hogy a jövőnek dolgozunk és soha nincs késő elkezdeni.” – nyilatkozta a programról az újonnan csatlakozott műsorvezető, aki ideiglenesen Jaksity Kata műsorvezetőt váltja a női témákra fókuszáló beszélgetések kérdezői székében.  A volt modell harmadik gyermeke születése miatti távollétében továbbra is az egészségtudatos életmódra buzdít mindenkit, hiszen vallja, a szülői minta meghatározó a gyermek későbbi életvitelében. „A gyerekeim születése még inkább arra terelt, hogy nekik is jó példát mutassak. Most, hogy kisbabám született, akit szoptatok, még inkább odafigyelek arra, mit eszem, hiszen az ő egészséges táplálása is rajtam múlik.”

    A program különlegessége, hogy a látogatók a helyi kórház működését is támogatják, hiszen részvételükkel és aktivitásukkal több ezer forinttal növelik a Richter Gedeon Nyrt. által az intézményeknek felajánlott 2 millió forintos alapadományt. Az őszi sorozathoz csatlakozó három kórház, a pápai Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő, az Orosházi Kórház, valamint a budapesti Uzsoki Utcai Kórház a rendezvényen összegyűlő adományt eszközparkjuk növelésére fordítják. A kórházak „versenyében” is nagy izgalmakra lehet számítani, ugyanis a programsorozat történetében eddigi legnagyobb adományt átvehető Mohácsi Kórház rekordjának megdöntésére készülnek az intézmények. A program sikerességét bizonyítja, hogy a hazai gyógyszercég eddig több mint 160 millió forintot adományozott a kórházaknak, a lakosság aktív részvételének köszönhetően.

    A részletes programról a www.egeszsegvaros.huhonlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők, javaslataikat vagy észrevételeiket pedig az [email protected]címre küldhetik el.

    A Richter Egészségváros időpontjai, helyszínei, adománycélok:

    2014. szeptember 20. Pápa, Fő tér
    Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő – a modern műtéti eljáráshoz használt laparoszkópos egységhez szükséges monitor beszerzése

    2014. szeptember 27. Orosháza, Főtér
    Orosházi Kórház – terheléses EKG beszerzése

    2014. október 4. Budapest, XIV. kerület, Bosnyák tér
    Uzsoki Utcai Kórház – a rákszűrést lehetővé tevő emésztőrendszeri vizsgálatokhoz szükséges duodenoscop beszerzése

    (Merlin Communications)

    Legutóbb frissült: 2014.09.05 09:01
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Egyre többen eszik, jól teszik? A zab szervezetre gyakorolt hatása

    A zab és a zabkása több országban rendkívül elterjedt, például az Egyesült Államokban az emberek jelentős része rendszeresen fogyasztja, elsősorban reggelire. Hazánk étkezési szokásait figyelembe véve érdemes lenne növelni az étrendben betöltött súlyát, mivel rendkívül egészséges, és rendszeres fogyasztása számos hosszú távú előnnyel jár. Ezeket tekintjük át a következőkben.

    Életmódváltás már a fogantatás előtt!

    Az önmegfigyelésen túl törekedni kell az esetleges ártalmas, a magzatot vagy az anyai szervezetet károsító tényezők kiküszöbölésére. Sőt, a leendő apáknak is ki kell venniük a részüket a felkészülésből!

    Hogyan szűrhető ki a Down-szindróma?

    Sok gond, probléma merülhet fel egy terhesség során. Legtöbbször nem is gondolunk arra, hogy sajnos nem minden magzat egészséges. A Down-szindróma a leggyakrabban előforduló kromoszómarendellenesség.

    Csapdák az étkezésben - Tévhitek az egészséges táplálkozásról II.

    A saját és családunk egészségének megőrzése érdekében a legtöbb, amit tehetünk, a tudatos vásárlás. Az összetevőket kötelező a dobozokon feltüntetni, ezt mindig érdemes elolvasni.

    Évente egy szűrővizsgálat is életet menthet

    A daganat keletkezésének folyamatában az első lépcső csupán egyetlen sejt működésének zavara, mindaddig viszont, amíg ez az elváltozás 1 centis lesz, minimum 5 év telik el.

    10 tanács szülőknek: Vigyázzon gyermekei egészségére télen is!

    Minden szülő szeretné megóvni gyermeke egészségét a téli hónapokban is, ám ez nem mindig egyszerű feladat. A nappalok rövidek, hideg van. Könnyen el lehet kapni a náthát. Ebben az időszakban sokan köhögnek, tüsszögnek. Mit tehet Ön szülőként, hogy gyermekét megvédje a betegségektől? Adunk néhány tanácsot, hogy megkönnyítsük a dolgát.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.