Nemzetközi konferenciát tartanak Pécsen a súlyosan beteg gyermekek ápolásáról

Szerző: Szemem Fénye Alapítvány

A III. Nemzetközi Gyermekhospice Kongresszust 2014. május 15-16-án rendezi meg a Szemem Fénye Alapítvány a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

A magyar társadalom tabuként kezeli a gyermekhalandóság kérdését. A konferenciát szervezők fontosnak tartják, hogy a hazai lakosság megismerje a gyermekhospice filozófiáját, amely az életre összpontosít. Céljuk az, hogy hazánkban is létrejöjjön egy olyan humánus gondolkodásmód, amely által megvalósulhat egy ingyenes, komplex segítséget nyújtó szolgáltatás a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek, és családjaik számára.

A konferencia fő témája a gyermekeket érintő palliatív ellátás ill. fájdalomcsillapítás lehetséges módjai és az ezzel kapcsolatos tapasztalatok megosztása a különböző országokban működő, súlyosan beteg gyermekek ápolásával foglakozó szervezetek bemutatásán keresztül, így segítve a szervezetek további fejlődését.

A nemzetközi eseményre kiemelkedően eredményes szakemberek érkeznek a világ minden tájáról, akik a betegségek kezeléséről, a gyermekek állapotának stabilizálásáról, esetleges javításáról, az adott ország gyermekhospice házairól, azok felszereltségéről, újszerű kezdeményezéseiről számolnak be.

„A halál és a gyógyíthatatlan betegség elfogadása Magyarországon nagyon rossz, akár szét is szabdalhatja a családokat. A Szemem Fénye Alapítvány házai a boldogságról szólnak, és a családok tehermentesítésére helyezik a hangsúlyt. Reméljük, ezzel a kezdeményezéssel újabb lépést teszünk azért, hogy a gyermekhospice fogalmát minél többen megismerhessék” – hangsúlyozta Gyura Barbara, az alapítvány elnöke.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

A Szemem Fénye Alapítványról

Több mint 15.000 olyan család van Magyarországon, ahol gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermeket nevelnek. A folyamatos ápolás szüksége miatt az egyik szülő biztosan kiesik a munkaerőpiacról, ördögi kört indítva el ezzel, mely tovább rontja a család szociális helyzetét. 2010-ben a Szemem Fénye Alapítvány megnyitotta a Dóri Házat, mely Magyarország első gyermek menedékháza. A Dóri Ház megalakulása óta kb. 50 családot fogadott be. Professzionális ápoló személyzet és képzett önkéntesek segítenek a gyermekek szimptómáinak enyhítésében, és a családok támogatásában. A Szemem Fénye Alapítvány az egyik olyan magyar szervezet, mely 2013-ben elnyerte az ERSTE Alapítvány Társadalmi Integrációs Díját.

(Szemem Fénye Alapítvány)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Egészségügy Egészségügy

Zárva lesznek pénteken a szak- és háziorvosi rendelők, gyógyszertárak.

HPV és méhnyakrák HPV és méhnyakrák

Hazánkban több, mint 1500 új esetet észlelnek évente.

Országos kampány a „Női...

A nőknek indít ötalkalmas szűrési kampányt a SZÍVSN Országos Betegegyesület, kapcsolódva ahhoz az európai, FH Europe kezdeményezéshez, ahol 1000...

Semmelweis-nap a Bethesda...

Semmelweis-nap az egészségügy ünnepe. Békeidőben is, járványidőben pedig különösen. Ennek alkalmából adták át a Bethesda Gyermekkórházban a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.