• Nemzetközi konferenciát tartanak Pécsen a súlyosan beteg gyermekek ápolásáról

    Szerző: Szemem Fénye Alapítvány

    A III. Nemzetközi Gyermekhospice Kongresszust 2014. május 15-16-án rendezi meg a Szemem Fénye Alapítvány a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

    A magyar társadalom tabuként kezeli a gyermekhalandóság kérdését. A konferenciát szervezők fontosnak tartják, hogy a hazai lakosság megismerje a gyermekhospice filozófiáját, amely az életre összpontosít. Céljuk az, hogy hazánkban is létrejöjjön egy olyan humánus gondolkodásmód, amely által megvalósulhat egy ingyenes, komplex segítséget nyújtó szolgáltatás a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek, és családjaik számára.

    A konferencia fő témája a gyermekeket érintő palliatív ellátás ill. fájdalomcsillapítás  lehetséges módjai és az ezzel kapcsolatos tapasztalatok megosztása a különböző országokban működő, súlyosan beteg gyermekek ápolásával foglakozó szervezetek bemutatásán keresztül, így segítve a szervezetek további fejlődését.

    Hirdetés

    A nemzetközi eseményre kiemelkedően eredményes szakemberek érkeznek a világ minden tájáról, akik a betegségek kezeléséről, a gyermekek állapotának stabilizálásáról, esetleges javításáról, az adott ország gyermekhospice házairól, azok felszereltségéről, újszerű kezdeményezéseiről számolnak be.

    „A halál és a gyógyíthatatlan betegség elfogadása Magyarországon nagyon rossz, akár szét is szabdalhatja a családokat.  A Szemem Fénye Alapítvány házai a boldogságról szólnak, és a családok tehermentesítésére helyezik a hangsúlyt. Reméljük, ezzel a kezdeményezéssel újabb lépést teszünk azért, hogy a gyermekhospice fogalmát minél többen megismerhessék” – hangsúlyozta Gyura Barbara, az alapítvány elnöke.

    A részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

    További információ és regisztráció itt.

    A Szemem Fénye Alapítványról

    Több mint 15.000 olyan család van Magyarországon, ahol gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermeket nevelnek. A folyamatos ápolás szüksége miatt az egyik szülő biztosan kiesik a munkaerőpiacról, ördögi kört indítva el ezzel, mely tovább rontja a család szociális helyzetét. 2010-ben a Szemem Fénye Alapítvány megnyitotta a Dóri Házat, mely Magyarország első gyermek menedékháza. A Dóri Ház megalakulása óta kb. 50 családot fogadott be. Professzionális ápoló személyzet és képzett önkéntesek segítenek a gyermekek szimptómáinak enyhítésében, és a családok támogatásában. A Szemem Fénye Alapítvány az egyik olyan magyar szervezet, mely 2013-ben elnyerte az ERSTE Alapítvány Társadalmi Integrációs Díját.

    (Szemem Fénye Alapítvány)

    Módosítva: 2014.05.12 19:01, Megjelenés: 2014.05.12 19:01
   • Cikkajánló

    Helyes orrfújás

    Helyes orrfújás

    Dr. Árki Ildikó

    A kicsik még nem tudják kifújni az orrukat. Tanítsuk meg nekik, hogyan kell!

    Hemokromatózis

    Hemokromatózis

    Dr. Tomonkó Magdoln

    Milyen típusai vannak ennek a betegségnek, és mik lehetnek ezek tünetei?

    Új szervvel élők UltraBalatonja - Szervátültetettek futása a hosszabb életért

    A világon egyedülálló módon, 40 szervátültetett és 2 dializált futóból álló csapat rajtol holnap (május 11-én) reggel 7-kor Balatonfüredről, közölte a Magyar Szervátültetettek Szövetsége (MSZSZ) a különleges sporteseményre való felkészülés hírét a webbeteg.hu-val.

    Női kutatókat díjaztak: az agy öregedése, az Alzheimer- és a Parkinson-kór kezdeti felismerése

    Gyorsabban és hatékonyabban hathatnak a jövőben a gyógyszerek Dr. Csapó Edit, a LOréal és az UNESCO A nőkért és a tudományért díjazott kutatásai eredményeinek felhasználásával. Dr. Kubinyi Enikő viselkedési, genetikai és idegtudományi módszerekkel dolgozik azon, hogy az emberi öregedés megbízható állatmodellje legyen a kutya.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.