• A Mentőmotor Alapítványt támogatják a gödöllői Erzsébet-bál bevételéből

    Szerző: MTI

    Másodszor rendezik meg a gödöllői királyi kastélyban a két éve nagy sikert aratott Erzsébet-bált, a november 15-én tartandó társasági esemény bevételéből a Magyar Mentőmotor Alapítványt támogatják.

    Az Erzsébet királyné korának szellemét idéző bál fővédnökének Győri Enikőt, a Külügyminisztérium államtitkárát kérték fel - tájékoztatta Gödöllő önkormányzatának kommunikációs igazgatója kedden az MTI-t.

    Péterfi Csaba elmondta, hogy a hagyományteremtő céllal először 2012-ben rendezett bál után csaknem 1 millió forinttal támogatták a Peter Cerny Alapítványt, most pedig a motoros mentők munkájának fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

    Hirdetés

    A bál vendége lesz Horgas Eszter fuvolaművész, a gödöllői születésű Herczenik Anna operaénekes és Cser Krisztián, a Magyar Állami Operaház tagja.

    Kinek adhatom adóm egy százalékát?


    Összegyűjtöttünk Önöknek egészség témakörben olyan egyesületeket és alapítványokat, akiknek felajánlhatja adója egy százalékát.>>

    A belépőjegyek vásárlásáról a bál honlapján, a www.erzsebetbal.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők április elsejétől - tette hozzá Péterfi Csaba.

    A Magyar Mentőmotor Alapítvány 2005-ben alakult, 2006 óta egyik motoruk a gödöllői autópálya-mérnökségről indul útnak szükség esetén. Tavaly csaknem ezer alkalommal riasztották őket, ezen belül 174 esetben életmentő beavatkozást végeztek.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2014.03.26 18:01
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Kinek, mikor és hogyan írható fel a gyógyászati segédeszköz?

    Sokan elképzelni sem tudják, mennyi utánjárás szükséges, mire egy beteg hozzájut a támaszt adó, segítséget nyújtó segédeszközéhez. A gyógyászati segédeszközök használata és támogatása jogszabályban meghatározott. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

    Kiemelten támogatják a gyermekek egészséges táplálkozását

    A gyermekek étkezési kultúrájának, étkezési körülményeinek javítását célzó Menő menzák az iskolában című, szeptemberben lezárult pályázat keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 314 iskolai alapítvány kérelmét támogatta összesen csaknem hatmilliárd forint értékben - jelentette be a tárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Kecskeméten.

    Csaknem másfél milliárd forintos támogatás egy új daganatterápiás készülék fejlesztésére

    A Semmelweis Egyetem vezetésével benyújtott „Elektromágneses daganat-terápiás készülék hatékonyságának növelése, piaci bevezetése, és az onkológiai terápiás gyakorlatba történő integrálásának előkészítése” című pályázat három évre 1,472 milliárd forint össztámogatásban részesült a 2016-ban kiírt Nemzeti Versenyképességi és Kiválósági Program (NVKP-16) keretében.

    Az anyatejhez és a tápszerhez is kapható tb-támogatás

    Fontos, hogy minden csecsemő hozzájuthasson a számára leginkább megfelelő természetes táplálékhoz, az anyatejhez, amely az egészségbiztosítás természetbeni ellátásaként kapható. Hazánkban ma még csak minden második gyermeknek adódik lehetősége arra, hogy féléves koráig anyatejjel táplálják.

    Jótevő termékekkel a gyógyulásért

    A Debreceni Egyetem Gyermekhematológiai-Onkológiai Tanszékén ápolt beteg gyermekek gyógyítását támogatja idén a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány közreműködésével a Derecskei Gyümölcsös karácsonyi akciója.

    A megyei kórház gyermekosztályát támogatja két székesfehérvári rendezvény

    A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő- és Gyermekosztályát támogatják a VI. Székesfehérvári Jótékonysági Estély bevételéből, amelyhez a tavalyi évhez hasonlóan csatlakozhatnak a II. Adventi Jótékonysági Futás résztvevői.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások