A Mentőmotor Alapítványt támogatják a gödöllői Erzsébet-bál bevételéből

Szerző: MTI

Másodszor rendezik meg a gödöllői királyi kastélyban a két éve nagy sikert aratott Erzsébet-bált, a november 15-én tartandó társasági esemény bevételéből a Magyar Mentőmotor Alapítványt támogatják.

Az Erzsébet királyné korának szellemét idéző bál fővédnökének Győri Enikőt, a Külügyminisztérium államtitkárát kérték fel - tájékoztatta Gödöllő önkormányzatának kommunikációs igazgatója kedden az MTI-t.

Péterfi Csaba elmondta, hogy a hagyományteremtő céllal először 2012-ben rendezett bál után csaknem 1 millió forinttal támogatták a Peter Cerny Alapítványt, most pedig a motoros mentők munkájának fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

A bál vendége lesz Horgas Eszter fuvolaművész, a gödöllői születésű Herczenik Anna operaénekes és Cser Krisztián, a Magyar Állami Operaház tagja.

Kinek adhatom adóm egy százalékát?

Összegyűjtöttünk Önöknek egészség témakörben olyan egyesületeket és alapítványokat, akiknek felajánlhatja adója egy százalékát.>>

A belépőjegyek vásárlásáról a bál honlapján, a www.erzsebetbal.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők április elsejétől - tette hozzá Péterfi Csaba.

A Magyar Mentőmotor Alapítvány 2005-ben alakult, 2006 óta egyik motoruk a gödöllői autópálya-mérnökségről indul útnak szükség esetén. Tavaly csaknem ezer alkalommal riasztották őket, ezen belül 174 esetben életmentő beavatkozást végeztek.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Kárpátaljai magyaroknak rendez...

Idén is gyűjt adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet a kárpátaljai magyaroknak - mondta a szervezet kommunikációs igazgatója az M1 aktuális...

Új szervvel élők UltraBalatonja -...

A világon egyedülálló módon, 40 szervátültetett és 2 dializált futóból álló csapat rajtol holnap (május 11-én) reggel 7-kor Balatonfüredről...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.