Kutatók Éjszakája a Semmelweis Egyetemen

Szerző: WEBBeteg - T. A., újságíró

Több mint száz érdekes és informatív programmal várja a látogatókat szeptember 28-án a Kutatók Éjszakáján a Semmelweis Egyetem.

Ismét kinyílnak a laborajtók, a kutatók kibújnak fehér köpenyükből, és hétköznapi nyelven mutatják be a tudományt. Szeptember 28-án, a Kutatók Éjszakáján kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, kipróbálhatják eszközeiket, találmányaikat, megismerhetik a munkájukat előadások, vetélkedők, kiállítások és tudományos-szórakoztató programok keretében.

Akit a virtuális valóság terápiás alkalmazása, a robotsebészet vagy az életnagyságú, tüneteket produkáló ambubabák érdekelnek, még jelentkezhet a programokra. Az egyetemi helyszínek között 16 órától 02 óráig, húszpercenként busz közlekedik.

A leggyorsabbak vehetnek részt a Semmelweis Egyetem virtuális múmiavizsgálatán, a bonctermi bemutatón, vagy ismerkedhetnek meg a magyar helyszínelőkkel és a magyar Dr. Csonttal, ezekre a programokra pillanatok alatt beteltek a helyek - tudtuk meg az egyetem kommunikációs igazgatójától.

Vérzés nélkül vág a kés

A legtöbb műtő rendelkezik speciális elektromos késsel, amellyel könnyedén, vérzés nélkül lehet vágásokat végezni, vagy a szivárgó vérzéseket csillapítani. Ezt egy speciális nagyfrekvenciás elektromos technika teszi lehetővé, amelynek működése a hőhatáson alapul. Szeptember 28-án megismerhetjük az emberi szövetek viselkedését a különböző hőmérsékleteken, a bemutatón pedig megláthatjuk hogyan képes a jó helyre és jó teljesítménnyel adagolt hő vágni az emberi testet, csillapítani a vérzést. Ezen kívül számos más program is várja az érdeklődőket.

(WEBBeteg-TA)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A változékony időjárás hatásai A változékony időjárás hatásai

Fronthatások, nyári meleg - Minden korosztály szervezetének megterhelő.

Utazás tömegközlekedéssel Utazás tömegközlekedéssel

Hogyan maradjon fitt hosszú utazáskor buszon vagy vonaton?

Országos kampány a „Női...

A nőknek indít ötalkalmas szűrési kampányt a SZÍVSN Országos Betegegyesület, kapcsolódva ahhoz az európai, FH Europe kezdeményezéshez, ahol 1000...

Semmelweis-nap a Bethesda...

Semmelweis-nap az egészségügy ünnepe. Békeidőben is, járványidőben pedig különösen. Ennek alkalmából adták át a Bethesda Gyermekkórházban a...

Prof. Dr. Sápi Zoltán:...

Oktat, tantermi előadásokat tart a graduális és posztgraduális orvosképzés keretében, a rezidenseket terelgeti, illetve az aspirációs citológiai...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.