• Richter Egészségváros

    Szerző: SocialBranding

    A Richter egészségnevelő kezdeményezése arra bíztatja az embereket, hogy minél többen tegyenek egy-egy lépést saját egészségük megőrzése, fenntartása érdekében.

    Az idei tavaszi sorozatban Hódmezővásárhely, Sopron és Szolnok ad otthont a rendezvénysorozatnak egy-egy szombati napon. A szórakoztató családi programok mellett a látogatók ingyenes szűrővizsgálatokon, tanácsadásokonis részt vehetnek. Az akció különlegessége, hogy a város lakosai részvételükkel növelik a Richter által a helyi kórház számára felajánlott adomány összegét.

    Hirdetés

    Női egészség: Szűrővizsgálatok életkoronként


    Egészségünk megőrzése nagyon fontos a mindenkori teljes élethez. Az egészség nem csak saját magunk számára fontos, hiszen alapvetően meghatározhatja, meddig tudunk gondoskodni családunkról, meddig tudjuk együtt élvezni az életet a barátainkkal. Egészségünk megőrzéséhez fontos a rendszeres, vitaminokban gazdag, egészséges táplálkozás, valamint a testmozgás. Fontos továbbá, hogy néha egy-egy pillanatfelvételt készítsünk testünk állapotáról, melyben nagy segítségünkre lehetnek a modern képalkotó diagnosztikai eszközök. Szűrővizsgálatok életkoronként>>

    Az eddigi 20 helyszín után három újabb városba látogat el a Richter Egészségváros Program "Egészség ezreknek, milliók a kórháznak" felhívással. A családi program az egészség és egy jó ügy szolgálatában május19-én Hódmezővásárhelyen, június2-án Sopronban, június9-én pedig Szolnokon kerül megrendezésre.

    Milyen szűrővizsgálatokon vehetnek részt a látogatók?

    A 10 és 18 óra között zajló programokon többek között prosztataszűrést, csontritkulás- és csontsűrűségmérést, vércukor-, koleszterinszint- és vérnyomásmérést, bőrgyógyászati szűrést, BMI, testzsír-, magasság- és testsúlymérést végeztethetnek el szakemberekkel a rendezvényre látogatók.

    A szűrések mellett memóriazavar, Alzheimer-kór, alvászavar, fájdalom és nőgyógyászati témában felmerülő kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődők, ezenfelül dietetikus, gyógytornász, valamint gyógyszerészek állnak a résztvevők rendelkezésre.

    A tanácsadás mellett gyógytornázhatnak, valamint véradáson, elsősegélynyújtás-bemutatón és oktatáson vehetnek részt a legaktívabb lakosok.

    Az esemény védnöke Rudolf Péter színművész-rendező, aki a rendezvények helyszínén személyes példával bíztatja a látogatókat az egészséges életmódra, a háziasszony szerepét Jaksity Kata műsorvezető tölti be.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Katus Attila aerobik sportágban Európa- és világbajnok, szórakoztató fitneszprogrammal várja a fiatalokat és az idősebbeket egyaránt.  A rendezvényre kilátogatók találkozhatnak Rácz Zsuzsa író, újságíróval, a híres Terézanyu könyvek szerzőjével. A családi rendezvényt helyi sportegyesületek és tánccsoportok bemutatkozása színesíti.

    A Richter Egészségváros célja, hogy mindenki egyszerre tehessen valamit saját maga egészségéért és városa egészségügyének fejlesztéséért. A Richter ennek érdekében minden városban 2.000.000 forint adományt ajánl fel a helyi kórház számára, melyet minden látogató személyesen növelhet a programok bármely elemében való részvételével. A Richter Egészségváros programsorozat 20 helyszínén az adományok összértéke meghaladta a 80 millió forintot, amely több mint 52 ezer fő részvételével gyűlt össze.

    (SocialBranding)

    Legutóbb frissült: 2012.05.18 09:27
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Most kell ellenőriztetni az anyajegyeket!

    Az őszi hónapok a legalkalmasabbak arra, hogy ellenőriztessük az anyajegyeinket. Az emlékező bőrről, a gyanús jelekről, az eltávolítás lehetőségeiről dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász-kozmetológus beszélt.

    Stresszes az élete? Komoly bajokat idézhet vele elő

    Az emberek többsége nap mint nap számtalan stresszhelyzetnek van kitéve, amelyek kezeletlenül szinte időzített bombaként fenyegetik az egészséget. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta az összefüggésekre és a kivizsgálás jelentőségére hívta fel a figyelmet.

    Lakossági szűrővizsgálatok - Mikor? Hol? Hogyan?

    A XXI. században (szemben a XIX. és XX. századdal) már nem a különböző fertőzések jelentik a legnagyobb egészségügyi problémát, hanem az egyre több embert érintő krónikus megbetegedések. A szűrővizsgálatok célja a betegségek és egyes betegségmegelőző állapotok korai felismerése, lehetőleg a tünetmentes szakban, amikor a biológiai elváltozás már kialakult, de klinikai tünetek még nem jelentkeznek, a beteg panaszmentes.

    Önellenőrző tesztek: otthoni segítség gyanú esetére

    Rohanó világunkban hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy életünk egyik legértékesebb kincse a saját egészségünk. Sokszor tapasztalunk magunkon bizonyos tüneteket, amelyekkel nem foglalkozunk időben, vagy elhanyagoljuk már meglévő betegségünk rendszeres orvosi ellenőrzését.

    Mammográfia: Miért fontos és hogyan történik a vizsgálat?

    A nők körében a vezető daganatos megbetegedés az emlőrák. A megelőzésében fontos szerepet játszanak a szűrővizsgálatok, melynek első és elengedhetetlen lépése az önvizsgálat. A további vizsgáló módszerek közé tartozik az emlőultrahang és a mammográfia is.

    Méhnyakrák - Kis figyelemmel megelőzhető

    A méhnyakrák már korai stádiumban is jól felismerhető, és megfelelő kezeléssel akár végleges gyógyulás is elérhető, ennek ellenére a méhnyakrákos megbetegedés napjainkban is kiemelkedő helyet foglal el a halálozási statisztikákban.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.