• Vércukorszint mérés

    Szerző: Független Hírügynökség

    A fővárosi Mammut II. bevásárlóközpontban szűr csütörtökön és pénteken délután az Egy csepp figyelem alapítvány - így bárki percek alatt megtudhatja, hogy rendben van-e a vércukor- és koleszterszintje. A vizsgálatokra több száz embert várnak.

    Délután kettő és hat óra között a fővárosi Mammut II bevásárlóközpontba települ ki a televíziós műsorvezető, Erős Antónia által létrehozott Egy csepp figyelem alapítvány. Hét szakápoló segítségével mérik majd az érdeklődők vércukor- és koleszterinszintjét.

    A vizsgálat gyakorlatilag fájdalommentes: egyetlen apró tűszúrással az ujjbegyből vett egy csepp vérből tudják kimutatni az értékeket. Az eredmények néhány perc alatt el is készülnek.

    Ha valakinél nem a normális értéket mérik, akkor diabetológiai szakápolók adnak majd tanácsokat és irányítják orvoshoz az érintetteket.

    A korábbi tapasztalatok szerint csütörtök és péntek délután összesen akár több száz embert is tudnak fogadni az ingyenes szűrésen.

    Módosítva: 2008.05.15 11:16, Megjelenés: 2008.05.15 11:16
   • Cikkajánló

    Felfázás

    Felfázás

    Szponzorált tartalom

    A fertőzés kezdetén sikerrel alkalmazható hagyományos növényi gyógyszer. (x)

    Töltsd ki tesztünket!

    Töltsd ki tesztünket!

    Szponzorált tartalom

    Mennyire érzed a menstruációd közeledtét? Te melyik típusba tartozol?

    Új szervvel élők UltraBalatonja - Szervátültetettek futása a hosszabb életért

    A világon egyedülálló módon, 40 szervátültetett és 2 dializált futóból álló csapat rajtol holnap (május 11-én) reggel 7-kor Balatonfüredről, közölte a Magyar Szervátültetettek Szövetsége (MSZSZ) a különleges sporteseményre való felkészülés hírét a webbeteg.hu-val.

    Női kutatókat díjaztak: az agy öregedése, az Alzheimer- és a Parkinson-kór kezdeti felismerése

    Gyorsabban és hatékonyabban hathatnak a jövőben a gyógyszerek Dr. Csapó Edit, a LOréal és az UNESCO A nőkért és a tudományért díjazott kutatásai eredményeinek felhasználásával. Dr. Kubinyi Enikő viselkedési, genetikai és idegtudományi módszerekkel dolgozik azon, hogy az emberi öregedés megbízható állatmodellje legyen a kutya.

    A radikális fogyókúrából hízókúra lesz?

    A radikális jellegű (azaz a vég nélküli koplaláson alapuló) fogyókúrák többsége alapvetően kudarcra van ítélve. Hogy miért? A tilosnak számító evés következtében stresszhelyzet jön létre, amely a vércukor-szintet növeli. Utóbbi pedig – ha tetszik, ha nem – még nagyobb étvágyat gerjeszt, s máris a további hízásnál tartunk…

    Szénhidrátok és a glikémiás index - Egyénenként eltérő a hatásuk?

    Azt szeretném tudni,hogy a különböző glikémiás indexű szénhidrátok mikor vannak csúcson a vérben és mikorra csengenek le, illetve,hogy függnek-e ezek az adatok az egyéntől is. Ha igen,akkor mi befolyásolja az egyes emberekben? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Glükóz (vércukor)

    A vizsgálatot elsősorban a cukorbetegség megállapítása, illetve követése céljából végzik.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.