Árvíz: önkénteseket toboroz a Schönherz Iskolaszövetkezet és a WEBBeteg egészségportál

Szerző: WEBBeteg

A nagy mennyiségű lehulló csapadék miatt, egy hónapon belül már másodszor alakult ki súlyos árvízhelyzet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Két héttel ezelőtt sikerült visszaszorítani a megduzzadt folyókat, a hét elején kezdődő újabb esőzések következtében azonban súlyosabb helyzet alakult ki.

A történelem során soha nem volt példa ilyen mértékű árvízhelyzetre a térségben.

A megyében mostanra már 5 település vált megközelíthetetlenné, és eddig több száz családnak kellett hátrahagynia otthonát. Őket átmeneti krízisszállókon helyezték el, ahol várják, hogy újból hazamehessenek, ha lesz hová.

Edelénynél már helikopteres segítséggel próbálják megállítani a folyót, hogy ne öntse el a várost, de a homokzsákokkal megemelt gát sokadszorra is átszakadt.
A térségben mindenki egy emberként fogott össze, hogy meg tudják akadályozni egy még súlyosabb állapot kialakulását, de további segítségre is van szükség.

A helyzet nem engedi meg, hogy várjunk! A Schönherz Iskolaszövetkezet és a WEBBeteg önkénteseket toboroz, hogy segítsenek az árvíz sújtotta területen. Minden lelkes önkéntes kézre szükség van!

Jelentkezni a mai napon lehet a 70/331-2685 számon.

(WEBBeteg)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Myeloma multiplex Myeloma multiplex

Az új gyógyszerekkel sokat javult a túlélés és az életminőség.

Modern menopauza Modern menopauza

Segít az életmód-változtatás és a modern orvostudomány.

Javulnak a járványügyi adatok

Javulnak Magyarországon a járványügyi adatok, a koronavírus elleni oltás folyamatosan zajlik, az országban ma már minden harmadik ember legalább egy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.