• Árvíz: önkénteseket toboroz a Schönherz Iskolaszövetkezet és a WEBBeteg egészségportál

   Szerző: WEBBeteg

   A nagy mennyiségű lehulló csapadék miatt, egy hónapon belül már másodszor alakult ki súlyos árvízhelyzet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Két héttel ezelőtt sikerült visszaszorítani a megduzzadt folyókat, a hét elején kezdődő újabb esőzések következtében azonban súlyosabb helyzet alakult ki.

   A történelem során soha nem volt példa ilyen mértékű árvízhelyzetre a térségben.

   Hirdetés

   A megyében mostanra már 5 település vált megközelíthetetlenné, és eddig több száz családnak kellett hátrahagynia otthonát. Őket átmeneti krízisszállókon helyezték el, ahol várják, hogy újból hazamehessenek, ha lesz hová.

   Edelénynél már helikopteres segítséggel próbálják megállítani a folyót, hogy ne öntse el a várost, de a homokzsákokkal megemelt gát sokadszorra is átszakadt.
   A térségben mindenki egy emberként fogott össze, hogy meg tudják akadályozni egy még súlyosabb állapot kialakulását, de további segítségre is van szükség.

   Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

   A helyzet nem engedi meg, hogy várjunk! A Schönherz Iskolaszövetkezet és a WEBBeteg önkénteseket toboroz, hogy segítsenek az árvíz sújtotta területen. Minden lelkes önkéntes kézre szükség van!

   Jelentkezni a mai napon lehet a 70/331-2685 számon, vagy a következő e-mail címen:

   (WEBBeteg)

   Legutóbb frissült: 2010.06.04 18:04
   • WEBBeteg.hu