A Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel bemutatása

Szerző: WEBBeteg

A Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel egy Európában már jól ismert és bevált, de Magyarországon még újszerű egészség- és életmód-koncepció alapján került kialakításra. Magas szintű orvosi-, egészségügyi- és szállodai szolgáltatásainak egy a közelmúltban teljesen felújított és átalakított tradicionális kastély ad otthont. (x)

Maga a környezet kiváló természeti adottságokkal rendelkezik, mivel Nógrádgárdony igazoltan klimatikus gyógyhely.

A tájvédelmi terület szubalpin klímája, a festői környezet és a héthektáros, ősfás kastélypark, a kristálytiszta levegő nagyban hozzájárul a testi-lelki-szellemi feltöltődéshez és regenerálódáshoz.

Tiszteletben tartva, hogy az épületben évszázados hagyománya van a főúri vendéglátásnak, a magas színvonalú orvosi-, egészségügyi-szolgáltatásokhoz négycsillagos kastélyszállodai elhelyezés és ellátás is párosul.

Tevékenységünket négy fő témacsoport, szolgáltatás-csomag köré szerveztük:

  • egészséghotel: a tevékenység célja, hogy a pihenni-, kikapcsolódni- (vagy éppen vállalati rendezvényre) érkezők figyelmét felhívjuk a testi-lelki-szellemi egészség fontosságára és szolgáltatásainkkal (orvosi vizsgálat, dietetikai, pszichológiai, mozgásterápiás tanácsadás) segítsünk megismerni a lehetőségeket és elgondolkodni a teendőkön.
  • életmódváltás: olyan vendégeknek ajánljuk, aki már felismerte az életvitelének helytelen komponenseit (mozgásszegény életmód, helytelen táplálkozás, káros szenvedélyek) és ezen változtatni szeretne, de ehhez a munka-, vagy az otthoni környezetből kiszakadva kívánja megadni a kezdő impulzust.
  • prevenció: a hangsúly a megelőzésen van és elsősorban olyan pácienseknek van szüksége az orvosi szolgáltatásokra, ahol az egészséget ténylegesen veszélyeztető faktorok már valamilyen formában jelentkeztek (alacsony terhelhetőség, esetleg szívtáji fájdalom, stb.).
  • rehabilitáció: erre a csomagra olyan betegeket várunk akik már átestek életük első infarktusán, vagy koszorúér tágításán, de az aktív életbe, a munkába való visszatérésük miatt a felépülés folyamata kiemelt fontosságú.
Főnix Kastélyszanatórium

Tevékenységünket az ún. holisztikus orvosi szemlélet hatja át, amelynek lényege, hogy a teljes embert egyben, a test-, a lélek- és a szellem egységében vizsgálva és gyógyítva lehet a legjobb eredményeket elérni és a - hasonló pontokon támadó - betegségeket megelőzni, ill. legyőzni.

Kiemelkedő diagnosztikus és terápiás tevékenységünk, eszközpark, vizsgálati módszerek:

A szanatóriumban az ország egyik legmodernebb spiroergometriás laboratóriumát alakítottunk ki, mely kiegészül hagyományos kerékpáros terheléses rendszerrel is.

Életkép a parkban

A spiroergometria olyan terheléses vizsgáló módszer, mellyel a páciens kerékpáron vagy futószőnyegen történő lépcsőzetes terhelése során, a nyugalmi fázistól kezdve a folyamatos EKG és időszakos vérnyomás-monitorizáláson túl, a kilélegzett oxigén és széndioxid mennyiségéből az oxigénfogyasztásra, az anaerob küszöbre, illetve egyéb paraméterekre is következtethetünk.

E paraméterek a vendég edzettségéről, a szívizom teljesítőképességéről nyújtanak pontosabb értékeket.

Echocardographiával a szívet vizsgáljuk egy ultrahang-rendszer segítségével. A szív kontraktilitására (összehúzódási képesség), esetleges falmozgás zavarára, az áramlások elégtelenségére és billentyűhibákra derülhet fény.

Az eszközös vizsgálatokat természetesen kardiológus szakorvos végzi és a szokványos orvosi vizsgálatokkal (anamnézis, fizikális vizsgálat, hallgatózás, stb.) illetve labor-vizsgálatokkal egészíti ki.

A Kastélyszálló képei

A klasszikus orvoslást az alábbi tevékenységek és eszközök egészítik ki:

Az vizsgálati- és edzésterveket a világ élvonalába tartozó Technogym cardio-gépekkel állítjuk össze. Egyaránt rendelkezünk futópadokkal, hagyományos és háttámlás kerékpárral és elliptikus járógéppel is.

Ebédlő

A Medyjet masszázságyunk egyedülálló, mert a víz alatti (tangentoros) masszázs előnyeit kínálja higiénikusabban a víz felett. Természetesen a hagyományos masszázs kiegészítéseként használható.
Vízitorna medencénket dupla ellenáramoltatóval szereltük fel, ahol ún. Aqua-rider kerékpárokat a rehabilitációs terápiában kizárólag mi alkalmazunk.

Az izomzat formálására, megerősítésére - kontrollált, teljes testvibrációs elven működő - Fitvibe berendezést használunk. Életmód- és egészség-megőrzési tanácsadást pszichológus-, dietetikus- és mozgástherapeuta segítségével tesszük teljessé.

Az Egészséghotel természetesen kompletten felszerelt wellness részleggel (belső medence, pezsgőfürdő, finn és infra szauna, merülőkád, Kneipp-taposó) és fittness részleggel (tornaterem, gépek, eszközök) rendelkezik.

A Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel kiváló lehetőséget biztosít egy vagy több napos megbeszélések, állófogadások, csapatépítő tréningek, indoor és outdoor tréningek lebonyolítására. A természetes megvilágítású Zichy terem 12-15 fős megbeszélések megszervezésére, az emeleti bálterem és terasz 30-60 fős meetingek és állófogadások megrendezésére alkalmas. Ezt egészíti ki a könyvtár és a borospince „nagyterme” (Technikai felszerelés: Projektor, Vetítővászon, Internet (WiFi), Flipchart, Lézer pointer, LCD TV, DVD, CD lejátszó.) A kikapcsolódáshoz a kastély borospincéjében található szalonjátékokat ajánljuk. Biliárd, darts, asztali foci.

További információ:

Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel
2673 Nógrádgárdony, Kórház u. 1.
Tel.: 06-35-371-527
www.kastelyszanatorium.hu
[email protected]

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Már ötféle oltóanyag áll...

Megérkezett az első vakcinaszállítmány Kínából, ezzel már ötféle oltóanyag áll rendelkezésre Magyarországon - közölte a Nemzeti...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.