A Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel bemutatása

Szerző: WEBBeteg

A Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel egy Európában már jól ismert és bevált, de Magyarországon még újszerű egészség- és életmód-koncepció alapján került kialakításra. Magas szintű orvosi-, egészségügyi- és szállodai szolgáltatásainak egy a közelmúltban teljesen felújított és átalakított tradicionális kastély ad otthont. (x)

Főnix Kastély

Maga a környezet kiváló természeti adottságokkal rendelkezik, mivel Nógrádgárdony igazoltan klimatikus gyógyhely.

A tájvédelmi terület szubalpin klímája, a festői környezet és a héthektáros, ősfás kastélypark, a kristálytiszta levegő nagyban hozzájárul a testi-lelki-szellemi feltöltődéshez és regenerálódáshoz.

Tiszteletben tartva, hogy az épületben évszázados hagyománya van a főúri vendéglátásnak, a magas színvonalú orvosi-, egészségügyi-szolgáltatásokhoz négycsillagos kastélyszállodai elhelyezés és ellátás is párosul.

Tevékenységünket négy fő témacsoport, szolgáltatás-csomag köré szerveztük:

  • egészséghotel: a tevékenység célja, hogy a pihenni-, kikapcsolódni- (vagy éppen vállalati rendezvényre) érkezők figyelmét felhívjuk a testi-lelki-szellemi egészség fontosságára és szolgáltatásainkkal (orvosi vizsgálat, dietetikai, pszichológiai, mozgásterápiás tanácsadás) segítsünk megismerni a lehetőségeket és elgondolkodni a teendőkön.
  • életmódváltás: olyan vendégeknek ajánljuk, aki már felismerte az életvitelének helytelen komponenseit (mozgásszegény életmód, helytelen táplálkozás, káros szenvedélyek) és ezen változtatni szeretne, de ehhez a munka-, vagy az otthoni környezetből kiszakadva kívánja megadni a kezdő impulzust.
  • prevenció: a hangsúly a megelőzésen van és elsősorban olyan pácienseknek van szüksége az orvosi szolgáltatásokra, ahol az egészséget ténylegesen veszélyeztető faktorok már valamilyen formában jelentkeztek (alacsony terhelhetőség, esetleg szívtáji fájdalom, stb.).
  • rehabilitáció: erre a csomagra olyan betegeket várunk akik már átestek életük első infarktusán, vagy koszorúér tágításán, de az aktív életbe, a munkába való visszatérésük miatt a felépülés folyamata kiemelt fontosságú.
Főnix Kastélyszanatórium

Tevékenységünket az ún. holisztikus orvosi szemlélet hatja át, amelynek lényege, hogy a teljes embert egyben, a test-, a lélek- és a szellem egységében vizsgálva és gyógyítva lehet a legjobb eredményeket elérni és a - hasonló pontokon támadó - betegségeket megelőzni, ill. legyőzni.

Kiemelkedő diagnosztikus és terápiás tevékenységünk, eszközpark, vizsgálati módszerek:

A szanatóriumban az ország egyik legmodernebb spiroergometriás laboratóriumát alakítottunk ki, mely kiegészül hagyományos kerékpáros terheléses rendszerrel is.

Életkép a parkban

A spiroergometria olyan terheléses vizsgáló módszer, mellyel a páciens kerékpáron vagy futószőnyegen történő lépcsőzetes terhelése során, a nyugalmi fázistól kezdve a folyamatos EKG és időszakos vérnyomás-monitorizáláson túl, a kilélegzett oxigén és széndioxid mennyiségéből az oxigénfogyasztásra, az anaerob küszöbre, illetve egyéb paraméterekre is következtethetünk.

E paraméterek a vendég edzettségéről, a szívizom teljesítőképességéről nyújtanak pontosabb értékeket.

Echocardographiával a szívet vizsgáljuk egy ultrahang-rendszer segítségével. A szív kontraktilitására (összehúzódási képesség), esetleges falmozgás zavarára, az áramlások elégtelenségére és billentyűhibákra derülhet fény.

Az eszközös vizsgálatokat természetesen kardiológus szakorvos végzi és a szokványos orvosi vizsgálatokkal (anamnézis, fizikális vizsgálat, hallgatózás, stb.) illetve labor-vizsgálatokkal egészíti ki.

A Kastélyszálló képei

A klasszikus orvoslást az alábbi tevékenységek és eszközök egészítik ki:

Az vizsgálati- és edzésterveket a világ élvonalába tartozó Technogym cardio-gépekkel állítjuk össze. Egyaránt rendelkezünk futópadokkal, hagyományos és háttámlás kerékpárral és elliptikus járógéppel is.

Ebédlő

A Medyjet masszázságyunk egyedülálló, mert a víz alatti (tangentoros) masszázs előnyeit kínálja higiénikusabban a víz felett. Természetesen a hagyományos masszázs kiegészítéseként használható.
Vízitorna medencénket dupla ellenáramoltatóval szereltük fel, ahol ún. Aqua-rider kerékpárokat a rehabilitációs terápiában kizárólag mi alkalmazunk.

Az izomzat formálására, megerősítésére - kontrollált, teljes testvibrációs elven működő - Fitvibe berendezést használunk. Életmód- és egészség-megőrzési tanácsadást pszichológus-, dietetikus- és mozgástherapeuta segítségével tesszük teljessé.

Az Egészséghotel természetesen kompletten felszerelt wellness részleggel (belső medence, pezsgőfürdő, finn és infra szauna, merülőkád, Kneipp-taposó) és fittness részleggel (tornaterem, gépek, eszközök) rendelkezik.

A Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel kiváló lehetőséget biztosít egy vagy több napos megbeszélések, állófogadások, csapatépítő tréningek, indoor és outdoor tréningek lebonyolítására. A természetes megvilágítású Zichy terem 12-15 fős megbeszélések megszervezésére, az emeleti bálterem és terasz 30-60 fős meetingek és állófogadások megrendezésére alkalmas. Ezt egészíti ki a könyvtár és a borospince „nagyterme” (Technikai felszerelés: Projektor, Vetítővászon, Internet (WiFi), Flipchart, Lézer pointer, LCD TV, DVD, CD lejátszó.) A kikapcsolódáshoz a kastély borospincéjében található szalonjátékokat ajánljuk. Biliárd, darts, asztali foci.

További információ:

Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel
2673 Nógrádgárdony, Kórház u. 1.
Tel.: 06-35-371-527
www.kastelyszanatorium.hu
[email protected]

Módosítva: 2010.04.20 09:50, Megjelenés: 2010.04.20 09:50
Címkék: Szanatórium
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ízületi kopás Ízületi kopás

Ha nem kezelik, a szalagok, ínak és az érintkező csontfelszínek is sérülnek.

Koronavírus omikron-variánsa Koronavírus omikron-variánsa

Az FDA szakértői szerint fejlettebb vakcinákra lenne szükség ellene.

10 ok, ami ujjdagadást okozhat

Az ujjak dagadása általában ártalmatlan, de van, amikor egy súlyosabb, háttérben meghúzódó állapotra utal. Íme, az ujjdagadás (dactylitis)...

Emelkedik a szennyvizek koronavírus...

A kommunális szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja országos átlagban emelkedést mutat.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.