Dr. Bíró Csaba István - belgyógyász, kardiológus szakmai önéletrajza

WEBBeteg
megjelent:

Bíró Csaba István - belgyógyász, kardiológus szakértő bemutatkozása, szakmai önéletrajza a WEBBeteg.hu egészségportálon.

Bíró Csaba István

Dr. Bíró Csaba István

  • 1992-ben végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetemen.
  • 1997-ben belgyógyászatból, 2001-ben endokrinológiából majd 2004-ben kardiológiából szereztem szakképesítést.

  • 2002-03-ban az USA-beli Indianapolisban az Indianai Egyetem Oktatókórházának Kardiológiai Osztályán és Echocardiographiás Laborjában voltam szakmai gyakorlaton (elsősorban a szívultrahangos technikák voltak a tanulmányaim fókuszában).
    1992 óta a debreceni Kenézy Gyula Kórház alkalmazásában állok, jelenleg adjunktusként és a kardiológiai részleg vezetőjeként tevékenykedem.

  • A kardiológiai részleg 2005-ös megalakulása óta elsősorban a szív- és érrendszeri betegségekkel, de az ezeket befolyásoló (anyagcsere /zsír és szénhidrát/ és hormonális /pajzsmirigy, mellékvese/) betegségekkel is aktívan foglalkozom. Kiemelt érdeklődési területem a diagnosztikában a szívultrahangos eljárások ill. a non-invaziv szív- és érrendszeri vizsgálatok ( úm. izotópos technikák, CT, MR, PET) alkalmazása.

  • Rendszeresen részt veszek hazai és külföldi továbbképző kongresszusokon, szimpóziumokon, alkalmanként előadással, poszterrel.
  • Kórházunk "oktatókórházi" statusa révén aktív részese vagyok a háziorvosok, orvostanhallgatók, rezidensek, szakorvos jelöltek és nővérek szakmai továbbképzésének.

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.