• Dr. Gasztonyi Zoltán szülész-nőgyógyász - Önéletrajz

   Szerző: WEBBeteg

   Dr. Gasztonyi Zoltán szülész-nőgyógyász - Önéletrajz

    

   Dr. Gasztonyi Zoltán

   1984-ben fejeztem be tanulmányaimat a budapesti Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán, majd felvételt nyertem az egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára, ahol 1991-ig dolgoztam.

   Ezt követte az Országos Onkológiai Intézet Nőgyógyászati Osztálya, majd 1993-tól az Országos Közegészségügyi Intézet Humángenetikai és Teratológiai Osztálya. 1996 és 1999 között elvégeztem az ELTE TTK doktori iskoláját, genetika tárgykörében, biológia szakon. A pácienseim ellátásához szükséges kórházi hátteret ez idő alatt a Szent István Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztálya biztosította és biztosítja most is.

   2001-ben a magzati fejlődési rendellenességek megelőzése mellett azok szűrési lehetőségeivel kezdtem el foglalkozni. Az országban elsőként végeztem el a londoni székhelyű Fetal Medicine Foundation (FMF) elméleti és gyakorlati képzési kurzusait, amelyek megteremtették a szakmailag kiemelkedő színvonalú magzati rendellenesség-szűrés lehetőségét a terhesség első (kombinált szűrés) és második harmadában (kontingens és anatómiai szűrés).

   2003-ban létrehoztam az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum Családtervezési és Nőgyógyászati Osztályát, ahol jelenleg az összes magzati rendellenesség-szűrő módszer elérhető, megteremtve ezzel a legjobb hatásfokkal működő, testre szabott és egyedi szűrés lehetőségét.

   Dr. Gasztonyi Zoltán

   Legutóbb frissült: 2010.02.04 13:50
   • WEBBeteg.hu