Szanatórium nem csak szívbetegeknek

Szerző: WEBBeteg

A karácsony a szeretet és egyben a törődés ünnepe is, és mi lehetne szebb ajándék, mint gondoskodni szeretteink egészségéről? Most minden WEBBetegre regisztrált felhasználó és hozzátartozója 2010. 01. 04. - 2010. 02. 28. napjáig kedvezményesen üdülhet a Főnix Kastélyszanatóriumban.

A kedvezmény mértéke: a Primer prevenciós program igénybevétele most a WEBBeteg látogatóinak 250 000 Ft/fő helyett 195 000 Ft/fő (21% kedvezmény), házaspárok számára összesen 295 000 Ft (41% kedvezmény). A program magában foglalja a teljes ellátást és 24 órás orvosi felügyeletet is.

A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy 2009.12.21. napjáig jelezze igényét a következő adatok e-mailben való elküldésével a címre. A feltüntetendő adatok: név, lakcím, telefonszám, személyi igazolvány száma.

A Főnix Kastélyszanatórium ezután a megadott elérhetőségeken veszi fel a kapcsolatot a pihenni és gyógyulni vágyó jelentkezőkkel.

Mit nyújt Önnek a Főnix Kastélyszanatórium?

A "Kastélyszanatórium" új ellátási kategória a hagyományos orvoslás és a medical wellness elemeinek ötvözésével.

Minden páciens komplex szív- és érrendszeri kivizsgáláson és állapotfelmérésen esik át, melynek része a funkcionális terhelhetőségi vizsgálat, az anyagcsere-állapot és a pszichológiai profil elemzése is. Az eredmények kiértékelése után személyre szabott javaslatot adunk a tudatos életvezetésre és egészségmegőrzésre.

Az egyéni terápiás javaslat többek között magában foglalja egy edzésprogram, szükség esetén fizikoterápiás program kidolgozását, szívbarát étrend kialakítását, életmód- és stresszkezelési tanácsadást is. A javasolt terápiák az egyhetes tartózkodás során folyamatos orvosi felügyelet alatt végezhetőek.

Magyarországon egyedülálló diagnosztikus és terápiás eszközparkunk, vizsgálati módszereink:

A szanatóriumban az ország egyik legmodernebb spiroergometriai laboratóriumát alakítottuk ki. A spiroergometria olyan terheléses vizsgáló módszer, mellyel a páciens kerékpáron vagy futószőnyegen történő lépcsőzetes terhelése során, a folyamatos EKG- és időszakos vérnyomás-monitorizáláson túl, a kilélegzett oxigén és széndioxid mennyiségéből az oxigénfogyasztásra, az anaerob küszöbre, illetve egyéb paraméterekre következtethetünk, amelyek a páciens szívizomzatának teljesítőképességéről nyújtanak információt.

Echocardiographiával a szívet ábrázoljuk ultrahang segítségével. A szív kontraktilitására, esetleges falmozgászavarára és billentyűhibáira derülhet fény.

Az edzésterveket a világ élvonalába tartozó Technogym cardio-gépekkel állítjuk össze.

Medyjet masszázságyunk a víz alatti masszázs előnyeit kínálja higiénikusabban a víz felett.

Vízitorna keretében Aqua-rider kerékpárokat is alkalmazunk.

Az izomzat formálására, megerősítésére - kontrollált, teljes testvibrációs elven működő - Fitvibe berendezést használunk.

A hotelszolgáltatásról

A Főnix Kastélyszanatóriumban a magas színvonalú orvosi ellátáshoz négycsillagos szállodai szolgáltatások sora párosul. A szanatóriumnak a gyönyörűen felújított nógrádgárdonyi Majláth-kastély ad otthont, mely kiváló természeti adottságokkal rendelkezik. Héthektáros ősfás parkja természetvédelmi terület, szubalpin klímája, a festői környezet és a tiszta levegő nagyban hozzájárul a testi-lelki regenerálódáshoz.

Az egy és kétágyas, saját fürdőszobás szobák a kastély épületében helyezkednek el. A kastélyszanatóriumban a vendégeink térítés nélkül igénybe vehetik a wellnessrészleget, melyben úszómedence, pezsgőfürdő, szauna, merülő kád, Kneipp-taposó, aromakabin is található.

Az ódon hangulatú könyvtárszobában szórakoztató olvasmányok, klasszikus magyar és angol nyelvű művek közül válogathatnak. Jókait vagy Mikszáthot olvasva a Zsolnay cserépkályha mellett, megelevenedik a kastély 19. század végi miliője. A régi borospincében biliárdasztal, csocsó, darts várja a játékokat kedvelőket. Animátorunk kirándulásokat szervez a kastély természeti és kulturális kincsekben gazdag környékére.

A kastélyparkra kilátást nyújtó éttermünkben olyan ételeket kínálunk, amelyek a legkorszerűbb konyhatechnológiával készülnek. Chefünk a konyhaművészetet a Gundel étteremben tanulta, és a világ több országában gyakorolta. Az asztalra kerülő fogások így nem csupán az egészséges életmód kívánalmainak felelnek meg, de a különleges ízek kedvelői sem fognak csalódni. Szolgáltatásaink all inclusive-ak, napi háromszori főétkezéssel.

Különleges előnye a kastélyszanatóriumi pihenésnek, hogy az exkluzív környezet, valamint az egészségügyi szolgáltatások komplex ellátást biztosítanak. Szánjon egy évben egy hetet magára vagy szeretteire, hogy az év további ötvenegy hete teljes értékű lehessen!

FŐNIX KASTÉLYSZANTÓRIUM
2673 Nógrádgárdony, Kórház u. 1.
[email protected]

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Pozitív HPV-diagnózis Pozitív HPV-diagnózis

A citológiai vizsgálatot rendszeresen ismételni kell. Mit tehetünk még? (x)

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Milyen típusú fogamzásgátló tabletta való nekem? - Töltse ki tesztünket! (x)

Majomhimlő - Nemzetközi...

Az Egészségügyi Világszervezet mérlegeli az újonnan terjedő majomhimlő vészhelyzeti minőségét, a szervezet vészhelyzeti bizottsága jövő héten...

Migrén: nem mindegy, hogy reggel vagy...

Először figyelték meg reggeli és esti migrénesek agyműködését különböző érzelmek feldolgozása közben. A Semmelweis Egyetem kutatói arra...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.