A legjobb gyorstesztek a koronavírus omikron variáns kimutatására

Szponzorált tartalom
megjelent:

A csökkenő esetszámnak köszönhetően sokan úgy gondolják, hogy a járványnak vége és a koronavírustól nem kell már tartani. Ez azonban korántsem igaz, hiszen a koronavírus továbbra is velünk van, és ha nem vigyázunk eléggé, könnyen megfertőzhet. (x)

És habár az omikron egy gyorsabb lefolyású, enyhébb tüneteket produkáló variáns, ettől függetlenül továbbra is veszélyes, mind a betegek, mind pedig környezetük számára. Éppen ezért fontos, hogy már a legkisebb gyanú esetén is megbizonyosodjunk arról, hogy egészségesek vagyunk-e.

De milyen tesztet érdemes ebből a célból használnunk? Most bemutatunk két olyan alternatívát, ami tökéletes megoldást jelent a Covid-19 omikron variánsának gyors és hatékony kimutatására.

Az omikron variáns: mit érdemes tudni róla?

Omikron gyorstesztA koronavírus-járvány 2019-es kirobbanása óta több új variánssal is találkozhattunk már. Jelenleg az omikron variáns tekinthető domináns variánsnak, melynek főként a BA.4-es, a BA.5-ös és az X alvariánsa vált uralkodóvá Európában. Ezek magasabb fertőzőképességűek a koronavírus korábbi mutációihoz képest, ami azt jelenti, hogy akár a védőoltás és a korábbi fertőzések nyújtotta immunitást is képesek lehetnek áttörni.

A szakértők szerint az oltottak kevésbé vannak veszélyben, ez azonban még nem jelenti azt, hogy ne fertőződhetnének meg. Az új alvariánsok azonban enyhébb lefolyásúak és gyengébb tüneteket produkálnak. A tünetek közt az orrfolyás, a torokfájás, a folyamatos köhögés, a fejfájás és a fáradtság is megtalálható, de bizonyos betegek esetében a láz is jellemző.

Mi a helyzet Magyarországon?

Habár hazánkban a fertőzöttek száma csökkenő tendenciát mutat, a nagyvárosokban az elmúlt időszakban növekedett a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben. Vidéken stagnál a szennyvizek Covid-19 koncentrációja, csökkenést pedig az ország egyetlen területén sem mutatott. A korábbi évekhez hasonlóan tehát nagy valószínűséggel az esetszámok idén ősszel is megugranak majd.

Éppen ezért fontos, hogy már a legkisebb gyanú esetén is megbizonyosodjunk arról, hogy valóban egészségesek vagyunk-e, ezzel magunkat és környezetünket is megóvva a koronavírus kellemetlen hatásaitól, tovább terjedésétől, valamint a lehetséges, komolyabb következményektől. Különösen fontos, hogy a súlyos betegséggel élők és a környezetükben tartózkodók is fokozott figyelmet fektessenek a higiéniai előírásokra, valamint a betegség elkerülése érdekben rendszeresen teszteljenek.

Milyen gyorstesztet érdemes választanunk?

GyorstesztA gyors és hatékony tesztelés otthon és a munkahelyen egyaránt fontos. Ennek érdekében kétféle megoldást is választhatunk. Az egyik a koronavírus antigén gyorsteszt, mely orrüregi vagy szájgarati mintából mutatja ki az aktuális Covid-19 fertőzést. A Vazyme Covid-19 antigén gyorstesztek esetében a mintavétel könnyedén és kellemetlenségek nélkül elvégezhető, mivel elegendő az elülső orrüregből (3-4 cm) mintát vennünk a teszt elvégzéséhez. Segítségével az aktuális koronavírus fertőzést 10 perc alatt, 98,99%-os pontossággal állapíthatjuk meg.

A Vazyme Covid-19 antigén gyorsteszt 1, 10 és 20 darabos kiszerelésben egyaránt elérhető, ami azt jelenti, hogy a vállalkozások számára is ideális döntést jelent annak érdekében, hogy a kollégák rendszeres céges tesztelése gyorsan és hatékonyan megoldható legyen.

Amennyiben pedig ennél is egyszerűbben és gyorsabban elvégezhető megoldást keresünk, választhatunk nyalókás gyorstesztet is. A nyalókás gyorsteszt legnagyobb előnye, hogy orrüregi és szájgarati mintavétel nélkül, nyálmintából képes kimutatni a fertőzés jelenlétét. A Well Biotech Orawell egylépéses nyalókás antigén gyorstesztek a fentebb említett antigén tesztekhez hasonlóan a koronavírus összes, jelenleg fertőző variánsát képesek hatékonyan kimutatni.

Miért fontos, hogy megbízható helyről rendeljünk koronavírus gyorstesztet?

Ha Covid-19 gyorsteszteket szeretnénk vásárolni, lényeges, hogy néhány dologra odafigyeljünk. Rendkívül fontos, hogy az adott webáruházban fel legyenek tüntetve a tesztek forgalmazásához szükséges engedélyek és elérhetőek legyenek a gyorstesztekkel kapcsolatos hivatalos dokumentumok. Fontos továbbá, hogy a forgalmazó minden olyan releváns információt elérhetővé tegyen a weboldalán, amit a koronavírus gyorstesztek használatával kapcsolatban a vásárlóknak feltétlenül tudniuk kell.

A Carbon Medical webáruházában kizárólag a legjobb minőségű, megbízható, otthoni és professzionális felhasználású Covid-19 gyorstesztek közül válogathat, amelyek a vírus összes variánsát képesek kimutatni. Mind az orrüregi/szájgarati mintával elvégezhető antigén gyorstesztek, mind a nyalókás gyorstesztek estében a termékek adatlapján elérhető és letölthető, gyártói dokumentumok igazolják a hatékonyságot.

Készüljünk fel együtt időben az újabb hullámra!

Mivel az őszi időjárás kedvez a vírusok terjedésének, így nagy a valószínűsége annak, hogy a jelenleg még stagnáló esetszámok hamarosan megugranak. Érdemes tehát az őszi hullámra még időben felkészülni, és azelőtt betárazni a gyorstesztekből, hogy megtörténne a baj.

A Carbon Medical webáruházból 1 munkanapos szállítással rendelhet az omikron variánst igazoltan kimutató koronavírus gyorsteszteket, melyekre a cégek számára mennyiségi kedvezmény is elérhető.

Cikkajánló

Dohányos köhögés
Dohányos köhögés

Ezt a panaszt komolyan kell venni!

Hányás hányinger nélkül
Hányás hányinger nélkül

Milyen betegség okozhatja?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Tóth Sára Rebeka, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.