A legegyszerűbb, nyálból elvégezhető Covid-19 gyorsteszt az aktuális fertőzés kimutatására

Szerző: Szponzorált tartalom

Gyors, kényelmes és pontos: megmutatjuk, miért érdemes a nyálból elvégezhető antigén gyorstesztet választani a koronavírus-fertőzés kimutatására. (x)

Hogyan működik a nyálból elvégezhető Covid-19 gyorsteszt?A negyedik hullám berobbanásával a COVID-19 járvány sajnos ismét hétköznapjaink részévé vált. A helyzetet ráadásul súlyosbítja, hogy a téli időszakban az egyéb légúti megbetegedések és vírusfertőzések, például az influenza terjedése is jellemző.

Ennek köszönhetően sokszor nehéz megállapítani azt, hogy rossz közérzetünk egy egyszerű megfázásnak köszönhető, vagy épp a koronavírus kezdődő tüneteinek köszönhetően érezzük magunkat betegnek.

Míg azonban korábban a betegség kimutatása csak komplikált és meglehetősen kellemetlen PCR teszt segítségével volt lehetséges, ma már szerencsére egyszerű, gyors és kényelmesen elvégezhető antigén gyorstesztek segítségével is megoldható.

Most bemutatjuk a legegyszerűbb, nyálból elvégezhető koronavírus gyorstesztet, mely tökéletesen alkalmas az aktuális fertőzés kimutatására, elvégzéséhez pedig a laboratóriumi körülmények megteremtése sem szükséges.

Hogyan működik a nyálból elvégezhető Covid-19 gyorsteszt?

Míg korábban a szakemberek a koronavírus-fertőzés kimutatására kizárólag olyan kellemetlen módszerekkel tudtak használható mintát venni, melyek során a páciens orrába, egészen a nyálkahártyáig kellett felnyúlni, addig mára jóval egyszerűbb megoldás is lehetséges.

A nyálból elvégezhető Covid-19 gyorsteszt lehetővé teszi azt, hogy gyorsan, egyszerűen, illetve fájdalmaktól és kellemetlenségektől mentesen mutathassuk ki azt, hogy koronavírus fertőzöttek vagyunk-e jelenleg.

Az antigén gyorsteszt a nyálmintából közvetlenül a mutatja ki a SARS-CoV-2 vírus jelenlétét a szervezetben, a vírusra kifejezetten jellemző fehérje, az antigén felismerésén keresztül. Alkalmazása a koronavírus-fertőzés korai szakaszában, közvetlenül az első tünetek megjelenése után ajánlott, hiszen ekkor képes megerősíteni azt, hogy a páciens a teszt időpontjában vírusfertőzött-e, vagyis terjesztheti-e a koronavírust.

Használatához csak egy erélyes köhögésre, egy ínymasszázsra és a nyelv megdörzsölésére van szükség, majd a tesztként szolgáló nyalóka 1-2 perces szopogatásra. Ezután a nyálmintából a kupak visszahelyezése után 10-15 perc várakozási idő elteltével kapjuk meg az eredményt.

A nyálból elvégezhető koronavírus antigén gyorsteszt nagy előnye, hogy elvégzéséhez nincs szükség laboratóriumi körülmények megteremtésére, háziorvos, üzemorvos is elvégezheti. Akár otthon, munkahelyen vagy egyéb közösségekben is gyorsan, egyszerűen és az előírások betartása mellett megbízhatóan használható.

Kiknek ajánlott a nyálból elvégezhető koronavírus nyalókás gyorsteszt?Kiknek ajánlott a nyálból elvégezhető koronavírus nyalókás gyorsteszt?

A nyálból elvégezhető antigén gyorsteszt gyors és kíméletes. Használatához nincs szükség arra, hogy mélyen a páciens orrába, egészen a nyálkahártyáig nyúljunk. Éppen ezért gyerekek és idősek számára tökéletesen alkalmas a betegség kimutatására, de a gátlásosabb felnőttek is problémamentesen használhatják.

Kiváló megoldást jelent olyan szituációkban, amikor a lehető leggyorsabban szükség van a megbízható eredményre, például munkahelyeken vagy egyéb közösségekben, hiszen a nyálból elvégezhető gyorsteszt mindössze 15 perc leforgása alatt elvégezhető. A gyorsteszt pontossága igen magas, 98,21%, és képes közvetlenül kimutatni a vírus jelenlétét a szervezetben.

Ez azt jelenti, hogy nemcsak egyszerű és gyors, hanem rendkívül megbízható megoldást is jelent, és a lehető legkényelmesebb alternatívának tekinthető, ha az aktuális fertőzöttséget szeretnénk vizsgálni.

A nyálból elvégezhető gyorsteszt alkalmazása főként olyan szituációkban ajánlott, amikor a beteg a koronavírus tüneteit mutatja és / vagy a környezete miatt nagy lehet a fertőzöttség esélye. A teszt a betegség korai diagnózisában nyújt segítséget, és a tünetek megjelenésének első 7 napjában használható.

Miért érdemes a nyalókás antigén gyorstesztet választani?

A koronavírus nyalókás antigén gyorsteszt nem csupán kényelmesebb és gyorsabb, mint a hagyományos PCR teszt, de rendkívül hatékonynak is tekinthető.

Ami pedig a különösen fontos, hogy a COVID-19 összes variánst képes kimutatni, beleértve ebbe a jelenleg egyre inkább elterjedtnek számító, és egyre nagyobb problémát okozó delta és dél-afrikai omikron koronavírus mutánst is.

Szeretné tudni, hogy Ön és családja egészséges-e?

A nyálból elvégezhető Covid-19 gyorsteszt segítségével végre elfelejtheti az orrgarati és szájgarati mintavétellel működő koronavírus gyorstesztek korábbi kellemetlenségeit. A pontos eredményhez nincs szükség ahhoz, hogy mélyen a páciens orrába nyúljanak, nincs több fájdalom, nincs több öklendezés és nincs több kellemetlen feszengés sem.

A Carbon Medical webshopjából könnyedén, akár nagy mennyiségben is hozzájuthat a koronavírus nyalókás antigén gyorsteszthez, ami garantálja azt, hogy kellemetlenségek nélkül, 15 perc alatt kapjon képet a fertőzöttségről.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus kisokos - A legfontosabb...

Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is:...

Amit a...

A legtöbb COVID-19-ből felépülő ember rendelkezik valamilyen védelemmel a COVID-19 ellen az antitesteknek és egyéb immunválaszoknak köszönhetően....

Meddig tart a COVID-19 elleni...

Az antitestek számának esése nem feltétlenül arra utal, hogy immunrendszerünk gyengébbé vált a koronavírussal szemben, de azt sem jelenti, hogy nem...

Koronavírus és a tüdőbetegségek

Az utóbbi időben szinte naponta új információ lát napvilágot az új típusú koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban. Rémisztő és biztató adatokat...

Koronavírus-fertőzöttek számának...

Az ismert, adott napon fennálló COVID-19-fertőzéses esetek számának időbeli alakulása és megyék szerinti eloszlása Magyarországon. Oldalunk naponta...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.