Ez a különleges molekula védi az orrunkat

Szponzorált tartalom
megjelent:

Mindannyiunk rémálma az éberen, orrfújással eltöltött éjszaka. A gyakori vagy állandó orrdugulás nemcsak kellemetlen, hanem rontja az ízérzékelést, valamint az alvást is megzavarja - ha pedig elhanyagoljuk, akár szövődmények is kialakulhatnak. (x)

Az orrunk csapdát állít a kórokózoknak

A téli időszakban könnyű megfázni, mert a náthát okozó vírusok a nyirkos, hideg időt kedvelik, ilyenkor könnyebben terjednek, bárhol el lehet őket kapni. De télen nemcsak a nátha és az azzal járó kellemetlen tünetek viselik meg az orrnyálkahártyát, hanem a szárító hatású hideg levegő és a fűtés is. Az orrunk olyan a szervezetünk számára, mint egy kapu, amelyen keresztül számos kórokozó próbál bejutni.

Az orrjáratainkban található egészséges mennyiségű váladék pedig csapdaként szolgál, a mikroorganizmusok ugyanis a váladékban fennakadnak és így nem tudnak bejutni a szervezetbe. A nyálkahártyánkra azért is kell nagyon vigyáznunk, mert ha kiszárad, a kórokozók könnyebben átjutnak a védelmi rendszeren, így hamarabb megbetegszünk.

A maszkviselés fontos, ám az is száríthatja az orrnyálkahártyát

Nagyon fontos tehát, hogy a téli időszakban mindent megtegyünk nyálkahártyánk épségének megóvásáért. A maszkviselés is száríthatja az orrnyálkahártyánkat, a maszk alatt ugyanis magasabb a hőmérséklet, és ezért kevesebb nedvesség jut az orrunkba. Használat előtt érdemes a maszkot lehűteni, valamint sok folyadékot fogyasztani, mert a folyadék az orrnyálkahártyát is hidratálja. A náthára nincsen gyógyszer, de tüneti kezeléssel elviselhetőbbé tehetjük azt a néhány kellemetlen napot. Ráadásul ez nemcsak kényelmi szempontból jó, hanem a gyógyulást is segíti.

Reventil orrspray

Segít az egysejtűek „titkos fegyvere”

Az óvintézkedések mellett mi is használhatjuk az egysejtűek titkos fegyverét, az ectoint. Ezt a különleges molekulát néhány évtizede fedezték fel a tudósok. Kíváncsiak voltak, mi lehet az oka annak, hogy bizonyos élőlények képesek túlélni a dermesztő hideget és a sivatagi forróságot egyaránt. Kiderítették, hogy ezeket az egysejtűeket egy speciális molekula, az ectoin védi. Az ectoin megköti a vizet, ezáltal védőburkot képez és óvja a sejtfelszínt a kiszáradástól, illetve sérülés esetén részt vesz a sejtregenerációban. Ez a „titkos fegyver” lett a Reventil orrspray legfontosabb összetevője, hiszen ha az ectoin jól működik a természetben, akkor az ember számára is hasznos lehet.

A Reventil orrspray mérsékli a megfázás kellemetlen orrtüneteit, véd a kiszáradástól, csökkenti az orrnyálkahártya gyulladását és óvja azt a kiszáradástól. A természetes eredetű összetevőket tartalmazó Reventil orrspray recept nélkül kapható a gyógyszertárakban.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Frissítve: 2021.12.01. 08:23, Megjelent: 2021.12.01. 08:23
Címkék: Orrdugulás téma

Cikkajánló

Orrdugulás
Az orrüreg egy hihetetlenül összetett szerv, mely lehetővé teszi a levegő áthaladását a tüdő felé, és ez alatt a 0,1 mp töredéke alatt felmelegíti, párásítja és megtisztítja az áthaladó levegőt. Ehhez viszont ép strukturális és funkcionális viszonyok szükségesek, hogy az orr megfelelően szeleljen, vagyis átjárható legyen.
Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
WEBBeteg - Dr. Piros Zsuzsanna, fül-orr-gégész
WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.