• Ezek a káros szokások vezethetnek alvászavarhoz

   Szerző: Szponzorált tartalom

   Az alvásra a szervezetnek az evésnél is nagyobb szüksége van. Kimutatott tény, hogy evés nélkül tovább bírjuk, mint alvás nélkül. Az éjszakai pihenés alatt az agyunk regenerálódik, a szívverésünk lelassul, éppen ezért az alvás elengedhetetlenül fontos az egészségünk megőrzése érdekében. Ha nem tudunk elaludni, vagy éjjel többször is felriadunk, a következő dolgokat tehetjük azért, hogy nyugodtak legyenek az éjszakáink. (x)

   Sedacur forte

   1. A pszichés és szociális terhek energiarablók és lélekgyötrők tudnak lenni: ha esténként nem tudunk kikapcsolni, mert folyton csak a nappali események járnak a fejünkben, könnyen ördögi körbe kerülhetünk. Ha éjszaka nem alszunk, akkor napközben sokkal fáradtabbak és feszültebbek leszünk, aminek eredményeképp este megint csak nem tudjuk álomra hajtani a fejünket. Érdemes megfigyelnünk, mely dolgok hatnak ránk negatívan, és amennyire tudjuk, zárjuk ki ezeket az életünkből. Természetesen teljesen elszigetelődni nemlehet, ezért nem árt, ha ismerünk olyan technikákat, amelyek esténként ellazítanak és pozitív érzésekkel töltenek fel minket.
   2. Egy fárasztó nap után jól esne bedőlni az ágyba, és a telefonon nézegetni a legújabb híreket, fekve csetelni a barátainkkal, esetleg puha párnák közt befejezni a napi munkát a laptopunkon. Ám hiába hívogató a kényelmes fekhely, jobb, ha az ágyunkat csak alvásra használjuk. A tudatalattink ugyanis elraktározza azokat az ingereket, amelyek bennünket érnek, és azokat helyhez köti. Fontos, hogy az ágyhoz csak az alvást kösse az agyunk, ez megkönnyíti az esti elalvást és mélyebbé teheti az éjszakai pihenést.
   3. Ha szeretnénk jól aludni, nagyon fontos, hogy kialakítsunk egy napi rutint. Ha tehetjük próbáljunk meg ugyanabban az időpontban lefeküdni és reggel mindig ugyanakkor ébredni. Ha össze-vissza fekszünk le és kelünk fel, a szervezetünk nem tud mihez alkalmazkodni, és nyugtalanabbá válhatnak az éjszakáink.
   4. Iszogatás után lehet, hogy mámorosan és fáradtan dőlünk be az ágyba, az alkohol azonban nincs jó hatással az alvásra. Éjszaka nyugtalanabbak leszünk, többször felébredhetünk és kevésbé alszunk mélyebben, mint ha nem iszunk alkoholt. Lefekvés előtt tehát, ha tehetjük, ne igyunk se alkoholt, és koffeintartalmú italokat se. Ne együnk nehéz, a gyomrunk számára megterhelő ételeket, és igyunk minél több vizet.
   5. A telefonunk nélkül manapság már nem megyünk sehová, még a hálószobába is magunkkal visszük. Lefekvés előtt még megnézzük, kaptunk-e új üzenetet, vajon a barátaink fent vannak-e a közösségi oldalakon, kaptunk-e új visszajelzést az aznapi posztunkra… Ám a folytonos kutakodás nem segít lenyugodni és kikapcsolni. Ha éjszaka felriadunk, szintén nem tesz jót, ha egyből a mobilunkhoz nyúlunk. Ha egy mód van rá, ne vigyük be magunkkal a telefont a hálószobánkba.
   Hirdetés

   Ha úgy érezzük, hogy mi mindent megtettünk, és ennek ellenére sem tudunk elaludni, mert nehezen kapcsolunk ki este, esetleg napközben túl nagy feszültségben élünk, segítheti az elalvást és a feszültség oldását a Sedacur forte. A Sedacur forte három gyógynövény, a valeriána, a komló és a citromfű kivonatát tartalmazza. Nappal oldja a feszültséget, éjjel pedig segíti az elalvást és az éjszaka átalvását is. Napközben nincs káros hatással a koncentrációra, és az autóvezetéshez szükséges képességeket sem befolyásolja negatívan. A Sedacur fortét nem kell orvossal felíratni, mivel recept nélkül kapható a patikában.

   A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT
   VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

   Módosítva: 2020.10.05 14:47, Megjelenés: 2020.10.05 14:47