Allergiás? Védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere

Szerző: Reventil - Szponzorált tartalom

Ha érzékenyek vagyunk, a pollenek egészen az ősz közepéig kínozhatnak bennünket. Tüsszöghetünk, eldugulhat az orrunk és vörös lehet a szemünk. Az allergiás panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere, az ectoin, mert védőréteggel vonja be az orrnyálkahártyát és a kötőhártyát. (x)

Néhány egyszerű szabályt tartsunk be

Évről évre korábban indul az allergiaszezon, ami egyre több embert érint. A növények beporzását a szél végzi, ezért a nagy mennyiségű pollen szinte mindenhová, így a szervezetünkbe is eljut. Aki allergiás, tudja, mennyire kellemetlen folyton tüsszögni, a viszkető orrunkat vakarni, alig kapni levegőt és folyton orrot fújni. Emellé társulhatnak a szintén bosszantó szemtünetek: viszkethet és könnyezhet a szemünk, és akár be is pirosodhat. A szakemberek azt tanácsolják, hogy az allergiás időszakban maradjunk minél többet otthon. Amikor a panaszokat okozó növény virágzik, keveset legyünk a szabadban.

Ám nyáron nehéz a szobában tölteni a mindennapokat, ezért jó, ha tudjuk, hogy néhány egyszerű szabályt betartva csökkenthetjük a kellemetlen tüneteket. Jót tehet, ha csak este szellőztetünk, ha mindennap hajat mosunk, vagy ha hazaérve azonnal levesszük az utcai cipőnket és ruhánkat ­– előbbit egy mozdulattal berakjuk egy elzárható szekrénybe, míg utóbbit rögtön a mosógépbe tesszük. Ha tehetjük, mossunk minél gyakrabban kezet, az utcán hordjunk maszkot, és otthon kevesebbet porszívózzunk, mert a porszívó nagyon felkavarja a levegőt.

Reventil

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

Használjuk mi is az egysejtűek „titkos fegyverét”

Az óvintézkedések mellett mi is használhatjuk az egysejtűek titkos fegyverét, az ectoint. Ezt a különleges molekulát néhány évtizede fedezték fel a tudósok. Kíváncsiak voltak, mi lehet az oka annak, hogy bizonyos élőlények képesek túlélni a dermesztő hideget és a sivatagi forróságot egyaránt. Kiderítették, hogy ezeket az egysejtűeket egy speciális molekula, az ectoin védi. Az ectoin megköti a vizet, ezáltal védőburkot képez, és óvja a sejtfelszínt a kiszáradástól, illetve sérülés esetén részt vesz a sejtregenerációban. Ez a „titkos fegyver” lett a Reventil orrspray és a Reventil szemcsepp legfontosabb összetevője. Ugyanis ha az ectoin jól működik a természetben, akkor hasznos lehet az ember számára is.

A Reventil orrspray-ben és szemcseppben található ectoin az orrnyálkahártyát és a kötőhártyát védőburokkal vonja be, ezáltal mérsékli a kellemetlen tüneteket, véd a kiszáradástól és csökkenti az orrnyálkahártya, illetve a kötőhártya gyulladását, és óvja azokat az allergének káros hatásaitól. A természetes eredetű összetevőket tartalmazó Reventil orrspray és Reventil szemcsepp recept nélkül kapható a gyógyszertárakban. A Reventil orrspray használata nem okoz orrcsepp-függőséget.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Módosítva: 2020.06.02 10:03, Megjelenés: 2020.06.02 10:03
Címkék: Szemcsepp, Orrspray
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Nyájimmunitás Nyájimmunitás

Nyárra talán elérhető lesz, ha az oltások beadása ütemezetten halad.

Módszertani ajánlást készített a...

Módszertani ajánlást készített az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet a koronavírus-fertőzésen átesett emberek utógondozására - közölte...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.