• Koronavírus: online folytatódik a gyógyítás

   Szerző: Doktor 24 Egészségközpont, Svábhegyi Gyermekgyógyintézet - Szponzorált tartalom

   Nem engedjük el a betegek kezét! - mondja a Doktor24 Egészségközpont és gyermekintézménye a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet. (x)

   A Doktor24 cégcsoporthoz tartozó Egészségközpont a Váci úton, 15 szakterületen több mint 40 orvos részvételével folyamatosan elérhető online videó távkonzultáció keretében a betegek számára, függetlenül attól, hogy krónikus betegségben szenvedőkről, már kezelés alatt álló páciensekről, vagy új tünetekkel jelentkezőkről van szó.

   A cégcsoport gyermekintézménye, a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet az elsők között vezette be néhány hete az online videós/távkonzultációs szolgáltatását, melyen keresztül már több mint 13 szakterület szakorvosai várják a szülők online hívásait, ha egészségügyi problémák jelentkeznek gyermeküknél.

   A virtuális rendelés bevezetésére azért volt szükség, mert a koronavírus-járvány miatt hozott miniszteri rendelet értelmében a közvetlen orvos-beteg találkozók korlátozottak.

   Felnőtt rendelések

   Az alábbi online, videós távkonzultációk érhetők el  páciensek számára

   Allergológia/tüdőgyógyászat
   Dr. Dózsa Izabella tüdőgyógyász, allergológus, klinikai immunológus
   Dr. Tóth Helga tüdőgyógyászat, allergológia

   Belgyógyászat
   Dr. Kraszny Erika belgyógyász
   Dr. Mihály Kinga belgyógyász
   Dr. Simon Eszter belgyógyász

   Kardiológia
   Dr. Gita Basirikia kardiológus
   Dr. Kovács István belgyógyász, kardiológus
   Dr. Tatay Kornélia belgyógyász, kardiológus
   Dr. Pap Csaba kardiológia
   Dr. Zámbó-Gulyás Krisztina kardiológia

   Neurológia
   Dr. Horváth Szabolcs PhD. neurológus
   Dr. Magyari Ágota neurológus

   Bőrgyógyászat
   Dr. Sápy Mónika bőrgyógyász

   Dietetika
   Barcza Zsuzsanna dietetikus-élelmiszer menedzser

   Endokrinológia
   Dr. Mikolás Esztella endokrinológus, diabetológus

   Nőgyógyászat
   Dr. Diker Binyamin nőgyógyász
   Dr. Fedina Laura nőgyógyász
   Dr. Fényi Anett nőgyógyász
   Dr. Závodszky Zsuzsanna nőgyógyász

   Ortopédia
   Prof. Dr. Berkes István ortopédus, sportorvos, sebész
   Dr. Harrira M. Fahed ortopéd és traumatológus főorvos, mozgásszervi-rehabilitációs főorvos


   Sebészet
   Dr. Szabó Tamás sebész főorvos

   Szemészet
   Dr. Balázsovics Ágnes szemész
   Dr. Csobay Ildikó szemész

   Általános gyermekgyógyász Doktor24
   Dr. Kövér Anna általános gyermekgyógyász

   Gyermek gasztroenterológia
   Dr. Cseh Áron

   Pszichológia

   Pszichiátria

   Felnőtt online távkonzultációs magánrendeléseken a Doktor24 Cégcsoport szakorvosaihoz lehet bejelentkezni.

   A távkonzultáción elsősorban a kontrollos betegek jelentkezését várják, gyógyszerfelírásra is van lehetőség és a betegút megszervezését is vállalják. A cégcsoport Váci úti telephelyén hetente kétszer – hétfőn és szerdán – röntgen- és laborvizsgálatok is elérhetők, melyek a diagnosztizálásban segítenek. A páciensek és a dolgozók egészségvédelmének érdekében a vizsgálatra érkezőket fertőtlenített rendelőben, megfelelő védőfelszerelésben várják.

   A koronavírus-járvány eddig nem ismert szorongást, félelmeket, párkapcsolati, családi problémákat hozhat felszínre, melynek megoldása sokszor szaksegítséget kíván. A Doktor24 felkészült pszichiáterei, klinikai szakpszichológusai, párterapeutái és képzett családterapeutái minden segítséget és támogatás megadnak a hozzájuk forduló pácienseknek.

   Bejelentkezés: telefonon hétköznaponként 8.00 és 16.00 óra között a +36 1 696 1230-as számon, a [email protected] e-mail címen akár hétvégén is.

   Gyermekrendelések

   A Svábhegyi Gyermekgyógyintézet, immár a Doktor24 Csoport tagjaként fontosnak tartja, hogy a gondozásban lévő, elsősorban asztmás, allergiás gyermekek ne szenvedjenek hátrányt a korlátozás miatt, ugyanakkor lehetőséget biztosít új pácienseknek is a szakorvosi konzultációra. A virtuális rendelés során – amennyiben szükséges – e-receptet is tud felírni az orvos a konzultáción.

   TB támogatott rendelések

   A TB-támogatott online távkonzultációk elsősorban tehát a krónikus asztmás, allergiás gyermekeknek ajánlottak, de a pulmonológiai és az allergológiai rendeléseken kívül gyermek-kardiológiai konzultációra is van lehetőség az Intézetben.

   Magánellátás

   Napról napra bővül a magánellátás keretében igénybe vehető online szakrendelések száma is: jelenleg 13 szakterületen érhetők el a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet gyermekorvosai videókapcsolaton keresztül.

   Kiknek ajánlott a videós konzultáció?

   Számos kórkép esetében elvégezhető a kontroll, illetve elsővizites találkozás videókapcsolaton keresztül, de a tanácsadás is biztosított. Kihez fordulhatunk a gyermekellátásban a különböző szakterületeken?

   Általános gyermekgyógyászat

   Az általános gyermekgyógyászati online konzultáción lehetőség van az egészséges csecsemő fejlődésének nyomon követésére, szoptatással, étkezéssel, lázcsillapítással kapcsolatos tanácsadásra, bőr- és nyálkahártya-elváltozások megítélésére, köhögési hangok típusának eldöntésére, nehézlégzés megállapítására, bukós, nyugtalan újszülöttel/csecsemővel kapcsolatos teendők megbeszélésére, és akut megbetegedés esetén az általános állapot függvényében tüneti szerek alkalmazásának megítélésére, javaslattételére.

   Gyermektüdőgyógyászat

   Asztmás betegeknek nagy segítség a csúcsáramlásmérés, melynek eredményeit a pulmonológiai távkonzultáció során elemzi a gyermektüdőgyógyász, aki kezelési módot ad, és szükség esetén recepttel látja el a pácienst. 

   Allergológia

   Az allergológiai távkonzultáción különböző allergiák esetén nyújtanak segítséget allergológus szakorvosok, de szénanátha, ekcéma, csalánkiütés és atópiás dermatitis tüneteivel is fel lehet keresni az online rendelést. 

   Bőrgyógyászat

   Bőrproblémákkal, ekcémával küzdő gyermekek szülei kereshetik fel az online bőrgyógyászati rendelést, ahol a csecsemőkori bőrtünetekkel, gyermekkori anyajegyekkel, bőrfertőzésekkel, vagy akár tinédzserkori pattanásokkal kapcsolatban kérhetnek segítséget a bőrgyógyásztól.

   Fül-orr-gégészet

   A fül-orr-gégészeti online rendeléseken olyan problémákra kínálnak megoldást, mint például a különböző gyermekkori légúti megbetegedések, fülfájás, torokfájás, akut és krónikus orrdugulás, orrfolyás, halláspanasz.

   Gyermeksebészet

   A gyermeksebészeti konzultáción olyan kórképekkel kapcsolatban lehet tanácsot kérni, mint például a lágyéksérv, a köldöksérv és egyéb –problémák, különböző here- és fitymagondok, de akár a váladékozó köldökkel kapcsolatos kérdésekre is válaszol a gyermeksebész online.

   Gyermekkardiológia

   Online kardiológiai tanácsadás keretén belül az alábbi ellátást tudja nyújtani a gyermekkardiológus: panaszos/fáradékony/ heves szívdobogás érzésre beteg megnyugtatása, tanácsadás, ritmuszavaros betegek tanácsadása/konzultációja, kontrollja, veleszületett szívfejlődési rendellenesség miatt ismert betegek tanácsadása.

   Gyermekpszichiátria, pszichológia

   A koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzetben a pszichiáterek, pszichológusok munkájára minden eddiginél nagyobb szükség van. Legyen szó akár szorongásról, akár ADHD-ról vagy egyéb viselkedészavarról, az online pszichológiai és pszichiátriai viziteken 30-60 percben lehet igénybe venni a személyre szabott terápiát.

   Gyermekszemészet

   Bár szemüveg- és kontaktlencse erősségének módosítására és orvos-beteg személyes találkozót kívánó vizsgálatokra nincs lehetőség, de többek között szemgyulladás, váladékozás, szemfájdalom esetén az online szemészeti videókonzultáció során a tünetek elemzése elvégezhető, a kezelési mód megbeszélhető, és recept felírására is van lehetőség, melyet postán küldenek el a pácienseknek.

   A Svábhegyi Gyermekgyógyintézetben elérhető még fejlődésneurológiai távkonzultáció, dietetikai tanácsadás, gyermek-gasztroenterológia.

   A gyermekrendelésekre a +36 1 443 3200-as telefonszámon, vagy e-mailen (akár hétvégén is) a [email protected] e-mail címen lehet bejelentkezni.

   (Doktor24 Egészségközpont, Svábhegyi Gyermekgyógyintézet)

   Módosítva: 2020.04.15 14:05, Megjelenés: 2020.04.15 14:05