Nőnek maradni egy életen át nem is olyan nehéz

Szerző: Dr. Rose Magánkórház - Szponzorált tartalom

Születésünk pillanatától öregszünk. Még akkor is, ha mindent megteszünk azért, hogy ez ne látszódjon. Ahogy az idő múlik, testünk megváltozik, kívül és belül egyaránt. Nem kivétel ez alól a hüvely sem. (x)

Fala meggyengülhet, hüvelyszárazság alakulhat ki és inkontinencia is jelentkezhet, ezek a problémák mind csorbíthatják a nőiességet. Az intimlézer segít abban, hogy az intim részeken is megőrizhessük fiatalságunkat.

Nőnek maradni egy életen át

Egy nő élete sokrétű, hiszen egyszerre több szerepet is betölt

Ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyen, az kell, hogy jól érezze magát a bőrében. Ehhez pedig nem elég a bőrön felvenni a harcot az öregedés jelei ellen, az intim területeket is meg kell óvni az negatív változásoktól. Ezek a változások többnyire a változókor után jelennek meg, de kialakulásukat nagyban befolyásolja az is, hogy mit élt át fiatalabb korában a nő. A várandósság, szülés, hormonális változások, de még a nagyobb túlsúly is negatívan befolyásolja a hüvely és annak tartószalagjai, valamint a medencefenéki izmok állapotát.

Szerencsére az intim területen jelentkező gondok, úgymint a hüvelytágulás, hüvelyszárazság és az inkontinencia kezelhető, sőt, helyre is hozható egy speciális módszerrel, az intimlézer terápiával, melyről Dr. Balogh Illés nőgyógyász-endokrinológus, a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet szakorvosával beszélgettünk.

Először az erbium lézerek jelentek meg a piacon, de amerikai kutatások és fejlesztések eredményeképp elkészült a sokkal korszerűbb és hatékonyabb CO lézer, mely nagyobb energia mennyiséget juttat a szövetek mélyére. Mivel nagyon vékony behatási pontokon keresztül teszi ezt, nem okoz fájdalmat és lerövidíti a kezelések idejét is, így jobb eredményt érhetünk el vele, mint a korábbi típusokkal – mutatta be a technológiát a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet szakértője, aki azt is elárulta, hogy mi történik egy intimlézer terápiás kezelés során.

Dr. Balogh Illés, a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet nőgyógyász-endokrinológusa

Dr. Balogh Illés, a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet nőgyógyász-endokrinológusa

Egy csepp, két csepp, sok csepp

Inkontinencia bármely életkorban előfordulhat. A terhesség alatt a magzat nyomhatja a szöveteket, így a záróizmok sem működnek megfelelően, de ugyanilyen hatása van a nagyobb túlsúlynak is. Egy-egy hosszabb, köhögéssel és tüsszögéssel járó betegség során is távozhat egy-egy csepp vizelet a megerőltetés miatt. Ezek általában átmeneti jelenségek, speciális tornával orvosolhatóak a meggyengült izmok. Ha azonban az inkontinencia már nagyobb mértékű, a műtéti beavatkozás előtt érdemes a speciálisan erre a területre ható intimlézer terápiát igénybe venni.

A szövetek mélyére hatoló lézerenergia javítja a kezelt terület vérkeringését és serkenti a kollagén termelődését. Hatására az érfalak rugalmasabbá válnak és a kötőszövet nagyobb vízmennyiséget képes megkötni. A hüvelyfal simaizom kötegei visszanyerik tartásukat és feszessé válnak, ezáltal visszaemelkedik helyére az esetlegesen megsüllyedt húgyhólyag, így az első- és másodfokú inkontinenciás panaszok is megszűnnek. A méh támasztószalagjai megerősödnek, illetve a záróizmok ereje is visszatér az intimlézeres terápia hatására. Szülés után is sok nő panaszkodik arra, hogy hüvelye kitágult és vizelet visszatartási problémái vannak, nekik jó hír, hogy akár már hat héttel a baba világra jötte után el lehet kezdeni az intimlézer kezeléseket a mielőbbi regeneráció érdekében – tudtuk meg Dr. Balogh Illés nőgyógyász-endokrinológustól.

Idősebb korban is kell a jó szex

Manapság már nem a 40, hanem az 50 az új harminc, így természetes, hogy az aktív életbe a szex is beletartozik. Egy évtizeddel ezelőtt még tabu téma volt a menopauza utáni szex, de mára már a 60-70 évesek sem titkolják, hogy vannak még vágyaik. Ahhoz azonban, hogy az együttlét élvezetes is legyen, egészséges és fiatalos hüvelyre van szükség! Az életkor és a hormonális változások miatt meggyengült hüvelyfal, az ösztrogénhiány miatt fellépő hüvelyszárazság és az esetleges elszíneződések az intim részeken azonban nehézkessé teheti a szexet. Ezek a problémák is orvosolhatóak az intimlézer terápiával.

A kezelés hatására a hüvely szűkebbnek érződik, hiszen a hüvelyfal rugalmasabb és hidratáltabb lesz a szövetek vízmegkötő képességének növekedése és az érfalak rugalmasabbá válása miatt. Minden kezelés előtt és után ultrahanggal megmérjük a hüvelyfal és a hólyagfal közötti vastagságot, ennek alapján döntjük el, hogy hány kezelés szükséges a kívánt eredmény eléréséhez, és ezáltal számszerűen bizonyítható a javulás is. Mivel a hüvely hámrétege átengedi a hőenergiát, a szervezet öngyógyító folyamataitól függ, hogy hány alkalommal kell megismételni a havi egy kezelést, de már az első alkalom után is érezhető a pozitív változás. E változások a hüvelyszárazságra is megoldást jelentenek. A hüvely és az intim környék visszanyeri rózsás színét és rugalmas tapintását, szó szerint megfiatalodik a terület – mondta el a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet nőgyógyász-endokrinológus szakorvosa.

Az intimlézer kezelés azonban egy esetben semmiképpen nem végezhető el. Ha műanyag hálót ültettek be korábban a hüvely falába, nem lehet elvégeztetni a kezelést, mert a lézer az általa kibocsátott hőenergiával megolvasztaná azt – tudtuk meg a szakértőtől, aki azt is elmondta, a kezelés után egy hétig kerülni kell a nemi életet, a tamponhasználatot, a medencében vagy sós vízben való fürdőzést, de ezen kívül bármilyen tevékenység nyugodtan végezhető.

Ha több információra van szüksége az intimlézer terápiával kapcsolatban, kérjen időpontot a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet orvosaitól online, vagy a +36 1 354 08 00 telefonszámon.

Módosítva: 2019.06.03 10:03, Megjelenés: 2019.06.03 10:03
Címkék: Intimlézer
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A COVID-19 fertőzésre rá lehet...

A COVID-19 és influenza együttes előfordulása viszonylag ritka, de nem kizárt. A felvetésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember válaszol.

Hogyan előzhetjük meg az...

Az önismeret, a tudatos jelenlét mellett az egyik legfontosabb a megelőzésben az öngondoskodás és az önegyüttérzés. Az önmagunkkal kapcsolatos...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.