• Vegye fel a harcot az ajakherpesz ellen

   Szerző: WEBBeteg - Szponzorált tartalom

   A felnőttek már több mint 95 százaléka hordozza a herpeszvírus 1-es típusát (HSV-1), vagyis a leggyakoribb formáját, amely rendszerint az ajkakon jelentkezik. Ne essen kétségbe, ugyanis a Carbosan gél hatékonyan veszi fel a harcot a herpesz ellen. (x)

   Hogyan fertőz a vírus?

   A vírus a bőr felső sejtrétegét támadja meg, rövidesen hólyagok képződnek. A bőrön keresztül átjut és az idegpályákba vándorol. Az immunrendszer legyengült állapotában, bizonyos betegségek következtében, stressz, kimerültség stb. hatására aktiválódik. Az idegpályákon keresztül újra a bőrfelszínre tör, és ott folyadékkal teli hólyagok képződnek. A vírus reaktiválását okozhatja az említett fertőző betegség, erős napfény, vagyis UV sugárzás, a menstruáció, hormonális és pszichés változások, például terhesség vagy stressz, valamint fizikális sérülések. Az emberek kb. egyharmadánál az ajakherpesz időről időre kiújul.

   A kórokozó terjedéséhez elég a herpeszes hólyagocskák megérintése, de bőr- és nyálkahártya-kontaktussal, illetve nyálcseppek útján is fertőz. Ha fertőzött kézzel valaki a szemét dörzsöli, akkor oda is átviszi a fertőzést.

   Hirdetés

   Az ajkakon kifejlődő hólyagok mellett néhány kísérő tünet is kísérheti:

   • láz
   • elsősorban fejtájéki nyirokcsomó-duzzanatok
   • általános betegségérzet, levertség

   Az ajakherpesz kezelése

   Az ajakherpesz gyógyszeres kezelése lerövidítheti a klinikai kórlefolyást, enyhítheti a tünetek súlyosságát, megelőzheti a szövődmények kialakulását és csökkentheti a kiújulások gyakoriságát. Az ép, egészséges immunrendszer kb. egyhetes lefolyással biztosítja az öngyógyulást.  A Carbosan gél az ajakfájdalmak - például láz következtében kialakuló, herpeszvírus gyulladás tüneteit (pl. a kellemetlen, égető érzést a szájzugban) gyorsan enyhíti, elősegíti a szájnyálkahártya gyógyulását, regenerációját. Az átlátszó gél diszkrét kezelést biztosít. A Carbosan gél nagyon jól megtapad a szájnyálkahártyán is. A szájban kialakuló szájnyálkahártya-fekély, az afta tüneteinek enyhítését és gyógyítására is  alkalmas gyógyszerkészítmény. Rövid időn belül csökkenti a fájdalmat és elősegíti a természetes gyógyulási folyamatot. Segít a szokásos élettevékenységek, pl. a fertőzés alatt fájdalmas beszéd, étkezés elvégzésében. A gélt az ajakfájdalom vagy szájüregi fekély első tüneteinek jelentkezésekor (bizsergés vagy égő érzés) célszerű alkalmazni és a lehető legtovább kell az érintett területen hagyni. A gél átlátszó, esztétikai gátlást nem okoz.

   Hogyan előzhetjük meg?

   • Az egészséges életmód, sport és kiegyensúlyozott táplálkozás erősíti az immunrendszert, megakadályozhatja a herpesz előtörését
   • A fertőzött személyekkel való érintkezést kerülje
   • Mindig mosson kezet, ha megérintette a herpeszt

   Tilos a hólyagocskák kilyukasztása, kiharapása. A sebek megnyitásával ugyanis a folyadékkal vírusok átvihetőek más testrészre is, és terjed a fertőzés által érintett területen. Továbbá a sebbe baktériumok kerülhetnek, így felülfertőzzük, ezzel lassítjuk, megnehezítjük a gyógyulást. Kontaktlencse használatakor legyen különösen körültekintő a tisztasági szabályok betartására.

   A herpeszvírussal káró szövődmények az immunrendszer működésének súlyos zavara esetén alakulhatnak ki.  (Pl. csecsemőkorban, idős legyengült betegeknél, immunrendszer működését csökkentő kezelések alatt,illetve minden olyan betegségnél ami az immunrendszer működésének  károsodásával jár).

           

   Egészséges, ép immunrendszerű emberben a herpesz fertőzés kb. egy hét alatt magától meggyógyul. Amennyiben a tünetek súlyosbodnak, vagy két héten belül nem enyhülnek, forduljon orvoshoz!

   Módosítva: 2020.03.27 16:58, Megjelenés: 2020.03.27 16:58