Mi az afta? Hogyan kezeljük?

Szerző: Anaftin - Támogatott tartalom

Az afta a szájüregben lévő fájdalmas, élénkpiros széllel megjelenő, fehér tetejű fekély. Az apró gyulladás többnyire veszélytelen, ám igen kellemetlen lehet, hiszen fájdalmassá válik az étkezés, sőt a beszéd is. (x)

A száj nyálkahártyát érintő egyik leggyakoribb megbetegedéssel, az aftával az emberek 20-25%-a találkozik; az elváltozás létrejöhet életünk bármely szakaszán. Ráadásul, az esetek nagy részében ez visszatérő problémát is jelent!

anaftin_afta_zarva

Az afta kialakulásához hozzájárulhat:

  • immunológiai probléma,
  • hormonális tényezők (például menstruáció),
  • stresszes életmód,
  • egyes ételek (pl. citrusfélék, mogyoró, paradicsom, stb.)
  • fűszeres és/vagy forró ételek fogyasztása,
  • bizonyos vitaminok hiánya,
  • vírusfertőzés (pl. szájsebészeti műtéteket követően),
  • akár a fogunkkal felsértett bőrfelületen is megjelenhet.

Hogyan javasolt kezelni az aftát?

A kezelés fontos szempontjai a fájdalomcsillapítás, az érintett terület megóvása a további fertőzésektől, továbbá a sebgyógyulás és sejtregenerálódás elősegítése.

anaftin_afta_szajvedelem

Hogyan segíthet az Anaftin®?

Az égető fájdalom általában kezelés nélkül közel hét nap után enyhül, a sebek teljes gyógyulása akár egy-két hétig is elhúzódhat. A fájdalom enyhítésére és a gyógyulás elősegítésére ajánlott az Anaftin® termékek (gél, spray és szájöblítő) alkalmazása.

Az Anaftin® pajzsként védi a kisebesedett területet a nyálkahártyán. Összetevőinek köszönhetően védőfilmet képez a fekélyen, és megóvja a sérülés következtében érintetté vált idegvégződéseket.

A filmréteg segít megelőzni a további fertőzések kialakulását. Bizonyítottan hozzájárul a fájdalom csökkentéséhez nemcsak aftában, hanem a szájüreg egyéb kisebb sérülései esetén, így műtéti beavatkozásokat, vagy mintavételt követően is.

A készítmény egyedülálló összetételének köszönhetően természetes módon segíti elő a sebgyógyulást. A hialuronsav megköti a vizet, ezáltal olyan környezetet teremt, amely segíti a sérült hámszövet gyógyulását.

Az aloe vera fokozza a nedvesítő hatást, segít az irritált felületek nyugtatásában, a fájdalom enyhítésében. Advertisement

Az Anaftin termékcsalád gyermekek kezelésére is alkalmas, életkori megkötés nélkül. Természetesen kisgyermekek esetében szülői segítség lehet szükséges!

Módosítva: 2018.08.01 07:38, Megjelenés: 2018.07.23 09:21
Címkék: Anaftin
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A vírus terjedése és a kórházi...

Az Egyesült Királyságban február 22-én, hétfőn közzétett, két egymástól független vizsgálatból származó adatok azt mutatták, hogy a COVID-19...

Fauci: a koronavírus az életünk...

Bár az új fertőződések, sőt a megbetegedések száma is bizonyos térségekben csökkenni kezdett, annak arányában, ahogyan egyre többen kapják meg a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.