• A jóindulatú prosztata megnagyobbodás kezelése növényi gyógyszerekkel

   Szerző: Biochallenge Kft.

   A jóindulatú prosztata megnagyobbodás - másnéven benignus prosztata hiperplázia (BPH) - egy népbetegségnek tekinthető probléma, megjelenése 40 éves kor közelében kezdődik, és az 50 éves férfiak felénél már észrevehetőek a tünetei. (x)

   Az 50 év feletti korosztály esetén a férfi lakosság túlnyomó része szenved a BPH tüneteitől: a gyakori vizeléstől, a hólyagürítési zavaroktól és a romló életminőségtől.

   Ezen panaszok hátterében a prosztata szövetének kóros felszaporodása, burjánzása, illetve a gyulladásos folyamatok állnak.

   A jóindulatú prosztata megnagyobbodás kezelése

   A kezelés lehet nem-sebészi  és súlyosabb esetekben sebészi ( urológiai műtétek, például TUR). A nem-sebészi gyógykezelések alapvetően három pilléren nyugodnak:

   • gondos követés (egészen enyhe esetekben ez is elegendő lehet), ami alatt a tünetek figyelését, életmódváltoztatást (óvatos folyadékbevitel, dohányzás, alkohol mellőzése), hólyagtréninget értünk,

   • a kezelés következő fokozatai a  gyógynövény alapú terápia (fitoterapia),

   • illetve, amennyiben a fitoterápia önmagában nem elegendő, akkor az orvosok javasolják az izomlazító és hormongátló gyógyszerek használatát is.

   A jóindulatú prosztata megnagyobbodás gyógynövény alapú kezelése történhet egy gyógynövény hatóanyagot tartalmazó, úgynevezett monokomponensű készítményekkel, illetve a hatékonyabb forma, ha kombinációs készítményt használ a beteg: olyan készítményt szed, amely több, egymás hatását fokozó gyógynövénykivonatot tartalmaz.

   A  BPH-ra javasolt, legismertebb gyógynövények: a szabalpálma,  afrikai szilva kéreg ( Prunus Africana vagy más néven Pygeum Africanum), csalán (Urtica dioica), rozspollen és tökmagkivonatok.

   Hogyan segíthetnek a gyógynövények?

   Általában a legtöbb gyógynövény a prosztata túlburjánzott szövetének méretét mérsékli, illetve a kialakult gyulladást csökkenti, így enyhíti a tüneteket. Ezeket a hatásokat viszont különböző biológiai mechanizmusok útján éri el. Ha ezek a mechanizmusok kedvezően kombinálódnak (úgynevezett szinergia alakul ki), akkor a jótékony hatás fokozottabb lesz.

   Egymást erősítő gyógynövénykombináció, az afrikai szilvafa kérgének (Prunus africana) és a csalán gyökerének  (Urtica dioica) kivonatát tartalmazó gyógyhatású készítmény. Mindkét összetevő a prosztata szövetének kóros burjánzását gátolja, illetve a kialakult gyulladást csökkenti, de különböző hatásmechanizmusok által, így több ponton „támadva” a problémát, együtt hatékonyabbak, mint külön-külön.

   A növényi terápiák jellemzője még, hogy kevés mellékhatásra számíthatunk. A gyógyszerhatóság (OGYÉI) által engedélyezett készítmények esetében nemcsak a hatékonyság bizonyítékait vizsgálják messzemenőkig, de megkövetelik a gyártás minőségirányítási rendszerek és mellékhatásfigyelési rendszer kiépítését, működtetését is, így garantálva a lehető legbiztonságosabb használatot.

   Amire Önnek is szüksége lehetProstatonin

   A Prostatonin® gyógyszernek nem minősülő, gyógyhatású készítmény. Két igen aktív növényi kivonat kombinációja enyhíti a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás első tüneteit, így alkalmazása az első lépést jelenti egy jobb életminőséghez. Természetes megoldást jelent azon 40 év feletti férfiak számára, akik szeretnének aktívan részt venni a BPH korai tüneteinek leküzdésében.

   A Prostatonin elérhető lágyzselatin kapszula formában, 30-as és 60-as kiszerelésben. Napi 2 kapszula bevétele ajánlott - étkezés után, egészben (szétrágás nélkül), kevés folyadékkal.

   Bővebben További információ a Prostatonin kapszuláról

   A Prostatonin® kapszula megvásárolható a WEBBeteg.hu partner webpatikájában:

   >> PharmaPlaza.hu <<

    

   Hagyományos növényi gyógyszer. A javallatokra való alkalmazása

   a régóta fennálló alkalmazáson alapul.   A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el

   a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg

   kezelőorvosát, gyógyszerészét!

    

   Módosítva: 2018.02.05 15:50, Megjelenés: 2018.02.05 15:50