Lehet, hogy Ön is ételintoleranciától szenved?

Szerző: Prediag Kft.

Bizonyára már Ön is került olyan helyzetbe, hogy visszatérő, kellemetlen panaszait előidéző betegségét a laboratóriumi és egyéb vizsgálati eredmények sem tudták megállapítani - a próbálgatásos módon alapuló diéta vagy más gyógymódok egyaránt hatástalannak bizonyultak. Panaszait egy vagy több ételfehérjével szemben kialakult ételintolerancia vagy ételérzékenység is okozhatja! (x)

Food-Detective tesztcsomag - Kattintson a nagyobb képért!

Mi az ételintolerancia?

Az ételintoleranciát az általunk elfogyasztott étel valamelyik fehérjéje váltja ki. Ha az ételfehérjék emésztetlenül jutnak át a bélnyálkahártyán, az immunrendszer idegenként azonosítja őket, így ellenük nagy mennyiségű specifikus IgG termelődik.

Az antigén és antitest komplexek felhalmozódnak a szövetekben, és gyulladást (autoimmun reakciót) stimulálnak. A folyamat eredményeként kialakult kellemetlen tünetek napokkal - vagy akár hetekkel - az étel elfogyasztása után jelentkeznek.

A Food-Detective teszt elvégzésével gyorsan, egyszerűen ellenőrizheti, hogy mely ételek okozhatják kellemetlen tüneteit!

Milyen tünetek jelentkezhetnek?

 • emésztési problémák (hasmenés, puffadás)
 • hasi fájdalmak
 • súlyproblémák
 • fejfájás
 • migrén
 • alvászavar
 • hiperaktivitás
 • figyelemzavar
 • tanulási nehézségek
 • fáradékonyság
 • levertség
 • bőrproblémák
 • ekcéma

Az ételintolerancia nem ételallergia

Az ételallergiát is az étel valamelyik fehérjéje váltja ki, de az immunrendszer válasza (specifikus IgE termelődik), azonnal az étel elfogyasztása után jelentkezik. Jellegzetes tünetei: ödéma, fulladás, kiütések.

Hogyan működik a Food-Detective teszt?

Az ételintolerancia diagnózisa a szervezetünk által termelt specifikus IgG antitestek kimutatása alapján történik. A patikákban is beszerezhető Food-Detective teszt egy csepp ujjbegyből nyert vérből,


40 perc alatt, 46 ételfehérje ellen termelődött ellenanyag kimutatására alkalmas.

Az ételintolerancia vizsgálattal kapott eredmény alapján összeállíthatjuk a speciális étrendünket, a helyesen összeállított és betartott diéta második-harmadik hetétől pedig a tünetek enyhülnek, és akár meg is szűnnek.

Az új étrend összeállítása nem egyszerű, ezért érdemes, mondhatni szükséges táplálkozási szakemberhez fordulni - gyermekek esetében feltétlenül!

A Food-Detective teszttel meghatározott gluténérzékenység nem cöliákia!

A cöliákia (lisztérzékenység) autoimmun megbetegedés, melynek megállapítására teljesen más reagens tartalmú (tTg, gliadin) diagnosztikai tesztek állnak rendelkezésre.

A FoodDetective vizsgálattal kimutatható gluténérzékenység visszafordítható! A diagnosztizálása rendkívül fontos, mert nagyon sok kellemetlen tünet hátterében állhat.

Tudjon meg többet:
www.food-detective.eu

(A Nem Cöliakiás Glutén Érzékenység létezése nemzetközileg is elismert tudományos tény. Angol mozaik szó: NCGS – Non Celiac Gluten Sensivity)

Gyártó: Cambridge Nutritional Sciences Ltd., Egyesült Királyság
Forgalmazó: Prediag Kft. 1038 Budapest, Óbor Köz 1., F: 06-1-700-2344, T: 06-30-305-7573
Prediag Kft.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.