• Stressz és hajhullás

   Szerző: Vichy

   Munkahelyi vagy a családi élet szempontjából stresszes időszakokban előfordulhat, hogy még több haja hullik ki fésülködés vagy hajmosás közben. Ez egy intő jel lehet arra vonatkozóan, hogy ideje lassítani és kipróbálni néhány házi praktikát, amelyek segítenek szembenézni a nehézségekkel. Ezáltal csökkentheti a szintén a stressz által okozott, komolyabb megbetegedések kockázatát is! (x)

   Ha a hajhullás mások számára is észrevehetővé válik, akkor az hathat az önbecsülésre és még nagyobb stresszt okozhat, ami megnehezíti a szakmai és magánéleti céljai elérését. Szerencsére hasonlóan más stressz által okozott tünetekhez (mint a fejfájás, a székrekedés, az álmatlanság vagy a libidócsökkenés) a teljes hajhullás átmeneti. Próbáljon tehát nem aggódni miatta! Koncentráljon arra, hogyan tudná pozitívan befolyásolni az életét és a hajának az állapota is visszatér a régi kerékvágásba!

   A számítógép képernyője előtt elfogyasztott ebéd vagy az ebéd teljes kihagyása megvonja a testétől a szükséges

   tápanyagokat, amelyekre szüksége van, és láthatóan befolyásolja a bőr és haj állapotát. Egy ebédszünet beiktatása nem csupán a hatékonyságot növeli, de jó hatást gyakorol az egészségi állapotra is!

   Válasszon sovány fehérjét tartalmazó ételeket, mint a halak friss zöldségekkel és vasban gazdag sötét leveles zöldségekkel. Kerülje a félkész ételeket és válassza inkább a sótlan olajos magvakat, amelyek rengeteg egészséges proteint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyekre a szervezetének és főként a hajának szüksége van!. Ha a túlzott munkahelyi stressz vagy az érzelmi, családi gondok miatt nem tud aludni éjszaka, akkor a testszövetei nem tudnak megfelelően regenerálódni. Lefekvés előtt vegyen relaxáló fürdőt, igyon meg egy nyugtató hatású kamillateát – és bújjon olyan korán ágyba, amennyire csak lehet!

   Próbáljon ki egy kozmetikai megoldást!

   A Vichy új Aminexil Clinical 5 hajápolóját hajhullás ellen fejlesztették ki, 20 év kutatás eredménye.

   Öt szempontot céloz meg, amelyek kulcsfontosságú szerepet játszanak a hajhullásban és a fejbőr egyensúlyában:

   • a hajszálak megerősítése;
   • a fejbőr egyensúlyának helyreállítása;
   • a fejbőr barrier funkciójának megerősítése;
   • a haj és a fejbőr külső irritációktól való védelme;
   • a mikorkeringés serkentése a speciális masszírozó adagolófejének köszönhetően.

   Az Aminexil - egy bizonyított klinikai hatékonyságú, hajhullás elleni referencia molekula - különleges kombinációja 5 aktív hatóanyaggal a széleskörű hatásért, a gyökerektől a hajvégekig.


   Még több információ

   (Vichy)

   Legutóbb frissült: 2017.05.30 11:54
   • WEBBeteg.hu