• Van megoldás a nehezen gyógyuló sebekre

   Szerző:
   WEBBeteg

   Egy hétköznapi sérülés teljes gyógyulásához legfeljebb 6-8 hétre van szükség, ezzel szemben a krónikusan fennálló sebek esetén ez az időtartam a sokszorosára növekedhet. Ha Ön is érintett, bizonyára számos problémába ütközik állapota miatt, amely megnehezíti a mindennapjait, jelentős lelki terhet jelent, továbbá körültekintő kezelést követel meg. Nem kell egyedül megküzdenie a problémával! (x)

   Krónikus sebről van szó, amennyiben a gyógyulás 60 napon túl sem következik be, esetleg egyáltalán nem javul az érintett bőrterület állapota, és a sebgyógyulás megáll. Ennek hátterében számos kiváltó tényező állhat.

   Nehezen gyógyuló seb alakulhat ki, ha Ön

   • műtéti eljáráson esett át
   • baleset érte (pl. égési sérülést szenvedett, hosszabb lábadozással járó sérülései vannak)
   • krónikus betegséggel küzd (pl. cukorbetegség esetén a diabéteszes fekély, keringési problémák esetén lábszárfekély okozhat problémát)
   • tartós nyomásterhelésnek van kitéve, hosszabb fekvést vagy ülést igénylő állapot miatt (pl. mozgáskorlátozottság vagy huzamosabb fekvést igénylő betegség esetén a felfekvés kialakulása jelenthet gondot)

   A kiváltó okokban közös, hogy az érintett terület vérkeringése romlik, mely következtében a bőrszövet nem jut elég tápanyaghoz, így nem tud megfelelően újraépülni, mindez pedig tartós hámhiányt idéz elő. A legtöbb esetben nem külső hatás eredményezi ezt az állapotot, azonban súlyos baleset, égés,

   illetve nagyobb sebbel járó műtéti beavatkozások esetén is előfordulhat a lassú sebgyógyulás.

   Fontos lépés: a tudatos felkészülés

   A rizikófaktorok közül több is kiemelhető abból a szempontból, hogy nem váratlanul okoz hosszabb vagy nehezebb gyógyulással járó sebeket. Ilyen esetekben mindenképpen fontos odafigyelnie arra, hogy a megfelelő előkészületekkel megkönnyítse a későbbi felépülést.

   Egy előre tervezett műtéti beavatkozás, esetleg egy krónikus betegség fennállása esetén ajánlott előre számolni a nehezen gyógyuló sebek megjelenésével, vagy a szövődmények kialakulása előtt gondoskodnia kell róla, hogy elkerülje a későbbi szövődményeket. A kezelés sokkal hatékonyabbá válik, ha nem csupán a probléma elhatalmasodásakor teszi meg az első lépéseket.

   Specialisták segítenek országszerte

   Mára az ország 13 pontján áll rendelkezésre a professzionális segítséget nyújtó magánrendelő-hálózat, melynek célkitűzése, hogy minden páciens számára megtalálja a gyógyuláshoz szükséges megoldást.

   A Mediq Direkt Sebkezelési- és Ápolási Centrumok öt éve állnak a betegek szolgálatában, kifejezetten a nehezen gyógyuló vagy társbetegségek miatt kialakult sebek kezelése tekintetében. A centrumokat felkereső páciensek szakszerű ellátását a rendelésen tevékenykedő orvosok és asszisztensek több éves tapasztalata garantálja.

   Szolgáltatásaik között szerepel az állapotfelmérés, a személyre szabott ápolási megoldások, a sebápolási és sebkezelési szaktanácsadás, valamint a szűrővizsgálatok. Több szakterület képviselői várják a páciensek jelentkezését: bőrgyógyászati, érsebészeti, sebészeti, illetve traumatológiai-ortopédiai problémával fordulhatnak a betegek a centrumok bármelyikéhez.

   Ha szeretne a legmodernebb terápiás lehetőségek segítségével gyógyulni, válassza a Mediq Direkt Sebkezelési- és Ápolási Centrumokat.

   Sebápolási centrumok

   (MediqDirekt Kft.)

   Legutóbb frissült:
   • WEBBeteg.hu