Kedves Várandós Kismama! Örömmel köszöntünk a boldog várakozás időszakában!

Szerző: www.magzathangja.hu

Nem tudható előre, melyik babával lesz probléma még az anyaméhben. A magyar fejlesztésű otthoni monitor egy olyan készülék, amely lehetővé teszi, hogy a magzatod állapotát a világ bármely pontjáról, bármikor otthonodban ellenőrizzük.(x)

A korábbi években még adat-gyűjtés szintjén működő Országos Szülészeti és Nőgyógyászati Intézet, valamint a GYEMSZI adatai szerint a 2007-2012 között hazánkban 541.826 élve szülés volt. Ugyanebben az időszakban 2.533 gyermek halt el a szülés előtti hetekben az anyaméhen belül. Közülük 587 olyan gyermek halt meg az édesanyja hasában, akik már túlhaladták a várandóság 37. hetét, azaz nem „csak” életképesek, hanem orvosi értelemben is „érettek” voltak.

A hat év alatt méhen belül elhalt 2533 gyermek, évente átlagosan 422 gyermeket jelent, azaz naponta több mint egy gyermeket vesztünk el hazánkban ilyen módon.

Sűrűbb megfigyeléssel nagyobb eséllyel ismerhetők fel bizonyos problémák, amelyek csak időszakosan okoznak kóros változást a magzat pulzusában.

A magyar fejlesztésű, az EU-ban és az USA-ban szabadalommal védett, orvostechnikai minősítéssel rendelkező otthoni monitor egy olyan készülék, amely a korszerű IT és telekom lehetőségeket kihasználva, lehetővé teszi, hogy a magzatod állapotát a világ bármely pontjáról, bármikor otthonodban ellenőrizzük. A fokozatosan romló állapotú magzatok egészsége és élete így megmenthető azzal, hogy az esetleges magzati károsodás a naponta végzett vizsgálattal időben észlelhető.

Kedvezményes ajánlat a WEBBeteg olvasóinak

Előjegyzéskor, illetve a banki átutalásnál feltétlenül add meg a „WEBBETEG42” kedvezménykódot, így a szolgáltatás árából bruttó 2.000 Ft kedvezményben részesülsz.

A készülék jelenleg az egyetlen a világon, amelyik mindenfajta biológiai kockázattól mentesen, ultrahang hatás nélkül képes a magzat életműködését követni. A készüléket a saját otthonodban használhatod naponta egy, de akár több alkalommal is, a terhesség 32. hetét követően. Egy mérés 20 percig tart. Ezután a készülék automatikusan kapcsolódik a szerver számítógépre és átküldi a magzati pulzus, a magzatmozgás és a méh spontán fájástevékenységéről gyűjtött adatokat. A szerverszámítógép a beérkező adatokból egy, az orvos számára hasznos „cardiotocograph non-stress teszt” görbét állít elő, ami a várandós azonosító adatai alatt jelenik meg kizárólag az Orvosközpontunk által hozzáférhető portálon. Az orvos-technológiai központ orvosai a szolgáltatási jelszóval és belépési kóddal tudják megtekinteni a Magzat Hangja programban részt vevő várandós kismamák aktuális regisztrált görbéit. Amikor az orvos kiértékeli, minősíti a mérést megjelenítő görbét, egy automatikusan generált választ kap a kismama az általa használt készülék kijelzőjére. Az üzenet arról szól, hogy mi a kiértékelés eredménye, illetve hogy van-e valamilyen teendő.

Mit tehetsz gyermeked egészségéért még a megszületése előtt?

Sok esetben már az elhalást megelőző napokban észlelhetőek eltérések a magzati szívműködésben (a magzati pulzus változásában). Amennyiben ezeket az időszakokat sikerül felismernünk, lehetőség van a beavatkozásra és megmenthető a babád élete. Erre fejlesztette ki egy magyar tudóscsoport az otthoni CTG készüléket, mellyel otthonról végezhető el cardiotokográfiás (CTG) vizsgálat. A CTG görbe a magzati szívhang, a magzatmozgás és a méh fájás aktivitás ábrázolása. A magyar fejlesztésű otthoni CTG készülék (Fetaphon) passzív érzékelővel működő szívhang monitor. A készülék teljesen biztonságos. Nem bocsát ki semmilyen sugárzást a vizsgálat során. A passzív érzékelő csupán egy mikrofon.

Hogyan működik az új távfelügyeleti rendszer?

 • A terhességed 32. hetét követően javasolt igénybe venned a “Magzat Hangja” program által nyújtott szolgáltatást. A készüléket nem kell megvásárolnod! Az általad kiválasztott átvételi ponton vagy kiszállítással kapod meg a magzati szívhangmonitort.
 • Otthonodban naponta önállóan és kényelmesen végezheted a CTG vizsgálatot. A szokványos vizsgálat ideje 20 perc.
 • Javasolt a vizsgálatot minimum naponta egyszer elvégezni, lehetőleg azonos időpontban.
 • A legtöbb információt a nappali mérés hordozza, amikor a babád élénk.
 • A készülék működése automatizált. A mérés végeztével az adatok elküldéséhez csupán az elektromos hálózatba kell csatlakoztatnod a monitort és az GSM lefedettség esetén elküldi a CTG vizsgálat adatait egy szerverre.
 • A CTG vizsgálat eredményét a szakmai centrum orvosa interneten keresztül bárhonnan ellenőrizheti és az eredményről üzenetet küld vissza a készülékedre.
 • Amennyiben választott orvosod is hozzájárul, rendelkezhetsz róla, hogy ő is hozzáférhessen a CTG vizsgálataid eredményeihez.

A görbék kiértékelése után négyféle válasz érkezhet:

 • Normális: Minden rendben.
 • Gyanús: Kérjük a mérést 12 órán belül ismételd meg!
 • Kóros: További vizsgálatok szükségesek! Mindenképpen vedd fel a kapcsolatot orvosoddal!
 • Sikertelen mérés: Kérjük, ismételd meg!

Mikor ajánlható a távfelügyeleti rendszer használata?

 • Ha még nagyobb biztonságban akarod tudni születendő gyermeked egészségét.
 • Ha a családod is szeretné hallgatni a babád megnyugtató szívdobbanásait.
 • Ha már betöltötted a 32. terhességi hetet.
 • Ha a kórházi CTG vizsgálatok közötti időszakban, otthon is szeretnéd monitorozni magzatod szívhangját.

A forradalmian új technológiájú, a magzatok védelmében kifejlesztett készülék segítségével nagyobb az esélye, hogy a terhesség befejezésével egészséges gyermek születik!

A Phetafon készülék bérleti díja az első 30 napra bruttó 49.900 Ft.

Ha 30 napnál hosszabb ideig szeretnéd használni, ezt naponta plusz 990 Ft-os díjért teheted meg.

Ha kérdésed van, hívj minket:
Hétköznapokon: +36 21 202 8008 • Hétvégéken: +36 30 391 2343

(www.magzathangja.hu)

Módosítva: 2015.10.16 14:34, Megjelenés: 2015.10.16 14:34
Címkék: Terhesség, Magzat
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A vietnami variáns az indiai...

A koronavírus egy újabb variánsát fedezték fel Vietnamban, ami az egészségügyi hatóságok tapasztalata szerint a fertőzött személyek kilélegzése...

Hogyan vizsgálják a magzat méhen...

Az NST és a CTG teljesen veszélytelen, fájdalommentes és tetszőlegesen ismételhető vizsgálati módszerek. Szükség esetén (például koraszülés...

A magzat fejlődése a negyedik...

A negyedik hónapban a baba már folyamatos mozgásban van, csontjai pedig egyre szilárdabbak, így egyre nagyobb az esély, hogy édesanyja is megérezze az...

A magzat fejlődése az ötödik...

A huszadik héten a baba fejének az átmérője már 47 mm, a testtömege körülbelül 30 dkg, közben a magzat hallása is egyre élesebbé válik.

A magzat fejlődése a harmadik...

A tizenkettedik hét után már nem embrióról, hanem magzatról beszélünk. A baba ülőmagassága (a fejétől a fenekéig mért érték, CRL) már több...

A baba fejlődése a második hónapban

A megtermékenyülést követő 56. napra az embrió szervei nagyjából kialakulnak. Az embrió már képes reflexes mozgásokat is végezni és folyton...

Mit jelent, ha csuklik a magzat?

A csuklás egy élettani jelenség, a rekeszizom szaggatott, önkéntelen összehúzódása, mely már magzati korban is jelentkezhet. Mi okozza ezt a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.