• Náluk úrrá lehet a bajokon

   Szerző: Főnix Kastélyszanatórium

   Nem véletlenül kapta a nógrádgárdonyi kastélyszanatórium a Főnix nevet, hiszen a mitikus madár a feltámadás az újjászületés jelképe. Az itt dolgozók valóban hiszik, hogy azok, akik a város zaja, lüktető, gyakran nehezen viselhető pörgése elől betérnek ide, az ősfákkal szegélyezett, gyönyörűen felújított grófi kastélyba, egy új életet kapnak. (X - Támogatott tartalom)

   A kiváló természeti adottságok, a szubalpin klíma, a kristálytiszta magaslati levegő miatt a kastélyt már korábban is, mielőtt a Főnix-Med Zrt. 2006-ban megvásárolta és újjáépítette, egészségügyi célokra használták, tüdőszanatórium működött itt. Az új tulajdonos a felújításkor ügyelt arra, hogy a XIX. századi klasszicista stílusú épület visszakapja régi, úri pompáját, és a hozzátartozó héthektáros ősfás, tavas park is igazi felüdülést nyújtson a betérő, megnyugvásra, gyógyulásra vágyó vendégeknek.

   A magán rehabilitációs központ főleg azokra a páciensekre szakosodott, akik egészségügyi beavatkozások, betegségek vagy balesetek után olyan otthonos környezetben szeretnének lábadozni, ahol teljesen rábízhatják magukat a szakképzett személyzetre. Olyan betegeknek nyújtanak szolgáltatásokat, akik nem akarnak órákat utazni, hogy a megfelelő orvosi műszerekkel vizsgálják meg őket, akik nem kívánnak napokat, heteket várni a kontrollra, akik nem szeretnének törődni azzal, hogy hogyan jutnak el például egy csípőprotézis-műtétre egy korszerű kórházba. És amire a szanatóriumban különösen odafigyelnek, ne csak a testet, a lelket is gyógyítsák, ugyanis hisznek abban, hogy e kettő harmóniája nélkül nem lehet tartós a gyógyulás.

   A kastélyszanatórium alapvetően mozgásszervi, szív- és érrendszeri rehabilitációra, valamint civilizációs betegségek (például függőségek, alvászavar, kiégés) kezelésére szakosodott. Minden betegnek egyénre szabott terápiát dolgoznak ki, az életmódváltástól a tervezett műtéteken át a rehabilitációs mozgásterápiáig. Tapasztalt belgyógyászok, neurológusok, kardiológusok, rehabilitációs szakorvosok felügyelik a gyógyítást, amely a hagyományos orvoslás mellett kiegészítő terápiákat is alkalmaz. Ilyen például a fizikoterápia, a masszázs, rekreációs, relaxációs programok, de dietetikus segít összeállítani a megfelelő egészséges étrendet is.

   A mozgásszervi panaszokkal jelentkező páciensek ortopédiai ellátásában nemcsak a rehabilitációra, hanem a teljes terápiára vállalkozik a szanatórium, amelyben partnere a csaknem 2 milliárd forintból megújuló 10 kilométerre lévő balassagyarmati kórház. A Főnix kastélyszanatórium orvosai egy ottani korszerű műtőben végzik a kastély pácienseinek csípő- vagy térdprotézis operációit, olyan nemzetközi hírű ortopédsebészek, akik több száz, sőt ezer fölötti csípő-, illetve térdprotézis műtétet végeztek már el. A műtét utáni lábadozás már természetesen a kastélyban történik lelkiismeretes egészségügyi szakemberek felügyelete alatt.

   Bár a kastélyszanatóriumban a hangsúly a gyógyításon, gyógyuláson van, az ide betérők benyomása mégis inkább az, hogy egy minden kényelemmel ellátott luxusszállodába csöppentek. Ezt az érzést erősítik az olyan felkínált szolgáltatások, mint például a különféle medencék, szaunák, jakuzzi, fitnesz-, és bálterem, vagy a borospince, ahol akár biliárdozni is lehet. A kikapcsolódást keresők pedig többek között olyan szervezett programok közül választhatnak, mint a lovaglás, horgászat, de olyan túrára is indulhatnak, ahol feltöltődhetnek a környék csodálatos tájainak látványától.

   Mindent egybevetve a Főnix Kastélyszanatórium csapata úgy tartja: „A gyógyulás is lehet élmény!”.

   (Főnix Kastélyszanatórium)

   Legutóbb frissült: 2015.09.29 16:12
   • WEBBeteg.hu