Ne adjon esélyt a hegek kialakulásának! Hegkezelés Dermatix-szel

Támogatott tartalom
megjelent:

A műtét következtében kialakult hegek általában mindenkit zavarnak. Van, aki megpróbálja elfogadni ezt az állapotot, de az emberek többsége mindent megtenne azért, hogy eltüntesse ezeket a nem kívánatos bőrhibákat. A Dermatix® segíthet a hegek kialakulásának megelőzésében. (x)

Igazán csak akkor kezd minket zavarni a műtéttel járó heg, amikor már elmúlik a beavatkozással (illetve a gyógyulással) járó fájdalom. Bár elsősorban csak esztétikai problémát okoznak, mégis olykor kellemetlen tüneteket (viszketést, bőrpírt, fájdalmat) tapasztalhatunk a hegesedés során (pl. plasztikai műtét, mellműtét esetében).

Bizonyos területeken (pl. bőrtípustól függően) a plasztikai sebész minden igyekezetének ellenére a hegek nagyobbak és feltűnőbbek, mint más testtájakon. Ilyenkor szilikon tartalmú tapaszok és gélek segíthetnek halványítani a zavaró bőrhibákat.

Miért érdemes használnia ezeket a készítményeket?

A hegek kialakulása olyannyira zavarhatja a beteget, hogy akár pszichés problémák is kialakulhatnak nála, ilyenkor önértékelési zavarok és megrendült önbizalom nehezítheti meg az érintett mindennapjait.

A hegek ellen: Dermatix®

A Dermatix® termékcsalád a hipertrófiás hegek és a keloidok kezelésében és megelőzésében nyújthat segítséget, amely helyileg alkalmazható átlátszó, illatmentes szilikon gél, illetve bőrbarát, a bőrlégzést nem akadályozó szövetborítású szilikon tapasz formájában érhető el.

Melyiket válassza?

Dermatix® Ultra szilikon gél (6 g és 15 g)

A jól látható testrészek (pl. arc), testhajlatok, hajas fejbőr (és más, szőrrel borított területek) esetén, illetve az ízületek környezetében ajánlott a Dermatix® Ultra szilikon gél alkalmazása, ugyanis egyszerűen felvihető, gyorsan szárad (vékony réteg alkalmazása esetén akár 1-2 percen belül), jól követi a mozgást, emellett láthatatlan és a bőrlégzést sem akadályozza. A nők számára jó hír lehet, hogy akár smink is felvihető a gélre, így még kevésbé lesz észrevehető a bőrhiba.

Dermatix® Ultra szilikon tapasz (4x13 cm)

Égési sérülések, bőrátültetés, nagyméretű és ruházattal fedett testfelületeken (pl. mellműtét) lévő hegek esetén ajánlott a rugalmas Dermatix® Ultra szilikon tapasz, amely vékonyságának (<1 mm) köszönhetően nem akadályozza a bőrlégzést. További előnye, hogy gazdaságos, ugyanis a tapasz méretre vágható, mely mindennapos, alapos tisztítás esetén 6 hétig is alkalmazható. Naponta 12-23 órán keresztül, legalább 3 hónapon át javasolt az alkalmazása.

Miért érdemes alkalmaznia?

A Dermatix® hatására a heg puha, lapos és sima lesz, csökken az elszíneződés, a viszketés és a fájdalom, így sikeresen alkalmazható trauma, égések vagy műtétek következtében kialakult hegek kezelésére.

Gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszköz.

Recept nélkül kapható a patikákban

A kockázatokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.