• Ekcéma: a tünetek enyhíthetők

   Szerző: Dr. Peithner Budapest Kft.

   A vörös, fájdalmas és viszkető foltok az ekcéma jól látható tünetei közé sorolhatók, amelyek bármely életkorban előfordulhatnak. A visszatérő betegség hátterében számos ok állhat, sok esetben nehéz kideríteni, mi váltja ki a betegséget. Az ekcéma tünetei megfelelő kezeléssel és helyes életmóddal enyhíthetők.

   Az ekcéma legtöbbször komplex betegség, melynek különböző megjelenési formáit immunológiai, genetikai és környezeti tényezők okozhatják. A bőr egészséges védő funkciójának a károsodása, a különféle provokáló környezeti tényezők, a táplálkozás, az életkor, sőt, pszichés tényezők is befolyásolhatják az ekcéma kialakulását. Ráadásul a betegség lefolyása az esetleges másodlagos bakteriális szuperinfectiók (felülfertőződés) és a szóródási hajlam miatt egyénenként eltérő lehet. Ha ismerjük a problémát okozó tényezőt, akkor az elsődleges feladatunk az, hogy elkerüljük az irritáló anyaggal való érintkezést és a bőrünk számára kedvező életmódot alakítsunk ki. Sajnos nem mindig ilyen egyszerű a probléma kiküszöbölése, ugyanis gyakran a stresszes életvitel is kiválthatja az ekcéma kellemetlen tüneteit. 

   A legkínzóbb tünet a viszketés

   Az ekcéma tünetei

   • bőrpír,
   • kis kiemelkedő göbök,
   • hólyagcsák,
   • duzzanat,
   • nedvedzés,
   • pörkképződés,
   • bőrhámlás,
   • viszketés.
   Az ekcéma legkellemetlenebb tünete a kínzó viszketés, de súlyosságától függően ezt a panaszt átmeneti bőrpír és akár hólyagképződéssel járó duzzanat is kísérheti. Szinte bármely bőrfelületet érintheti. A viszketés, a bőr mechanikai irritációja állandó bőrkárosodáshoz, apró hámsérülésekhez vezethet, melyek ismét viszketéssel és gyulladással járhatnak, így a viszketés-vakarózás-gyulladás köre folyamatosan fenntarthatja önmagát. 

   Ha tehetjük, előzzük meg!

   • A kezelés alapvető része a bőr állandó hidratálása, de fontos, hogy emellett figyeljünk arra is, hogy a bőr irritációját elkerüljük. 
   • Fürdés helyett válasszuk inkább a zuhanyozást! Érdemes a tisztálkodás után megfelelően hidratálni a bőrt, használjunk ehhez speciálisan az ekcémás bőr ápolására kifejlesztett illatanyag- és színezékmentes készítményeket. 
   • Táplálkozzunk változatosan! Ha az ekcémát nem táplálékallergia okozza, akkor nem szükséges külön diétát tartanunk. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy zöldségekben gazdag, tartósítószer- és adalékanyag-mentes étrendet kövessünk. Kerüljük az erős, fűszeres ételek fogyasztását, mivel ezek a verejtékkel távozva fokozhatják a tüneteket.
   • Válasszunk inkább pamut ruházatot! A ruházat megválasztásánál ügyeljünk rá, hogy a bőrrel csak pamut ruhanemű érintkezzen, kerüljük a műszálas anyagok és a gyapjú viselését!

   Válassza a Halicar®-t a viszketés enyhítésére! 

   Amennyiben tünetei csillapítására olyan megoldást keres, melynek alkalmazásakor csak ritkán lehet
   Halicar® kenőcs
   mellékhatások megjelenésére számítani, válassza a Halicar® kenőcsöt. A Halicar® cardiospermum halicacabum hatóanyagú homeopátiás gyógyszer, mely hatékonyan enyhíti a viszketéssel együtt járó különböző bőrgyulladások, így a különböző eredetű ekcémák és az atópiás dermatitisz (bőrgyulladás) tüneteit. A Halicar® kenőcs nem tartalmaz szteroidot, parabén és illatanyagoktól mentes. Bármely bőrterületen alkalmazható, azonban nem szabad használni a szem környékén, nyílt sebre és nyálkahártyára.
    
   Adagolás: a kenőcsöt vékony rétegben, naponta két-három alkalommal, illetve szükség esetén többször kell az érintett, viszkető bőrfelületre felvinni. A vény nélkül kapható készítmény bemasszírozását követően segít enyhíteni a bőrgyulladás kellemetlen tüneteit. A Halicar® kenőcs vény nélkül kapható a gyógyszertárakban!

   Hirdetés

   Dr. Peithner Budapest Kft.
   1117 Budapest, Nádorliget u. 8/ E.
   P-081-halicar-hirdetés-2015-jun

    

   A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

    

   Legutóbb frissült: 2015.06.15 09:05
   • WEBBeteg.hu