Megszünteti a görcsöt

Támogatott tartalom
megjelent:

Gyors és célzott megoldás a hasi görcs és fájdalom, valamint a hasi diszkomfort kezelésében. A speciálisan görcsoldásra kifejlesztett Buscopan célzottan szünteti meg a hasi görcsöt és az azt kísérő fájdalmat.

Gyors és hatékony segítséget nyújt. A Buscopan természetes eredetű görcsoldó gyógyszer, melynek hatóanyaga a Duboisia gyógynövényből származik.

Hogyan hat a Buscopan?

A Buscopan tabletta ott hat, ahol kell, biztonságos enyhülést nyújtva a görcs által érintett területre. Hatásosan szünteti meg a görcsöt és az azt kísérő hasi fájdalmat. Gyors és hatékony megoldást nyújt, mivel közvetlenül a görcsösen összehúzódott izmokon fejti ki hatását, ott, ahol a görcs kialakul, így 15-30 percen1 belül szünteti meg a hasi görcsöket. Kizárólag ott hat, ahol a görcs és a fájdalom keletkezik, ezért nem befolyásolja a test többi része és a belső szervek működését.

Milyen görcsök esetén nyújt megoldást a Buscopan?

Gyomor-és bélrendszeri görcsök, vese és epeúti görcsök, illetve menstruációs görcs esetén alkalmazható. A görcsös hasi fájdalom a legtöbb esetben ártalmatlan és átmeneti. Nagyon sokan tapasztalnak időnként rövid ideig tartó hastáji fájdalmat.

Fontos!

A Buscopan 10 mg bevont tabletta és a Buscopan Forte 20 mg filmtabletta vény nélkül kapható hioszcin butilbromid hatóanyagú gyógyszerek.

A stressz, a családi problémák, a túl fűszeres, a savas vagy magas zsírtartalmú ételek fogyasztása egyaránt okozhatnak átmeneti görcsös fájdalmat. Időnként azonban a görcs nem múlik el néhány perc múlva.

Előfordul, hogy az emésztőszervek izomzata összerándul, vagy begörcsöl. Ez akár órákig vagy napokig is eltartó fájdalmat okozhat.

Gyomor-, hasi-, és emésztési görcsök

Az emberi tápcsatorna igen érzékeny. Az elfogyasztott étel, a baktériumok, a stressz vagy az izgalom mind kibillentheti egyensúlyából az emésztőrendszert. Ennek következtében az emésztési folyamat során görcs alakulhat ki. Ez igen heves fájdalommal járhat, és kezelés nélkül órákig vagy akár napokig is tarthat.

Epe- és vesegörcsök

Az epeköves, illetve epekő nélküli epegörcsök esetén egy szabályozási zavar következtében erős feszülés jöhet létre, ami görcsöt, illetve azt kísérő epetáji fájdalmat eredményezhet. A vesekő, illetve a vese egyéb megbetegedései rendszerint heves görcsös fájdalommal járhatnak együtt.

Menstruációs fájdalom

Menstruáció előtt vagy alatt az alhasi fájdalom általában normálisnak tekinthető.

Fontos!

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELÔORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A hormonok a méh izomzatának összehúzódását okozzák, és a környező emésztőszervek is begörcsölhetnek. Sok nő a menstruációs fájdalommal egyidejűleg emésztőrendszeri rendellenességek kellemetlen tüneteit – puffadást, székrekedést vagy hasmenést – tapasztalja. A Buscopan tabletta a menstruációs görcsök okozta fájdalom bevált ellenszere, melyben világszerte nők milliói bíznak meg.

Irritábilis bélszindróma (IBS)

Szakemberek szerint a felnőtt lakosság 20%-a szenved olyan fájdalmas hasi görcsöktől, melyekhez gyakran puffadás, hasmenés és/vagy székrekedés társul, minden konkrét fizikai ok nélkül. Az IBS elnevezésű betegség krónikus jellegű, változatos súlyosságú és jelentősen rontja az életminőséget.

Miért válassza a Buscopant?

  • A Buscopan speciálisan hasi görcsökre kifejlesztett természetes hatóanyagú gyógyszer.
  • Gyorsan hat.
  • Közvetlenül a hasban fejti ki hatását, így célzottan szünteti meg a hasi görcsöt.
  • Enyhíti a görcsöt kísérő fájdalmat.
  • Hatékony a gyomor- és bélrendszeri, epe-, vese- és menstruációs görcsök esetén is.
  • Kétféle hatáserősségben elérhető, így a görcs erősségének megfelelően nyújt megoldást!
  • A Forte termék az erősebb görcsök kezelésében nyújt segítséget.

Nőket vagy férfiakat érint leginkább?

Egy nemzetközi vizsgálat eredménye szerint 2 az emberek jelentős része szenved különböző hasi görcsöktől. A probléma elsősorban a nőket érinti, 32 százalékuk szenved ilyen jellegű panaszoktól míg a férfiaknak csupán a 18 százaléka.

A funkcionális hasi görcs leggyakrabban 30 és 50 év között fordul elő. Idősebb korban pedig gyakoribbak a szervi elváltozások okozta un. organikus (szervi eredetű) görcsök.

Új, dupla hatáserősségű forma

A jól bevált Buscopan 10 mg bevont tabletta mellett az új Buscopan Forte dupla hatáserősségű filmtablettát is választhatja, mely a nagyon kellemetlen, erős görcsök esetén is megoldást nyújt kényelmesebb adagolás mellett. Erősebb görcsös tünetek esetén hatékony segítség.

(gorcsoldas.hu)

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Földi Ildikó
WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Plósz János, gasztroenterológus
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.