• Nincs többé hasi görcs!

   Szerző:
   WEBBeteg

   A hasi fájdalom kialakulásának számos oka lehet, ezért fontos, hogy utánajárjunk, mi okozza a panaszainkat, ugyanis néha előfordul, hogy nem a megfelelő készítményt választjuk a problémánk kezelésére. Olvassa el az alábbi betegtörténeteket! (x)

   Tudta?

   Gyomor- és bélrendszeri panaszok, vese- és epekövesség, irritábilis bél szindróma, menstruációs panaszok - az öt igazán gyakori ok, amelyek görcsöt, hasi diszkomfort érzést, illetve gyomortáji fájdalmakat okozhatnak. A hasi görcsök öt leggyakoribb oka>>

   Henrietta, 33 éves – Az utóbbi félévben egyre többször fordult elő az, hogy étkezés után hasi görcsöt és teltségérzetet tapasztaltam. Egyszer még a munkából is haza kellett jönnöm, mert az ebéd elfogyasztása után hánytam és szinte meg nem szűnő böfögés jelentkezett, ami miatt elég kellemetlenül éreztem magam, ekkor döntöttem el, hogy orvoshoz fordulok a problémámmal. A vizsgálatok után epegörcsöt állapítottak meg nálam. Az orvos a műtéti megoldást nem javasolta, helyette egy görcsoldó készítményt ajánlott az ilyen esetekre, ami megoldotta a problémámat. Persze felhívta a figyelmemet arra, hogy figyeljek jobban oda a táplálkozásomra.

   Noémi, 26 éves - Tizenkét éves korom óta fájdalmas menstruációs görcsökkel küzdöttem. Korábban még lábon „kihordtam” őket, azonban az utóbbi időben egyre nehezebben viseltem a rendkívül erős görcsöket. A menstruáció előtti 1-2 napban már enyhe fájdalmaim voltak, de a menstruáció napján szinte elviselhetetlenek voltak az erős görcsök. Nem vagyok híve a gyógyszerszedésnek, így nem volt egyszerű megtalálni a számomra legmegfelelőbb, természetes eredetű hatóanyagot tartalmazó, mégis hatásos megoldást a problémámra. A nőgyógyászom segítségével azonban mindez sikerült, azóta a hónap minden napja görcsmentesen telik.

   Marietta, 45 éves – Üzletkötő vagyok, emiatt folyamatosan utazom. Korábban sokszor előfordult, hogy kínzó hasfájás gyötört, ami miatt nagyon kényelmetlenül éreztem magam. Próbáltam puffadás gátlókat, sőt még gyomorégés elleni szereket is, de mind hatástalan volt, míg nagy nehezen rávettem magam arra, hogy orvoshoz menjek. A kivizsgálás során szervi eltérést nem találtak, ezért a háziorvosom végül görcsoldó készítményt javasolt, ami végleg megszüntette a problémámat.

   A hasi fájdalom és hasi görcsök kezelése

   A hasi görcsök okozta fájdalom csökkentésének vagy megszüntetésének számos hatásos módja van. A megelőzés jobb, mint a gyógyítás: lehetőség szerint kerülje azokat az ételeket és italokat, melyekről tudja, hogy görcsös rohamot okozhatnak, és igyekezzen minimalizálni a stressz emésztőszerveire gyakorolt hatását. Mindamellett azokra az esetekre, amikor a fájdalom jelentkezik, jó tudni, hogy léteznek bevált és biztonságos kezelési módok. A kezelésről bővebben ide kattintva olvashat>>

   Éva, 38 éves– Az utóbbi időben gyakran szenvedtem hasfájástól, ezért felkerestem a háziorvosomat a problémámmal. Görcsölt, puffadt a hasam, olykor hányinger is kerülgetett, emiatt rossz közérzetem volt, ami teljesen rányomta a bélyegét a mindennapjaimra. A vizsgálatok után irritábilis bél szindrómát állapítottak meg nálam, amit feltehetően a túl sok stressz okoz. Mivel ezt nem lehet teljesen kiiktatni az életemből, az ilyen esetekre az orvosom görcsoldó készítmények használatát javasolta, emellett erősen ajánlotta az életmódváltást. Megfogadtam a tanácsát és elkezdtem rendszeresen mozogni, illetve jobban odafigyelek a táplálkozásomra is. Azóta ritkábban jönnek elő a hasi görcsök, ha mégis, akkor pedig a bevált készítményt alkalmazom.

   A Buscopan segíthet!

   A Buscopan Forte hatékony megoldást nyújthat gyomor-, és bélrendszeri-, epe-, vese-, illetve menstruációs görcsök esetén. Gyors és hatékony: egyedülálló növényi eredetű hatóanyagot tartalmazó ún. simaizomgörcs-oldó, ami közvetlenül ott fejti ki hatását, ahol a görcs kialakult. Hatása célzott, kíméletes és biztonságos.

   Olvasson bővebben a hasi görcsök okairól és kezelési lehetőségeiről a WEBBeteg Hasi görcsök és görcsoldás” tematikus mellékletében! Kattintson ide!

   További információért kattintson ide!

   Legutóbb frissült:
   • WEBBeteg.hu