Hogyan kezelhető a gerincfájdalom?

Szerző: Calendula Intézet - Támogatott tartalom

A gerincbántalmak olykor alattomos betegségek, hiszen olyan tüneteket is produkálhatnak, mint a szédülés, a látászavar, a hangulat-ingadozás, a fokozott izzadás és a fáradékonyság. Ilyenkor meg sem fordul a fejünkben, hogy a panaszaink mögött csont- és porcrendellenesség állhat. A problémákról és azok kezelési lehetőségeiről a Calendula Intézet munkatársa, Molnár Zita beszélt. (x)

Osteochondrosis esetén a csigolyákon csontosodás történik, és a porcok, a csigolyaközti porckorongok száradni kezdenek, rugalmatlanná válnak, elmeszesednek, meszes lerakódások keletkeznek, és így irritálni kezdik az idegeket. Súlyosabb esetben már spondylosis-ról beszélünk, ilyenkor már a kisízületek is begyulladnak, és a rendellenesség továbbterjed. A csigolyaközti porckorongok degenerálódnak, kiszáradnak, kiboltosulnak majd sérv alakul ki.

Az okok felderítése az első!

A gerincbántalmak mögött számos dolog állhat (pl. anyagcserezavar, mozgáshiány, gerincsérülés, vírusok, fertőzések), aminek a feltérképezése fontos a kezelés kiválasztása miatt. Olykor több ok is meghúzódhat a panaszok mögött, aminek a gyógyítása komplex feladat.

„Több kialakulási okot szükséges befolyásolni ahhoz, hogy reális javulást lehessen elérni. Kiemelkedő tevékenységünk a manuál terápia, amivel egyértelműen meg lehet oldani a blokkokat, a spazmusokat, gyors javulás biztosítható, de teljes gyógyulást nem eredményez” – magyarázta a Calendula intézet szakértője.

„Természetesen a teljes gyógyuláshoz is kidolgoztunk egy eredményes módszert, ami befolyásolja az anyagcserét. Speciális gyógykészítményekkel, tisztító eljárásokkal és ayurvédikus terápiákkal rövid időn belül helyre állítjuk az anyagcserét (csont-, izom-, glukóz-, zsíranyagcsere), feljavítjuk a savbázis egyensúlyt.

Valóban okozhat fejfájást a gerincprobléma?

„Az osteochondrosis vagy a spondylosis alattomos betegségek, mivel gyakran, folyamatos fejfájás formájában jelentkeznek, de olyan tünetekre is számíthatunk, mint a szédülés, a látászavar, a hangulat-ingadozás, fokozott izzadás és fáradékonyság. Ilyenkor mindenre gondolunk, csak arra nem, hogy a felső nyaki csigolyánk elcsúszott. A probléma kiküszöbölésére speciális terápiát alkalmazunk, az atlasz profilaxist, amivel a csigolya elcsúszását megszüntetjük, normalizáljuk a statikai viszonyokat, s ezzel megszűnik a fejfájás is.” – fejtette ki a Calendula Intézet szakértője.

Milyen terápiák érhetőek el a Calendula Intézetben?

„Az egyik az ambuláns lehetőség, ami nagyon hatékony, de ennek ellenére nem igényel egész napos elfoglaltságot, csupán naponta néhány órás terápiát. A másik, a klinikai kezelés, ami akkor aktuális, amikor a probléma krónikussá válik, vagy a mozgást már észrevehetően korlátozza (pl. akut porckorong sérv alakult ki), esetleg műtét utáni rehabilitáció esetén. Ugyancsak klinikai kezelést igényel, ha előrehaladott metabolikus zavar, túlsúly, magas koleszterin, magas vérnyomás alakul ki. És ne feledjük: közben a fő panasz a hátfájás. Ilyen esetekben mindent gyógyítani kell!” – hívja fel a figyelmet Molnár Zita.
Hol található a Calendula Intézet?

Calendula Budapest

Cím: 1137 Budapest, Szt. István Krt. 20. 3/1.
Telefon: +36 1 274 73 26

Calendula Siófok

Cím: 8600 Siófok, Viola u. 34.
Telefon: +36 84 352 725, + 36 20 261 7447

Mitől sikeres egy terápia?

A terápiák sikere alapvetően attól függ, melyik esetben melyiket alkalmazzuk, hogyan alkalmazzuk és, hogy ki alkalmazza, mivel a betegségek kialakulásának is van sorrendje. Először jelentkezik az elhízás, majd az anyagcserezavar, aztán az ödéma, a mikrocirkulációs zavar, végül a degeneráció és a kompresszió.

Ilyenkor kiválasztjuk a leghatékonyabb kezelési formát: először az ödémát kell csökkenteni,

utána a gyulladást, majd az anyagcserét helyreállítani, aztán indítani a masszázst, és azonnal helyre kell rakni manuálisan azt, ami nincs a helyén. Ezért is természetes, hogy nálunk minden terápiát orvos vezet, valamint az orvosi felügyelet mellett tevékenykedő szakterapeuták.

A Calendula Intézetben minden terápiát orvos vezet, valamint az orvosi felügyelet mellett tevékenykedő szakterapeuták.

(WEBBeteg)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A maszk és a távolságtartás...

A maszk és a távolságtartás csökkenti megfertőződés esélyét és azt is, hogy a fertőzést továbbadjuk - mondta Kacskovics Imre immunológus, az...

Gyermekorvos, az influenza elleni...

Az influenza betegségről és a megelőzését szolgáló oltóanyagokról írta legújabb tájékoztató hírlevelét a Normafa Gyermekrendelő háziorvosa a...

A gerinc egészsége - Hasznos tippek...

A holisztikus szemléletnek az ortopédiában is jelentősége van, hiszen a mozgásszervi problémákat sosem szabad elszigetelten vizsgálni. Ezek a szervek...

A gerincfájdalom lelki tényezői

A fájdalom a test sérülésének kellemetlen, érzelmileg megrázó élménye. A hirtelen bekövetkező sérülés és az általa okozott fájdalom...

Hat tévhit a gerincfájdalomról

Fáj a derekam! - minden magyar elmondja ezt a mondatot életében legalább egyszer, de inkább többször. Egy kisebb szúró vagy húzódó fájdalom...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.