• A kellemetlen panaszok mögött ételintolerancia állhat

   Szerző: Food Detective

   Bizonyára ön, vagy családtagja is került már olyan helyzetbe, hogy visszatérő panaszait előidéző betegséget a leggondosabb laboratóriumi, vagy egyéb kivizsgálás sem tudott megállapítani. A kényszerűségből, próbálgatásos alapon szedett gyógyszerek, kezelések, egyéb gyógymódok egyaránt hatástalanoknak bizonyultak. (x)

   Melyik étel a bűnös?

   Panaszait egy vagy több táplálékkal szemben kialakult ételintolerancia (ételérzékenység) is okozhatja, amikor azonban a tünetek mögött betegséget a legalaposabb vizsgálat sem tud felfedni, és a tapasztalati alapon elkezdett gyógyszeres kezelés is hatástalan, akkor merülhet fel annak gyanúja, hogy a tünetek bekövetkeztéért alapvetően valamilyen ételre mutatott érzékenység a felelős. Ennek megállapítására szolgálnak az egyszerű, de megbízható immunológiai diagnosztikai tesztek.

   Az év végi, ünnepi tartalmas étkezések, folyamatos eszegetések utáni emésztőrendszeri panaszokat legtöbben a - talán túlságosan is - bőséges lakomákra fogják, ugyanakkor az emésztésünket érintő különféle kellemetlenségek, a bőrpanaszok, gyógyszereknek ellenálló migrénes fejfájás, egyes légzési, nőgyógyászati, ízületi fájdalom hátterében gyakran az ételintolerancia állhat.

   Az ételintolerancia a táplálkozásunkban rendszeresen előforduló ételekre alakul ki, tünetei sokkal lassabban jelentkeznek és a megjelenő panaszok sokkal változatosabbak. A felmérések szerint az ételintolerancia a lakosság legalább 40 százalékát érinti. Az ételintolerancia tüneteivel testünk arra figyelmeztet bennünket, hogy bizonyos ételek fogyasztása komolyabb károsodásokat okozhat egészségünkben ezért ezeket a tüneteket sürgősen orvosolnunk kell!

   Gondoskodjon családjáról, ajándékozzon ételintolerancia-tesztet!

   Manapság már patikákban is kaphatók az egyszerűen működő, de megbízható diagnosztikai tesztek, melyek segítségével könnyen megtudhatja, hogy Ön vagy családtagja melyik étel vagy összetevő fogyasztására érzékeny. A Food Detective™ a világ legelső, otthon is elvégezhető, patikában is beszerezhető, engedélyezett élelmiszerintolerancia tesztkészlete, amely karácsonyi ajándéknak is ideális választás lehet.

   Mi az ételintolerancia?

   A mindenki által jól ismert ételallergiával ellentétben az ételintolerancia tünetei nagyon változatosak lehetnek. Az emésztésünket érintő különféle kellemetlenségek, a bőrpanaszok, gyógyszereknek ellenálló migrénes fejfájás, egyes légzési, nőgyógyászati, ízületi fájdalom hátterében gyakran egy manapság egyre jobban elismert ok, az ételintolerancia állhat!

   Az ételintolerancia komolyabb károsodásokat okozhat egészségünkben ezért ezeket a tüneteket sürgősen orvosolnunk kell!

   Tünetei: bizonytalan hasi tünetek, hasmenés, székrekedés, puffadás, bőrtünetek, visszatérő felső légúti panaszok, depresszió, migrén, kóros elhízás, súlyproblémák, menstruációs zavarok.

   Hogyan működik a Food Detective?

   Food Detective

   Az ételintolerancia diagnózisa a szervezetünk által „nem-kedvelt” élelmiszerek fehérjéivel szemben termelődött IgG molekulák kimutatásán alapul. Ezeket a forgalomban lévő tesztkészletekkel egyszerűen ki lehet mutatni. Két ilyen immunológiai kit is hozzáférhető Magyarországon. A patikákban is beszerezhető FoodDetective™ teszt egy csepp ujjbegyvérből kevesebb, mint háromnegyed óra alatt egyidejűleg 46 ételféleséggel szemben termelődött ellenanyagok kimutatására alkalmas. A csak szaklaboratóriumban elvégezhető, a legmodernebb chip technológiát alkalmazó FoodPrint™ (Genarrayt) teszt viszont több, mint 220 ételféleséget vizsgál. A magyar egészségügyi hatóságok által engedélyezett tesztek alkalmasságát az elmúlt évek során több ezer hazai beteg – közöttük számos gyermek - vizsgálatával kapott eredmény bizonyította.

   A tesztekkel elvégzett diagnosztikus vizsgálat tehát megmutatja, hogy melyik étellel, táplálékkomponenssel szemben „védekezik” a szervezetünk. Az eredmény birtokában hozzákezdhetünk a tünetek megszüntetéséhez vezető első lépéshez, a diétához.

   Hogyan diétázzunk?

   Az ételintolerancia IgG vizsgálattal nyert eredmény alapján állíthatjuk össze azt a speciális étrendet, amely nem tartalmazza a tüneteket okozó táplálékösszetevőket. A helyesen összeállított és betartott diéta második-harmadik hetétől már megkezdődik a tünetek enyhülése. Az új étrend összeállítása gyakran nem egyszerű, mivel az alapvető, ételintoleranciát gyakran előidéző táplálékösszetevőket (tojás, gabonafélék, tejfehérjék, csonthéjasok…) számos feldolgozott, boltban kapható élelmiszerben, alapanyagban megtalálhatjuk, ezért a diéta megtervezését érdemes dietetikusra bízni, illetve táplálkozástudományi szakemberek által összeállított útmutatókból tájékozódni. Sokszorosan igazolt tapasztalat ugyanakkor, hogy amennyiben szakszerűtlenül összeállított étrend szerint táplálkozunk, vagy nem tartjuk be szigorúan a diétát, a tünetek visszatérnek!

   A bevezetett új étrend következtében szervezetünk nem kerül kapcsolatba többet az általa „nem szeretett” élelmiszerekkel, így megkezdődhet emésztőrendszerünk regenerálódása. A FoodDetective™ ételintolerancia-tesztkészlet segítségével egy csepp vérből akár otthon is meghatározhatja, hogy melyik étel okozhatja kellemetlen tüneteit. Használata egyszerű, gyors, pontos.

   (A Food Detective™ kit és a FoodPrint™ kizárólagos magyarországi forgalmazója az Izinta Kft.)

   Legutóbb frissült: 2014.12.10 12:05
   • WEBBeteg.hu