Megtaláltam a fogaimnak az igazit!

Szerző: tokeletesszajapolas.hu

A tökéletes szájápolás nem illúzió, hanem elérhető valóság! (x)

A fogaink és ínyünk egészségének megőrzése alapvető fontosságú

„Egy szép mosoly öltöztet”- szokták mondani, és valóban, az esztétikai okok mindenki számára egyértelműek. Az sem kétséges, hogy a fogfájást és az ezt követő fogorvosi beavatkozást is mindannyian szívesen elkerülnénk. Két fogmosás között a fogak felületén a szájüregben is jelen lévő normál flórából folyamatosan rakódnak le a baktériumok. Ha ez hosszabb ideig háborítatlanul történik, akkor ez a baktérium felhalmozódás (lepedék) lesz a felelős a fogszuvasodás, valamint az ínygyulladás, és súlyosabb esetben a fogágybetegség kialakulásáért.

Ráadásul azt már kevesebben tudják, hogy az általános egészségi állapotunkat is befolyásolja, hogy milyen a szájhigiéniánk. Egy kezeletlen ínygyulladás kaput nyit a szervezetünk felé. A seben keresztül a véráramba jutó toxinok gyengítik az immunrendszerünket, növelik a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség kialakulásának, és akár a koraszülés előfordulásának kockázatát.
Így már érthető, hogy miért olyan fontos, hogy a lepedéket maradéktalanul eltávolítsuk a fogainkról.

Hogyan?

A cél, hogy a lepedék eltávolítása hatékony legyen anélkül, hogy fogainkat vagy ínyünket megsértenénk.
A fogaink látható felszíneit (külső és belső felület, rágófelszín) fogkefével tisztíthatjuk meg. Fogmosáskor különösen figyeljünk az ínyszéli területre, hiszen ez a kis árok, ahol a fog és íny találkozik, kiváló búvóhelyet jelent a baktériumok számára. Ezt a területet úgy tudjuk a leghatékonyabban megtisztítani, ha a fogkefénket kb. 45°-os szögben tartva - így a sörtéket az ínyszéli barázdába bevezetve - finom körkörös mozdulatokkal távolítjuk el a lepedéket.

Mivel?

Ahhoz, hogy a fenti technikával ne sértsük meg az ínyt és a fognyaki területet, mindenképpen PUHA sörtéjű fogkefét válasszunk. Ha emellett a fogkefénk az átlagosnál több sörtét tartalmaz, akkor egy mozdulattal több lepedéket is el tudunk majd távolítani.
A svájci CURAPROX CS5460 Ultrasoft fogkefe mindent tud, amit egy fogkefének tudnia kell. Ez az első olyan szájápolási eszköz, melyet szakmai tapasztalatok és szempontok keltettek életre, hogy a lehető legjobban támogasson egy jól működő szájhigiénés módszert.
Jellemzői:
  • 5460 db speciális ultrasoft Curen® sörte, ami akár tízszer több, mint egy átlag fogkefében, így téve igazán hatékonnyá a tisztítást,
  • ergonomikus nyolcszögletű nyél, ami segít a fogkefét a megfelelő szögben tartani,
  • kisméretű fej, aminek köszönhetően egyszerűbben tisztítható a metszőfogak belső felszíne és a rágófogak nehezen elérhető hátsó felszínei,
  • A 36-féle lenyűgöző szín közül mindenki megtalálhatja a szívéhez legközelebb állót.

Curaprox CS5460 Ultrasoft fogkefével élmény a fogmosás!

A tökéletes szájápoláshoz elengedhetetlen még a fogközök tisztítása, ahonnan fogköztisztító kefével tudjuk egyszerűen és sérülésmentesen eltávolítani a lerakódott lepedéket. A svájci CURAPROX a család minden tagja számára kínál megfelelő szájápolási eszközt.
Módosítva: 2014.11.21 13:02, Megjelenés: 2014.11.21 13:02
Címkék: Szájápolás
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

COVID-19 - Új brit gyógyszer...

Nagyszabású klinikai próba kezdődött ezen a héten Nagy-Britanniában annak eldöntésére, hogy egy most indult kezelés mennyiben képes...

Dr. Geller Tamás: A szívünk szakad...

Nagy-Britanniában már több mint 80 ezer halottja van a koronavírus-járványnak. Naponta 50-60 000 új esetet regisztrálnak, a kórházi ellátórendszer...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.