• Egészségügyi sóterápiával az allergia ellen

   Szerző: Indiso

   Hazánkban minden negyedik embert érint az allergia valamilyen formában, parlagfű allergiától pedig a lakosság 20%-a szenved. A betegek száma a kilencvenes évek eleje óta 27-szeresére emelkedett, az Országos Környezetegészségügyi Intézet jelentése szerint idén augusztusban magasabb lesz, akár a sokéves átlagot is meghaladja majd a parlagfű pollenterhelése.(x)

   A Központi Statisztikai Hivatal felmérése szerint az allergiások egy szezonban akár 30.000 Ft-ot is költhetnek az orvosok által felírt vagy vény nélkül kapható készítményekre. Az allergia, mint az immunrendszer túlzott reakciója a környezeti hatásokra, azonban nem mindig enyhíthető gyógyszerekkel, mivel szervezetünkben hamar kialakul a hatóanyagok elleni rezisztencia, illetve számos mellékhatással is számolhatunk.

   Segítséget jelent azonban az allergiás tünetektől szenvedőknek egy régi hagyományon alapuló, rendkívül hatékony terápia, a sóterápia, amelynek több, eltérő fajtája létezik. Ezek között nagy különbségek is lehetnek, ezért érdemes részletesen megismerni a lehetőségeket, tudatosan választani közülük!

   A sóterápiák alapvetően két nagy csoportba sorolhatóak. A nedves sóterápiák – melyek a sót vízben oldott formában juttatják a légutakba – a felső légutak kezelésében lehetnek hatékonyak. A száraz sóterápiák közé tartozó SPELEO (Sóbánya) terápia pedig a különlegesen finomra őrölt (0,2 mikron) speciális, magas tisztaságú gyógyászati sószemcsék belélegzése során fejti ki hatását, egészen mélyen az alsó légutakban, a tüdő hörgőcskéiben is.

   Magyarország legelismertebb egészségügyi sóterápiája az országszerte elérhető INDISO száraz sóterápia, amely kiemelt egészségügyi intézményekkel  együttműködve, orvosi javallat és kontroll mellett érhető el.

   A gyógyszer- és mellékhatásmentes kezelés, hatékony kiegészítő terápia az alsó- és felső légúti betegségek tüneteinek enyhítésére, javítja az életminőséget, fontos szerepe van légzőrendszerünk egészségmegőrzésében, a sportolók teljesítménynövelésében, alkalmas a szervezet ellenálló képességének javítására is, így megelőzve a lehetséges légúti panaszokat. Kifejezetten gyermekek számára is ajánlott, hiszen számos, korunkban népbetegségnek számító problémára – mint például a fülgyulladás, arcüreggyulladás –, hatékony megelőzési módszer lehet.

   Az INDISO által most indított akcióban minden két, együtt megvásárolt bérlet esetén, a második féláron kapható, így idén akár családtagjait, ismerőseit sem kell, hogy kínozzák az allergiás tünetek! A játékban pedig egy 200.000 Ft értékű Neckermann utazás is gazdára talál.

   Legutóbb frissült: 2014.08.01 09:08
   • WEBBeteg.hu