Megnyílt az ország legmodernebb magán MR-központja Budapesten a Bank Centerben

Szerző: Diagnoscan Magyarország

Az ország legmodernebb magán MR, mammográfia, röntgen és ultrahang diagnosztikai központját nyitotta meg a Diagnoscan Magyarország Budapesten a Bank Centerben.(x)

A Bank Centerbe telepített GE Optima MR450w 1.5 Tesla MR-berendezés Közép-Európa szerte a legmodernebb készülékek közé tartozik, Magyarországon pedig az első ilyen csúcstechnológiás berendezés. A betegek komfortját szolgálja a készülék tágabb vizsgálótere, 70 centiméteres belső átmérője, ami az átlagnál nagyobb, ezáltal enyhíti a bezártság érzetet. A páciensek kényelmét tovább növeli, hogy a vizsgálati pozíció megválasztható, így a klausztrofóbia érzése tovább csökkenthető. Emellett a beteg hangulatához igazodó fényjáték, a berendezés és a helyiség változtatható színű megvilágítása, és falra vetíthető képek is oldják a vizsgálat során a feszültséget. A felszereltség és az exkluzív környezet önmagában is jelzi, amit dr. Kardos Lilla, a Diagnoscan Magyarország vezérigazgatója ki is hangsúlyoz: a beruházás során mind szakmailag, mind a szolgáltatás körülményeit tekintve a lehető legjobbra törekedtek.

Dr. Kardos Lilla hozzáteszi: tapasztalataik szerint egyre nagyobb az igény az egészségügyi ellátóhelyeken kívüli diagnosztikai szolgáltatásokra. Ezért döntött úgy a vállalat, hogy a Mammut II-ben lévő privát CT-központ után a Szabadság téri Bank Center Irodaházban magán MR-központot is kialakít. Ebben a központban nemcsak az MR-berendezés csúcskategóriás: egy olyan digitális mammográfiás berendezést is telepítettek, amely változatlan sugárdózis mellett rétegvizsgálatra is képes, így egy felvétel alkalmával 9 metszeti képet tud készíteni 3 dimenziós megjelenítéssel. Ez a technika egyedülálló, Budapesten nem érhető el más intézményben. Emellett itt is a páciens hangulatához igazodó fény- és hangjáték oldja az emlővizsgálatra érkezők szorongását.

A Bank Centerben digitális röntgen, ultrahang és laboratórium is elérhető, valamennyi vizsgálatra 1-3 munkanapon belül időpontot tudnak adni. A pácienseket angolul is beszélő orvosok és asszisztensek fogadják, ezzel nyújtva teljes körű szolgáltatást a Budapesten dolgozó vagy a fővárosban tartózkodó külföldiek számára is. Tekintettel arra, hogy komoly kormányzati szándék az egészségturizmus fejlesztése, az új, modern képalkotó diagnosztikai központ hatékonyan, magas szakmai színvonalon tudja kielégíteni az így felmerült igényeket is.

Dr. Kardos Lilla hangsúlyozza: egy magán MR-berendezés ugyan önmagában nem tudja érzékelhetően rövidíteni az MR-vizsgálatra a várólistákat, mégis minden újabb lehetőség fontos, amely hozzájárul a képalkotó vizsgálatokhoz való hozzáférés javulásához. Azok az emberek, akik a Bank Centerben végeztetik el a vizsgálatot, nem terhelik a kórházak finanszírozási keretét, ezáltal ott mások is hamarabb diagnózishoz juthatnak. A Diagnoscan Magyarország legújabb vizsgálóhelyére érkezőknek az is előny, hogy – mivel ez az MR-központ nem része az állami egészségügyi ellátórendszernek, így nincs sürgősségi ellátás vagy fekvőbetegek soron kívüli vizsgálata sem – az előre megadott vizsgálati időpontokat az esetek döntő többségében garantálják, így a pácienseknek nemcsak az előjegyzésre, hanem a helyszínen sem kell sokat várakozniuk.

(Diagnoscan)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ízületi kopás Ízületi kopás

Ha nem kezelik, a szalagok, ínak és az érintkező csontfelszínek is sérülnek.

Koronavírus omikron-variánsa Koronavírus omikron-variánsa

Az FDA szakértői szerint fejlettebb vakcinákra lenne szükség ellene.

A vízből kimentett fuldokló...

A vízbe fulladás gyorsan és csendesen megtörténhet, és évente ijesztően sok halálesetet okoz. Alábbi cikkünkben azokat a tudnivalókat és...

Fejlettebb vakcinákra lenne szükség...

A koronavírus omikron-variánsának napjainkban terjedő, a legtöbb új eset kialakulásáért felelős változata ellen tervezett, kifejezetten az adott...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.