• Oltási napló - a gondoskodás nem gond

   Szerző: WEBBeteg

   Elindult Magyarország első védőoltásokat naplózó okostelefon-alkalmazása speciális funkciókkal és hasznos tartalmakkal. A Baxter Hungary támogatásával létrejött és a H2Online által fejlesztett új alkalmazáshoz hasonló még nem készült magyar nyelven.(x)

   Okos alkalmazás – okostelefonokra

   Az applikáció segítségével a felhasználók könnyedén figyelemmel követhetik a család minden tagjának kötelező és ajánlott védőoltásait, személyre szabott emlékeztetőket állíthatnak be a soron következő oltásokról, rövid összefoglalókat olvashatnak a betegségekről, illetve külföldi utazás előtt ellenőrizhetik az adott célországba ajánlott védőoltásokat. 

   Az alkalmazás hitelességét a WEBBeteg.hu és a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének szakmai háttere biztosítja.

   Az oltás az első lépés a biztonság felé

   A védőoltás az orvostudomány legnagyobb felfedezéseinek egyike. Védőoltások nélkül sok tankönyvekbe száműzött betegség ma is emberek százmillióinak jelentene halálos fenyegetést. Nem is olyan régen a fiatal szülőket az idősebbek arra intették, hogy csak azután számolják meg hány gyermekük van, ha már mindannyian átestek a kanyarón. Manapság, a kanyaró-mumpsz-rubeola kombinált (MMR) oltás beadásával egyszerre három betegség szörnyű következményei is elkerülhetők.

   Az oltások jelentős része nem egyetlen vakcinából, hanem egy ún. oltási sorból áll. Ez annyit jelent, hogy az első alapimmunizálást jelentő oltást további emlékeztető oltások követik. Az adott betegséggel szemben teljes védettség csak a sor teljes, és kellő időben beadott oltásai szavatolják.

   Egyszerre több családtag aktuális oltásait pontosan fejben tartani azonban komoly kihívás. Ehhez nyújt támogatást az Oltási napló, melynek segítségével az egész család védőoltásai könnyen követhetővé válnak.

   Akit behatóbban érdekelnek a védőoltással elkerülhető betegségek, azok az internetes kor követelményeinek megfelelően velős betegségleírásokat találhatnak az applikációban, szakértők tollából.

   Az alkalmazás iOS és Android alapú operációs rendszerrel rendelkező készülékekre egyaránt ingyenesen letölthető. Töltse le még ma!

   oltasinaplo.webbeteg.hu

   (WEBBeteg)

   Módosítva: 2014.04.16 10:53, Megjelenés: 2014.04.16 10:53