• Házhoz megy a CT

   Szerző: Med-Scop Hungary Kft.

   Amennyiben korai stádiumban fedeznék fel a tüdőrákot, akár a betegek 70 százalékát is meg lehetne menteni. E cél elérésére Európában is egyedi technológiai megoldásokat vonultatott fel a kaposvári székhelyű Med-Scop Hungary Kft., amikor létrehozta a legmodernebb egészségügyi szűrési módszerekre alkalmas Scan&Go CT-kamiont.(x)

   A Scan&Go CT-kamion az ország bármely pontján megjelenhet, egészségügyi és tüdőrák-szűréseket végezhet, illetve akár helyettesítheti is az éppen nem működő CT-berendezéseket.

   A Med-Scop Kft a Nemzeti Egészségügyi Szűrőprogram célkitűzéseinek mindenben eleget tevő, komplett diagnosztikai eszközökkel felszerelt mobil szűrőállomást hozott létre. Hazánkban elsőként, egyedülálló módon biztosítja azt a jelenleg egyetlen hatékony módszert, mellyel a tüdőrák korai felfedezése lehetővé válik. A szűrőállomásban a legkorszerűbb, alacsony sugárdózisú vizsgálatok végzésére is alkalmas CT, ultrahang, általános belgyógyászati, valamint audiológiai és szemészeti munkaállomás került kialakításra. A mobil szűrőállomás egyrészt a régió, másrészt az ország bármely pontján alkalmas prevenciós szűrőprogramok lebonyolítására a vállalati, és az egészségügyi szféra szereplőivel együtt működve.

   A speciálisan egészségügyi célokra kialakított 12 méter hosszú kamionban alacsony sugárdózisú vizsgálatok végzésére alkalmas, 16 szeletes komputertomográf (CT), széles vizsgálati körre felkészített ultrahang, valamint belgyógyászati, audiológiai és szemészeti szűrésekhez szükséges berendezések kaptak helyet.

   A jelenleg világszerte elérhető legmodernebb, alacsony dózisú mellkasi CT-vizsgálattal már a korai stádiumban felfedezhetőek a tüdődaganatok, így azok gyógyítása is sokkal nagyobb eséllyel valósulhat meg. A Scan&Go CT-kamion modern eszközparkja segíthet a Kormányzat által március végén országszerte meghirdetett célzott szűrőprogramok megvalósításában. A jelenleg országszerte rendelkezésre álló mobil szűrőállomások elsősorban az emlőszűrésre koncentrálnak. Magyarországon nagy gondot jelent a tüdőrák előfordulása is.

   Legutóbb frissült: 2014.04.02 10:00
   • WEBBeteg.hu