Nyolcadik Innovációs Díját nyerte az Egis

Szerző: Egis Gyógyszergyár Zrt.

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. ramipril-amlodipin hatóanyagú fix kombinációs készítménye nyerte el a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2013. évi Innovációs Díját, amelyet dr. Hodász István, az Egis vezérigazgatója vett át a mai napon a Parlamentben tartott díjátadó ünnepségen.

Az Egis által kifejlesztett, ramiprilt és amlodipint tartalmazó fix kombinációs vérnyomáscsökkentő készítmény egyedülálló a gyógyszerpiacon. A gyógyszer két olyan hatóanyagot tartalmaz egy kapszulában, melyet 377 000 beteg szed Magyarországon két külön tablettában. A gyógyszergyár innovatív gyártóeljárásának köszönhetően a két hatóanyag kombinációja, valamint a megfelelő gyógyszerformája nagy tisztaságú és hosszú lejárati idejű, jelentős hozzáadott értékű készítményt eredményezett.

A fix kombináció szedése révén javul a betegek terápiás együttműködése, amely kiemelt népegészségügyi jelentőséggel bír, mert a hatékony vérnyomás-szabályozás 45 százalékkal csökkentheti a stroke (szélütés), 24 százalékkal pedig a szívinfarktus halálozási arányát. A 2013 szeptemberében zárult üzleti évében az Egis 14 országban hozta forgalomba a hazai gyáregységeiben fejlesztett és gyártott gyógyszert, amelynek terápiás hatásosságát és jó tolerálhatóságát a több mint 6 000 hipertóniás beteg körében lezajlott RAMONA-vizsgálat eredményei is igazolták.

Az elismerés az Egis nyolcadik Innovációs Díja, amelyet a gyógyszergyár az Innovációs Nagydíj alapítása óta eltelt mintegy két évtizedben elnyert. Az Egis stratégiájának alappillére az eredményes innovációs tevékenység, a vállalat kutatás-fejlesztési ráfordításai regionális szinten is kiemelkedőek. A 2012/2013-as üzleti évben az Egis árbevételének 9,3 százalékát, 12,6 milliárd forintot költött erre a célra és nyereségének túlnyomó részét, mintegy 90 százalékát hagyományosan készítményei fejlesztésébe és beruházásokba forgatja vissza.

(Egis Gyógyszergyár Zrt.)

Módosítva: 2014.03.28 16:11, Megjelenés: 2014.03.28 16:11
Címkék: Ramipril, Amlodipin
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Fejfájás Fejfájás

Különböző életkorok jellemző fejfájástípusai.

Diabétesz Diabétesz

Kinek, mikor ajánlott ellenőriztetni a vércukorértékeit?

A Listeria a hűtőben jobban túlél...

A sajtok tárolásával kapcsolatos élelmiszerbiztonsági kutatás szerint a Listeria baktérium alacsony hőmérsékleten jobban túlél, mint...

COVID-os volt, és még mindig...

Szakemberek kezdik végre megtalálni annak magyarázatát, hogy a koronavírus fertőzést, majd betegséget követő elhúzódó állapot hogyan és...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.