Nyolcadik Innovációs Díját nyerte az Egis

Szerző: Egis Gyógyszergyár Zrt.

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. ramipril-amlodipin hatóanyagú fix kombinációs készítménye nyerte el a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2013. évi Innovációs Díját, amelyet dr. Hodász István, az Egis vezérigazgatója vett át a mai napon a Parlamentben tartott díjátadó ünnepségen.

Az Egis által kifejlesztett, ramiprilt és amlodipint tartalmazó fix kombinációs vérnyomáscsökkentő készítmény egyedülálló a gyógyszerpiacon. A gyógyszer két olyan hatóanyagot tartalmaz egy kapszulában, melyet 377 000 beteg szed Magyarországon két külön tablettában. A gyógyszergyár innovatív gyártóeljárásának köszönhetően a két hatóanyag kombinációja, valamint a megfelelő gyógyszerformája nagy tisztaságú és hosszú lejárati idejű, jelentős hozzáadott értékű készítményt eredményezett.

A fix kombináció szedése révén javul a betegek terápiás együttműködése, amely kiemelt népegészségügyi jelentőséggel bír, mert a hatékony vérnyomás-szabályozás 45 százalékkal csökkentheti a stroke (szélütés), 24 százalékkal pedig a szívinfarktus halálozási arányát. A 2013 szeptemberében zárult üzleti évében az Egis 14 országban hozta forgalomba a hazai gyáregységeiben fejlesztett és gyártott gyógyszert, amelynek terápiás hatásosságát és jó tolerálhatóságát a több mint 6 000 hipertóniás beteg körében lezajlott RAMONA-vizsgálat eredményei is igazolták.

Az elismerés az Egis nyolcadik Innovációs Díja, amelyet a gyógyszergyár az Innovációs Nagydíj alapítása óta eltelt mintegy két évtizedben elnyert. Az Egis stratégiájának alappillére az eredményes innovációs tevékenység, a vállalat kutatás-fejlesztési ráfordításai regionális szinten is kiemelkedőek. A 2012/2013-as üzleti évben az Egis árbevételének 9,3 százalékát, 12,6 milliárd forintot költött erre a célra és nyereségének túlnyomó részét, mintegy 90 százalékát hagyományosan készítményei fejlesztésébe és beruházásokba forgatja vissza.

(Egis Gyógyszergyár Zrt.)

Módosítva: 2014.03.28 16:11, Megjelenés: 2014.03.28 16:11
Címkék: Ramipril, Amlodipin
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Gyerekek Gyerekek

Mit tehetünk immunrendszerük erősítése érekében?

Portré Portré

Dr. Koncz Tibor reumatológus, manuálterapeutával beszélgettünk.

Tollrajz Dr. Koncz Tibor reumatológus...

Tapasztalták már azt, ha orvoshoz kell menniük, s nem ismerik a leendő gyógyítójukat, olykor csöppnyi szorongást éreznek? Ha szerencsénk van, ez egy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.