• Ha többet tudnánk a fogamzásgátlásról, kevesebb lenne az abortusz

   Szerző: Hirdetés

   Folyamatosan csökken az abortuszok száma Magyarországon, de tavaly még így is negyven terhesség megszakítás jutott száz élve szülésre. (x)

   Sokat segít a modern fogamzásgátló eszközök megjelenése, és a jelek szerint egyre tudatosabban viszonyulunk családtervezéshez, a szám mégis magas. Pedig a képlet egyszerű: minél többet tudunk a védekezésről, annál kisebb az esélye annak, hogy idő előtt teherbe essünk. De hol tájékozódjunk?

   Dr. Pozsgay Csilla, az MSD Pharma Hungary Kft. orvosigazgatója az ismeretterjesztés szükségességére hívja fel a figyelmet.„Felmérések szerint a nem kívánt terhességek több mint fele abortuszhoz vezet, ezért különösen fontos, hogy a magyar nők széleskörű, kiegyensúlyozott tájékoztatásban részesüljenek a fogamzásgátló módszerekről és azok helyes alkalmazásáról. A nőgyógyásszal folytatott személyes konzultációkat nem válthatja ki semmi, de ma már az is fontos, hogy két találkozás között az interneten is hiteles információkhoz lehessen jutni.”

   A gyógyszervállalat szeretne segítséget nyújtani a pároknak a biztonságos szex fenntartásában és a terhességek tervezésében, ezért megújította fogamzasgatlas elnevezésű információs oldalát, ahol a tájékozódás mellett az online konzultáció lehetősége is adott. Az orvos válaszol alkalmazáson keresztül akkor is gyors és szakszerű válaszokat kaphatunk kérdéseinkre, ha éppen nem tudjuk beiktatni a nőgyógyászt. A fogamzásgátló választó a számunkra legkényelmesebb, legideálisabb módszer megtalálásában nyújt segítséget, míg az ovuláció kalkulátor és a menses naptár a tervezésben lehet hasznunkra.

   A fogamzasgatlas.hu minden - Magyarországon is elérhető – fogamzásgátló módszert bemutat, de sokat olvashatunk az oldalon a hormonokról, a premensturációs szindrómáról, a női test anatómiájáról, a szexuális életről és a terhességről is. Ha pedig szórakoztató témákra vágyunk, elnavigálhatunk az Eperhab Facebook oldalra, amely könnyed olvasnivalókat kínál a reggeli kávé mellé. Egészségtudatos életmód, utazás, gasztronómia, smink, divat, párkapcsolatok, szex és persze fogamzásgátlás.

     

   A cikk megjelenését az MSD Pharma Hungary Kft. tette lehetővé. Az Ön egészségi állapotával vagy kezelésével kapcsolatban az elsődleges információforrás a kezelőorvosa kell, hogy legyen, ezért, ha bármilyen kérdése merülne fel, lépjen kapcsolatba kezelőorvosával!

    

   Módosítva: 2013.11.25 10:55, Megjelenés: 2013.11.25 10:55